Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kad pomenu plazmu - jel' se prestalo sa tom metodom, ili ja nisam ispratio? Zna li neko nešto više o tome?
edit - prestalo da se pominje u medijima
Srđa Janković pre neko veče na nekoj tv na konkretno pitanje rekao da se i dalje radi ta metoda, ali to ima svoje protokole...

A što se tiče hajpovanja[emoji769] oni su hajpovali i respiratore[emoji769] kao rešenje za sve probleme pa...

.... Shiit has hit the fan!

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Dobro, metoda nije napuštena, to je bitno...dugo nisam ništa čuo o njoj, pa sam zato pitao.

Dobro, metoda nije napuštena, to je bitno...dugo nisam ništa čuo o njoj, pa sam zato pitao.
Ovaj je tako rekao, e sad šta oni konkretno...

.... Shiit has hit the fan!

23 hours ago, Блок_64 said:

Jesi siguran u podatak da 20 000 ljudi dnevno umre od korone,ili mislis ko jebe ove sto umiru od gladi.

Vidim da ti ne shvataš razliku. Ne znam šta da ti kažem, a ne znam ni da li mogu da ti objasnim....ajd da probam....20000 koji umru od gladi su .... 20000 umrlih od gladi. 

6000 umrlih od korone /dnevno/ je 600000 obolelih od korone, odnosno 60000 onih koji zahtevaju bolničko lečenje. 

Plus, tih 600000 obolelih je zarazilo najmanje novih 600000 od kojih će u narednih 5 do 7 dana opet 60000 njih da zahtevaju bolničko lečenje, a 6000 njih da umru u roku od 2 do 3 nedelje,......i tako dalje i tako dalje.....

1 minute ago, steins said:

Vidim da ti ne shvataš razliku. Ne znam šta da ti kažem, a ne znam ni da li mogu da ti objasnim....ajd da probam....20000 koji umru od gladi su .... 20000 umrlih od gladi. 

6000 umrlih od korone /dnevno/ je 600000 obolelih od korone, odnosno 60000 onih koji zahtevaju bolničko lečenje. 

Plus, tih 600000 obolelih je zarazilo najmanje novih 600000 od kojih će u narednih 5 do 7 dana opet 60000 njih da zahtevaju bolničko lečenje, a 6000 njih da umru u roku od 2 do 3 nedelje,......i tako dalje i tako dalje.....

Nisi citao ili nisi dovoljno obratio paznju na postove iznad.Pisalo se o ponasanju ljudi i koliko ih bole tuki za neke stvari,ja sam u tom kontekstu pomenuo broj ljudi koji dnevno umire od gladi i za koje relano sve boli kurac i bole ce ih kada korona prodje,nikakvu paralelu nisam povlacio sa sadasnjom situacijom jer nije za poredjenje.

Dakle nije moj komentar bio vezan za koronu vec za ponasanje ljudi.Tako da oboje pricamo o istoj stvari samo sto svako na svoj nacin.

Just now, Блок_64 said:

Nisi citao ili nisi dovoljno obratio paznju na postove iznad.Pisalo se o ponasanju ljudi i koliko ih bole tuki za neke stvari,ja sam u tom kontekstu pomenuo broj ljudi koji dnevno umire od gladi i za koje relano sve boli kurac i bole ce ih kada korona prodje,nikakvu paralelu nisam povlacio sa sadasnjom situacijom jer nije za poredjenje.

Dakle nije moj komentar bio vezan za koronu vec za ponasanje ljudi.Tako da oboje pricamo o istoj stvari samo sto svako na svoj nacin.

Ne kapiram koja je svrha poredjenja - normalno je da će da ih boli kurac za koronu kad prodje. I treba da ih boli kurac. Nije njihov posao da misle o tome - za to su plaćeni i školovani lekari, odnosno medicinski radnici. 

