Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Zaravnjen je samo broj testova. Juče u Šumadijskom okrugu od svih testiranih 44% zaraženo

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 hours ago, Hermetico said:

Zvuci strasno... Srecno. A platu vam nisu povecali, samo proizvodnju? 

Ma jok, dobijemo sitan bonus na ruke s vremena na vreme. 

Oko naroda, stoka ili ne, u mojoj okolini trećina mogu da kažem da je savesna. Nose maske, paze na sebe i druge, niti idu po slavama niti ih prave kući, itd. Trećina uplašena zbog posla, pa se prave ludi, jer pozitivan test znači 14 dana van posla, pola plate na kraju meseca, pa se gura sve dok se ne pojave neki simptomi, da baš ne mogu da rade, ili se čak prećuti da je neko iz bliže okoline pozitivan. Jer ako nema simptoma ili nema nikog pozitivnog iz porodice, nema ni testa a onda nema ni bolesti. 

I trećina kojoj je sve zavera pa se u skladu sa tim i ponašaju. 

Inače svi zaraženi, što znamo, su ili dolazili istim autom zajedno na posao, ili blisko sarađuju na poslu, tu mislim da su na takvim radnim mestima da je nemoguće držati neku distancu. Nisu sva radna mesta takva. Ja recimo na dva metra oko mene nemam nikog. Ne mora ništa da znači, al u mojoj se  glavi se tešim da potreban baš kontakt izbliza tj da se dosta solidno čovek može sačuvati ako je u stanju da drži distancu i masku na licu stalno. Jer ono, recimo frižider na poslu otvaramo milion puta, baš gledam, opereš ruke, otvoriš frižider, jedeš. Mikro talasnu svi koriste skoro, znači pipa se non stop, kvake, svašta nešto, i sam uhvatim sebe da nameštan masku rukama, protrljam oko, ili je skinem kad izađem na cigaretu  i posle mi prođe kroz glavu šta sam sve dirao da bih izašao napolje a nisam oprao ruke pre cigarete. Nemoguće je na poslu ići  20ak puta dnevno da pereš ruke, a nekad tako poludiš od mašina, moraš da si pored kad zajebavaju, i svega, da baciš i rukavice i masku i zabuniš se oko posla da rešiš brže problem, psuješ sve redom, i tek posle mi sine da mi ovaj doneo ovo, onaj pridržao ono ja se šest puta dirnuo za lice u međuvremenu i pomislim to je to, sad sam je fasovao. 

Čičičičičć najavio za sutra krizni štab, da ljudi ne bi morali da iskaču iz autobusa u pokretu, kaže o svemu će se dogovoriti sa dogradonačelnikom

32 minutes ago, Remi said:

Ma jok, dobijemo sitan bonus na ruke s vremena na vreme. 

Oko naroda, stoka ili ne, u mojoj okolini trećina mogu da kažem da je savesna. Nose maske, paze na sebe i druge, niti idu po slavama niti ih prave kući, itd. Trećina uplašena zbog posla, pa se prave ludi, jer pozitivan test znači 14 dana van posla, pola plate na kraju meseca, pa se gura sve dok se ne pojave neki simptomi, da baš ne mogu da rade, ili se čak prećuti da je neko iz bliže okoline pozitivan. Jer ako nema simptoma ili nema nikog pozitivnog iz porodice, nema ni testa a onda nema ni bolesti. 

I trećina kojoj je sve zavera pa se u skladu sa tim i ponašaju. 

Inače svi zaraženi, što znamo, su ili dolazili istim autom zajedno na posao, ili blisko sarađuju na poslu, tu mislim da su na takvim radnim mestima da je nemoguće držati neku distancu. Nisu sva radna mesta takva. Ja recimo na dva metra oko mene nemam nikog. Ne mora ništa da znači, al u mojoj se  glavi se tešim da potreban baš kontakt izbliza tj da se dosta solidno čovek može sačuvati ako je u stanju da drži distancu i masku na licu stalno. Jer ono, recimo frižider na poslu otvaramo milion puta, baš gledam, opereš ruke, otvoriš frižider, jedeš. Mikro talasnu svi koriste skoro, znači pipa se non stop, kvake, svašta nešto, i sam uhvatim sebe da nameštan masku rukama, protrljam oko, ili je skinem kad izađem na cigaretu  i posle mi prođe kroz glavu šta sam sve dirao da bih izašao napolje a nisam oprao ruke pre cigarete. Nemoguće je na poslu ići  20ak puta dnevno da pereš ruke, a nekad tako poludiš od mašina, moraš da si pored kad zajebavaju, i svega, da baciš i rukavice i masku i zabuniš se oko posla da rešiš brže problem, psuješ sve redom, i tek posle mi sine da mi ovaj doneo ovo, onaj pridržao ono ja se šest puta dirnuo za lice u međuvremenu i pomislim to je to, sad sam je fasovao. 

