Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Imaju naravno, skoro sve bolnice u Srbiji. To su ovi prethodni (izdajnici, lopovi,...) uradili kao neki projekat €U

Ovo je pukla neka mala boca prenosna, je je čovek počeo da umire i morali su da ga prebace na intenzivnu. Kažu da to pukne ako radiš masnim rukama.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Kovid bolnica u Batajnici, koja treba da se otvori 1. decembra, po novim informacijama ima 50 više mesta na intenzivnoj, a 124 manje na poluintenzivnoj nezi nego što je Vučić najavio u avgustu.

Ovako je Vučić najavio početkom avgusta:

Pravimo vrhunsku bolnicu sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege, 804 poluintenzivne, to će biti najznačajnija bolnica za kovid pacijente.

http://rs.n1info.com/Vesti/a625484/Pocinje-gradnja-kovid-bolnice-u-Beogradu-Vucic-Ulazemo-u-ono-sto-je-najvaznije.html

A ovako je objavljeno pre neki dan:

KOVID bolnica u Batajnici, izgađena u okviru Vojnog kompleksa "Zemun - ekonomija", biće najznačajnija i najveća takva bolnica u Srbiji.

Gradnja objekta je završena, sada je u toku uređenje prostora oko zgrade i počelo se sa unošenjem nameštaja i opreme.
Krupne stvari, ormane i krevete, unosi 20 pripadnika Vojske Srbije. Sa njima su tu i 20 pripadnika komunalne milicije. Rok da se završi unos je 29. novembar.
Dezinfekcija objekta bi trebalo da bude urađena 30. novembra, a dan kasnijem 1. decembra, objekat će biti otvoren.
Bolnica je površine 18 hiljada kvadrata. U njoj će biti mesta za 930 bolesnika i to 250 na intenzivnoj i 680 na poluintenzivnoj nezi.

novosti.rs/vesti/drustvo/937394/pocelo-opremanje-kovid-bolnice-batajnici-18-hiljada-kvadrata-mesta-930-bolesnika-evo-kada-primi-prve-pacijente-foto-video

Edited by vememah

Druga najavljena bolnica, ona u Kruševcu, treba da se otvori 15.12. i imaće 500 mesta, u vestima nije navođeno koliko na intenzivnoj.

Klinički centar u Nišu rukovodiće novom kovid bolnicom u Kruševcu koja će imati 500 mesta, a trebalo bi da bude otvorena do 15. decembra

https://nova.rs/vesti/drustvo/nova-kovid-bolnica-u-krusevcu-otvara-se-do-15-decembra/

Edited by vememah

9 minutes ago, radisa said:

A ko će tamo da radi?

Za Kruševac znam da je moja kuma koja je anesteziolog u KC Nis još pre mesec dana dobila raspored da ide tamo. 

Išla je neka prica da će svaka klinika u KC Niš i Institut Niska Banja davati određen broj doktora za tu bolnicu ali ne znam da li je zaista tako. 

Just now, cartman said:

Za Kruševac znam da je moja kuma koja je anesteziolog u KC Nis još pre mesec dana dobila raspored da ide tamo. 

Išla je neka prica da će svaka klinika u KC Niš i Institut Niska Banja davati određen broj doktora za tu bolnicu ali ne znam da li je zaista tako. 

A ko ćeda radi u Nišu? I Niškoj  Banji?

Pa lekari koji već sada rade samo sa guscim rasporedom. A dolazice i is pomoć iz okolnih bolnica (pod uslovom da ostane uopšte bolnica koje nisu kovid i lekara koji nisu pozitivni) kao što je bilo u martu i aprilu. 

Lekari sa kojima sam imao prilike da pričam o tome su poprilično ispizdeli i ozbiljno su kivni na organizaciju i sprovođenje mera. Lizanje kašičice i pleksiglasa im je prelilo čašu.

