Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pa ovim tempom ce se poceti sa masovnijim umiranjem i od korone i zato sto se ne lece druge bolesti. Ziv nisam dok vidim kako ce da steluju mortalitet za ovu i sledecu godinu. Za nezaposlene bilo da se nisu javili na NSZ, mozda i ovde primene isti princip, nije javio da je umro.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Da odmenim gospu (opravdano vleda liturgiju)... Nije pitanje kad nego samo ne svi sad...
[emoji38]ol: :wub:

sent from bubamoto

11 hours ago, Aleksija said:

uh, bas grozno.

kod nas je u zbornici cesto do 30 kolega bez razmaka - jer moraju negde da budu, vise nemaju svoje kabinete. u septembru je kupljeno vise onih plasticnih flasa sa prskalicom, pune se alkoholom i stoje skoro svuda gde ima ljudi, tako da moze donekle da zameni pranje ruku.

mada se i ja ponekad pitam koliki je prenos preko povrsina, koliko sam citala, za razliku od pocetka epidemije, ne smatraju ga tolkio znacajnim faktorom.

o ljudima koji dolaze sa simptomima, koji ne pominju da su im clanovi porodice inficirani vise ne mogu ni da pricam - jednoj koleginici je sin bio pozitivan u junu, cerka sad u oktobru - oba puta je dolazila na posao uredno, ne prijavivsi nista, tek smo naknadno saznali. i sto je najzanimljivije, njoj se nista nije desilo.

Meni je omiljena recenica 2020 'Dolazili su, ali ne brinite, tad nisu imali simptome'

Pa ja imam par iz familije i jos vise iz komsiluka. Kakav julski talas, ni priblizno.

Edited by Caligula

Kod mene drug i njegova žena, jedan komšija mojih roditelja je umro, a cela njegova familija je zaražena (ne samo uža porodica, nego i bar još 8 rođaka), još petoro ili šestoro njihovih komšija su u izolaciji, drugari pišu po Vajber grupama da su izolovani zbog kontakata i simptoma... Mnogo više nego u julu, tada sam znao samo četvoro. Plus su svi ovi iz sredine koja u julu nije imala nijednog zaraženog, dok su tih četvoro bili u u Beogradu.

Edited by napadaj

1 hour ago, Malvo said:

Pa ovim tempom ce se poceti sa masovnijim umiranjem i od korone i zato sto se ne lece druge bolesti. Ziv nisam dok vidim kako ce da steluju mortalitet za ovu i sledecu godinu. Za nezaposlene bilo da se nisu javili na NSZ, mozda i ovde primene isti princip, nije javio da je umro.

Pa već je počelo, sudeći po statistikama sa groblja. Pošto vrv ne umire 20 ljudi dnevno u BG od kovida, to znači da deo tih ljudi umire jer nemaju adekvatnu negu/dijagnostiku zbog kovida.

A protokoli su retardirani, juče sam slušao o čoveku koji je 2 dana visio po kovid ambulanti i VMA dok nisu počeli da rade dijagnostiku da utvrde šta mu je zaista iako je bilo očigledno da nije kovid. 2x mu radili PCR, 2x rentgen pluća, svi simptomi inače ukazuju na nešto ozbiljno urinarno. I sad leži na VMA u gorem stanju zbog 2 izgubljena dana.

Od vrlo upucene individue sam cuo u sredu da potrosnja kiseonika u najvecim covid bolnicama jos nije na piku julskog nivoa potrosnje, ni blizu. Mozda se do danas I to izmenilo al

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.429 osoba, njih 4.995 bilo je pozitivno, dok je nažalost 31 lice preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 212 pacijenata. Ono što takođe zabrinjava je podatak da je hospitalizovano rekordnih 6.214 osoba!

Edited by arkonada

Verovatno znaju bolje da  trose resurse nego tada..ovo je vec jaci talas od julskog, tu dileme nema, barem kad je broj prokuzenih u pitanju..sto se  procene procenata tice, moje laicko misljenje, kakvih 20%, pa mi smo toliko, ako ne i vise, imali posle julskog talasa..sad smo  svakako na 20, ako ne i 30, ako ne i preko 30..racunajmo tu i neotkrivene, netestirane, gomilu asimptosmticnih koji pojma imali nisu da  su imali kovid,septembarske slucajeve..ako nismo davno, sad smo  sigurno vec presli tih 20%

mnogo volish brojeve :hihi:

sent from bubamoto

Vememah 2.0 :D

Pa ne,vidim, sve sami statisticari, analiticari, reko da ne ispadnem glup u drustvu:D

genetichari :hihi:

sent from bubamoto

3 minutes ago, arkonada said:

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.429 osoba, njih 4.995 bilo je pozitivno, dok je nažalost 31 lice preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 212 pacijenata. Ono što takođe zabrinjava je podatak da je hospitalizovano rekordnih 6.214 osoba!

Juče procenat pozitivnih među testiranima 34, danas 37 po čemu smo pri samom vrhu u svetu (rekorderi danas su izgleda Poljaci sa 42%, a tu su i Bugarska sa 40% (izričito navode da su u pitanju samo PCR testovi) i Hrvatska sa 36%). Kristalno je jasno da se ni blizu ne testira dovoljno.

Od vrlo upucene individue sam cuo u sredu da potrosnja kiseonika u najvecim covid bolnicama jos nije na piku julskog nivoa potrosnje, ni blizu. Mozda se do danas I to izmenilo al
Ja pričao sa doktorkom oko keve, i ona je u ritmu jedna nedelja DZ jedna nedelja COVID.
Kaže da mnogo više ljudi se šalje kući sa hemomicinima itd...
Takođe kolege koje su "dalje u lancu" kažu da mnogo ljudi leži sa boljim izgledima za izlečenje.
I primetila je da mnogo ima više pozitivnih pre opstrukcije pluća, a njen subjektivni utisak da je virus mnogo više raširen i da će tek da udari "ranjive grupe".

.... Shiit has hit the fan!

Background Picker
Customize Layout