uh, bas grozno.

kod nas je u zbornici cesto do 30 kolega bez razmaka - jer moraju negde da budu, vise nemaju svoje kabinete. u septembru je kupljeno vise onih plasticnih flasa sa prskalicom, pune se alkoholom i stoje skoro svuda gde ima ljudi, tako da moze donekle da zameni pranje ruku.

mada se i ja ponekad pitam koliki je prenos preko povrsina, koliko sam citala, za razliku od pocetka epidemije, ne smatraju ga tolkio znacajnim faktorom.

o ljudima koji dolaze sa simptomima, koji ne pominju da su im clanovi porodice inficirani vise ne mogu ni da pricam - jednoj koleginici je sin bio pozitivan u junu, cerka sad u oktobru - oba puta je dolazila na posao uredno, ne prijavivsi nista, tek smo naknadno saznali. i sto je najzanimljivije, njoj se nista nije desilo.

1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Ако и данас буде око 6000 то би требало да значи да је крива заравњена, зар не?....

Kakva crna kriva u Srbiji?

Za krivu i statistiku su neophodni tacni podaci, mi ovde vec osam meseci imamo imitiranje podataka, imitiranje testiranja, imitiranje drzave koja ima krizni stab - umesto svega toga, u stvarnosti mi imamo jednog balavog degenerika koji odlucuje o zivotu i smrti i to na osnovu na zalost jedinih tacnih podataka u Srbiji koje svaki dan dobija od fokus grupa.

Da ne pominjem opet kakav je narod koji to moze da trpi i guta.

Edited by Caligula

58 minutes ago, renne said:

Čičičičičć najavio za sutra krizni štab, da ljudi ne bi morali da iskaču iz autobusa u pokretu, kaže o svemu će se dogovoriti sa dogradonačelnikom

On uvek ume da umiri ljude...

jedno pitanje:

kod ispaljivanja oog procenta (obićno 1 koma nešto do 2) šta su brojilac i imenilac?

broj zvanično umrlih/ broj potvrđeno zaraženih x 100 = 1,01% u ovom trenutku

Edited by gone fishing

Ако и данас буде око 6000 то би требало да значи да је крива заравњена, зар не?.... Што сам прогнозирао поређењем са хрватским и словеначким епидемиолошким заплетом... још пре неколико дана... Ова власт, да није толико лоша у кадрирању, понудила би ми да будем стратешки прогнозер, [emoji4]уместо што траћим таленат у беспућима интернета.  

Ne. Ako danas bude 5 ili 6000 hiljada to znaci da je i dalje porast jer je broj testova manji.
Ako uopšte veruješ brojkama

Sent from my iPhone using Tapatalk
1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Ако и данас буде око 6000 то би требало да значи да је крива заравњена, зар не?.... Што сам прогнозирао поређењем са хрватским и словеначким епидемиолошким заплетом... још пре неколико дана... Ова власт, да није толико лоша у кадрирању, понудила би ми да будем стратешки прогнозер, :)уместо што траћим таленат у беспућима интернета.  

lol pa hrvati su juče imali rekordnih 3573 prokuženih, danas iako je nedelja imaju 3308, što znači da će od utorka ili srede ići na preko 4 tisuće 

- a mi kasnimo za njihovim talasom  10 dana

Edited by gone fishing

1 hour ago, Aleksija said:

uh, bas grozno.

kod nas je u zbornici cesto do 30 kolega bez razmaka - jer moraju negde da budu, vise nemaju svoje kabinete. u septembru je kupljeno vise onih plasticnih flasa sa prskalicom, pune se alkoholom i stoje skoro svuda gde ima ljudi, tako da moze donekle da zameni pranje ruku.