1 minute ago, cartman said:

Lekari sa kojima sam imao prilike da pričam o tome su poprilično ispizdeli i ozbiljno su kivni na organizaciju i sprovođenje mera. Lizanje kašičice i pleksiglasa im je prelilo čašu.

Pa to ti i kažem, ljudi su em popizdeli, em na kraju živaca... I sad će da rade duple smene, a budale će da slve slave, ližu kašikice, guraju se po splavovima i daćama...

Koliko će trebati da popizde i prestanu da rade?

4 minutes ago, radisa said:

To se ja pitam od marta

Neće niko popizdeti i prestati da radi ali će imati ozbiljne posledice po zdravlje.. I fizičko a tek kad sve prodje videćemo kakve će posledice ostaviti ovo na psihu. 

Bas se ozbiljno brinem za gore navedenu kumu koja je prošla jebeni pakao već 2x a kako sama kaže ovaj treći talas će biti najgori.

Just now, cartman said:

Neće niko popizdeti i prestati da radi ali će imati ozbiljne posledice po zdravlje.. I fizičko a tek kad sve prodje videćemo kakve će posledice ostaviti ovo na psihu. 

Bas se ozbiljno brinem za gore navedenu kumu koja je prošla jebeni pakao već 2x a kako sama kaže ovaj treći talas će biti najgori.

Pa pogledaj samo Stainsa, koliko sad piše popižćenije nego u drugom talasu, a tad svi znamo koliko je najebao...

Svi su na kraj živaca, a država ih zajebava... Prosto, jebeno, odvratno...

6 minutes ago, radisa said:

Pa to ti i kažem, ljudi su em popizdeli, em na kraju živaca... I sad će da rade duple smene, a budale će da slve slave, ližu kašikice, guraju se po splavovima i daćama...

Razumem ja da su lekari pod velikim pritiskom i da su s razlogom ljuti ali hajde da ne preterujemo s tim popizdjivanjem do obustave rada jer se deo naroda ponasa neodgovorno. Ljudi puse, neumereno piju, prezderavaju se, voze kao debili, prebijaju se i ranjavaju zbog izgovorene reci, setaju pokvarene zube pod gangrenom godinama, idu kod lekara tek kad ih bolest satera uza zid. Da nesto ili nista od toga ne rade lekari bi imali neuporedivo manje posla i u redovnim okolnostima. Da se ja pitam sve te dripce koji ne postuju mere ne bih ni pustao u bolnicu, das im terapiju pa neka se lece kuci kad im misljenje lekara nije bitno, ko im jebe mater, ali nije na lekaru da odredjuje kako se zarazio onaj ko je dopao bolnice.

kad se bas toga doticemo, i lekari puse, ima ih i koji se prezderavaju, itd, a neki i sami ne postuju ove mere, nemali broj..samo zelim reci, i oni su ljudska bica, kao i mi, nisu ni oni idealni, ne mozemo tako meriti..a ima i ljudi koji ne zele od lekara kod na siance, jer, neretko imaju lose  iskustvo..nije nista crno belo..evo, jedna moja drugarica, isla kod 100 lekara zbog bolova u glavi, od zuba, nikako da joj otkriju sta je..

Edited by Misko

Mitar Miric kad bi citao ovo prepevao bi... Lomi me danas, vise nego u julu (a vise u martu), a manje od februara (dvajes prve) i sve tako redom...

Nek virusa ostane u meni i kad budem pod vakcinom belom...

Edited by hefaca

Moja prijateljica koja radi u zemunskoj bolnici je negde u aprilu prosto rekla "Ja sad necu da dolazim na posao jedno nedelju dana..a vi ako cete da mi date otkaz..slobodno". 

Vlast racuna na savest ljudi koji drze zivote zarazenih u svojim rukama..bukvalno i metaforicki. I vagaju izmedju te savesti i sopstvenih interesa oko toga kako ce da sahrane patrijarha ili kako ce izgledati ugostiteljska ponuda prestonice. I dobro im ide za sada, uzevsi u obzir koliko ih fircaju.

Background Picker
Customize Layout