Just now, steins said:

Ne kapiram koja je svrha poredjenja - normalno je da će da ih boli kurac za koronu kad prodje. I treba da ih boli kurac. Nije njihov posao da misle o tome - za to su plaćeni i školovani lekari, odnosno medicinski radnici. 

Ok,nije bitno.

Glad nije zarazna bolest koja uzrokuje epidemiju, glad ne razvaljuje zdravstvene sisteme celog sveta. Glad bi se mogla smanjiti uz malo solidarnosti belog čoveka prema podsaharskoj Africi, i najsiromašnijim delovima Azije.

Ćale mog prijatelja bio sa njim u kući dve, tri nedelje (prijatelj je pozitivan ali asimptomatski, nema nikakve jebe oko kovida ali pozitivan), odjednom počeo sa temperaturom, tri puta su ga sa njegovih 70 i kusur dosad testirali i na kraju pozitivan sa upalom pluća, ceo dan džedžao ispred ambulanti napolju na ovoj zimuštini, od jedne do druge, u jednoj testiraju u drugoj snimaju pluća sve čekaš satima napolju ... ovo je mali jebeni grad, pored kovid ambulante ni na 100 (možda i manje) metara sportska hala (velika kao da smo redovna gradina) zvrji prazna sala velika sa tribinama. Jebote nisu u stanju u lokalnom kriznom štabu da zagreju salu nabave stolice naprave razmak i povežu zgradu pored sa kompom da ljudi mogu samo da pređu kad su prozvani. Postave jednog zaposlenog da samo malo pazi na distancu, posle to uveče dezinfikuju pa sutra opet. To nijednom mamlazu gore u opštini nije palo na pamet. Pola jebenog štaba je pozitivno i familije im ... kreteni. 

22 minutes ago, Facundo Orellana said:

Glad bi se mogla smanjiti uz malo solidarnosti belog čoveka prema podsaharskoj Africi, i najsiromašnijim delovima Azije.

Ovo je vrlo nategnuta teza.

13 hours ago, Shaq said:

1. virus ne zna za godisnje doba, njega interesuje samo domacin.. o tuda je i bila debilna predpostavka skolovanih™ ljudi da ce tokom leta "ispariti", jer covekova temperatura je svakako oko 37 stepena..

Virusu je potrebno i da pređe s domaćina na domaćina, a to velikoj većini virusa mnogo teže ide leti. Mislim da su izuzetak HIV i par sličnih. Naprimer, opšte poznato je da grip hara od maja do oktobra.

To iz iskustva znaju i neškolovani, a oni školovani znaju i razloge zašto je tako. Problem su jedino što su naučili da čovek ima stalnu temperaturu i pomislili da su epidemiolozi. To ti je ko s jednačenjem po zvučnosti. Oni koji neškolovani govore pravilno, jer je to prirodnije. Školovani govore, jer znaju za glasovne promene. Oni koji filozofiraju, a nisu pazili na časovima, se naprežu i govore nepravilno.

Juče Kon kaže da broj zaraženih polako pada ali moramo ostati oprezni. Danas Janković kaže da epidemija ne jenjava ali da sačekamo desetak dana, da vidimo efekat novih mera. 'zda vam materina, vama svaka hemisfera mozga ima šizofreniju.

55 minutes ago, Re-ac-tor said:

Juče Kon kaže da broj zaraženih polako pada ali moramo ostati oprezni. Danas Janković kaže da epidemija ne jenjava ali da sačekamo desetak dana, da vidimo efekat novih mera. 'zda vam materina, vama svaka hemisfera mozga ima šizofreniju.

Good cop, bad cop

1 hour ago, Re-ac-tor said:

OK kapiram da pod blokadom sve nervira, ali nijedno ni drugo nije netačno...

Broj slučajeva pada, epidemija ne jenjava:

serbia2.jpg

(Zoomirano odavde:

serbia.jpg

Ne pada ništa, sacekajte danasnje cifre

Sent from my iPhone using Tapatalk

Background Picker
Customize Layout