mada se i ja ponekad pitam koliki je prenos preko povrsina, koliko sam citala, za razliku od pocetka epidemije, ne smatraju ga tolkio znacajnim faktorom.

o ljudima koji dolaze sa simptomima, koji ne pominju da su im clanovi porodice inficirani vise ne mogu ni da pricam - jednoj koleginici je sin bio pozitivan u junu, cerka sad u oktobru - oba puta je dolazila na posao uredno, ne prijavivsi nista, tek smo naknadno saznali. i sto je najzanimljivije, njoj se nista nije desilo.

Imamo dozere sa dezinfekcionim sredstvima na par mesta, instalirali, meri nam se temp pred ulazak, mogao je svako da naruči 50,100, maski kad su divljale cene po apotekama za 17 din, ne mogu da kažem da se ne radi ništa. Imamo besplatne testove u privatnoj ordinaciji za one koji imaju simptome, al prosto ni jednog trenutka se nije ni razmišljalo da bi posao mogao malo da se uspori, ili bar da se ne povećava obim i dovede 15ak novih ljudi u ovom trenutku, plus zamene za već bolesne. Nego je plan da kako ko ispada iz stroja da za njega već bude  spremna zamena. 

Recimo susedna fabrika od 200+ ljudi je baš horor. Dva smrtna slučaja, žena 60to godište i jedna 79to. Ko otvori bolovanje platu dobija sledeći mesec, naravno umanjenu, i to ne zna kada. Nego eto kad im dune, kao kazna neka, nemam pojma. A recimo ako se uzme slobodan dan, za testiranje, ili bilo koji drugi problem ili pregled, nevezano za kovid, radnik ostaje četiri dana dva sata duže na poslu kako bi odradio taj dan. A plate su im 35k a norme koje odrađuju za trakom nenormalne. Šefovi im vrište u facu, direktor ih psuje na italijanskom. Užas nad užasima, baš dosta ljudi znam koji tamo rade i nemaju neki izbor. Ili to ili ništa. 

Edited by Remi

Hrvatski talas traje od 15.8.

Kakvo kasnjenje od 10 dana, kakva pravila...

Drugarica dobila koronu, dok je provalila da je ima uspela da zarazi zenu od druga koja je prenela drugu. Srecom svi deluju zdravo za sada.

Od drugog druga devojkina radnica upravo javila da joj je muz koronisan.

Treci drug ima u familiji koronu.

Cetvrti vec prelezao. 

Sa kim god pricam taj ima nekog u najblizem okruzenju koji je zaglavio koronu. Vise mi deluje da nije pitanje da li cemo da je dobijemo nego kada. 

Da odmenim gospu (opravdano vleda liturgiju)... Nije pitanje kad nego samo ne svi sad...

16 minutes ago, Shan Jan said:

Drugarica dobila koronu, dok je provalila da je ima uspela da zarazi zenu od druga koja je prenela drugu. Srecom svi deluju zdravo za sada.

Od drugog druga devojkina radnica upravo javila da joj je muz koronisan.

Treci drug ima u familiji koronu.

Cetvrti vec prelezao. 

Sa kim god pricam taj ima nekog u najblizem okruzenju koji je zaglavio koronu. Vise mi deluje da nije pitanje da li cemo da je dobijemo nego kada. 

da, deluje tako. a bas citam radovanovica, on se nada da ce posle ovog talasa srbija imati negde 15% koji su prelezali, pa bi to, uz eventualnu vakcinu, mozda tek na leto/jesen dovelo do nekog prelaska na endemski nivo.

koliko god nama izgledalo mnogo, a i meni izgleda da je oko mene bas bas mnogo (mada, iskreno, kod nas jos uvek manje nego julu) mi pricamo o svega - optimisticno gledano - 20% stanovnika, i to tek racunajuci kraj ovoga sto nam se tek valja u susret. naravno, ovo je procena na osnovu broja testiranih i drugih parametara - potvrdjenih slucajeva ima 10 puta manje.

i to ti je to, neko ce dobiti, neko nece, neko ce i drugi put... 

Background Picker
Customize Layout