Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 hours ago, zmanic said:

neki ljube, drugi prsksju asepsplom
29cc229409091a874867d4c6f6335bd3.jpg

Bog da prosti, ali ovo je materijal za PPProbu.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

10 minutes ago, Блок_64 said:

Nema ih 40,ima ih oko 20.Ne nose maske ne drze rastojanje,treniraju redovno.

Pa zašto si onda za redovne treninge?

Da budu zdravi :D

Ovu analizu je pravio vememah letos, meni je bilo interesantno da pogledam gde smo realno sada - broj sahrana na Beogradskim grobljima, sajt http://www.beogradskagroblja.rs/Termini.htm?language=sr-Latn-CS&day=23112020:

image.png.bb65d5ab816c0bbc500fc0330987fb1d.png

Kada broj sahrana ovih dana na ovim grobljima uporedimo sa brojem sahrana u prošlosti (internet arhiva 2019, 2018 - uzimao sam 4 ista dana u nedelji, svaki od tih dana u tri datuma u 2018. i 2019., pa to uzimao kao prethodni prosek) - vidimo da je broj sahrana za nekih 20 sahrana dnevno veći, ili oko 50% veći nego u "normalnim" okolnostima.

Ova groblja pokrivaju oko polovine populacije Beograda ili oko desetine populacije Srbije, tako da uz projektovanje iste povećane smrtnosti na celu Srbiju dolazimo do cifre od oko 200 dodatnih smrti dnevno.

Verovatno je Beograd dosta iznad proseka, ali mi se čini da su zvanične cifre broja umrlih barem nekoliko puta manje od realnih.

Pri tome, ne bi me iznenadilo da ovaj put nije u pitanju namerno sakrivanje istine već tiho umiranje kod kuće. I to je jezivi deo ovog trenutka.

• Popular Post

I umiranje od drugih bolesti zbog neadekvatnog lečenja

Update za moju kumu

Izgubili su joj stvari, tašnu, novčanik, kartice, čekove sve što je bilo unutra u toku transporta iz bolnice u bolnicu

Rana od operacije se otvorila i inficarano joj nešto što ulazi u stomak. 

Cherry on the top

Rodjaci zovu da se raspitaju za nasledstvo kome ostavlja (koje nije malo) 

Edited by mustang

5 hours ago, Hermetico said:

Zvao me rodjak u problemu, setio se da imam iskustva s digitalnom grafikom. Ima covek stampariju, pa da dodjem da se podsetim pripreme za stampu jer mu je jedan operater umro, jedan zakacio koronu, jedan ima simptome radi od kuce. Pa da firma ne propada, da ima ko da pusti fajlove za ne daj boze. Sutra, jednog dana, nebitno. Tako ce da zovu za sve poslove, ko ume otprilike da pokrene masinu taj ce da radi. Nekako, bolje nego nikako. E, svasta sam cuo u zivotu...

Nas 28 u proizvodnji, u ne toliko velikoj hali, kuhinja nam je mala pa se sudaramo na pauzama. U toaletu isto. Plus na  nekim radnim mestima nemamo ni pola metra razdaljine. Mora tako. Predhodnih godina firma sasvim lepo poslovala sa skoro duplo manjim obimom proizvodnje. Ove godine radimo kao ludi, strani partner nam prepustio neke poslove. Zaposlili pride 10ak ljudi. Petorica već pozitivno, ekspresno iste nedelje odmah doveli novih 6 ljudi. Užas, profit i samo profit.

Da, i bar dvojica radnika, što znam, imaju nekog u kući ko je pozitivan(žena, sestra) koji redovno dolaze na posao kao da je sve u redu. 

Edited by Remi

31 minutes ago, maheem said:

Pa zašto si onda za redovne treninge?

A zasto da budem protiv redovnih treninga.

25 minutes ago, Далибор said:

I umiranje od drugih bolesti zbog neadekvatnog lečenja

To dugoročno sigurno, ali ovih 20 dodatnih dnevno je počelo bukvalno u poslednjih par nedelja, rekao bih da je ovo najvećim delom korona.

Hronični bolesnici najebavaju masovno. Njih inače niko ne gleda, a tek sad... 

Meni je tako umrla bliska rođaka, 39 godina, u prvom talasu.

16 hours ago, Remi said:

Nas 28 u proizvodnji, u ne toliko velikoj hali, kuhinja nam je mala pa se sudaramo na pauzama. U toaletu isto. Plus na  nekim radnim mestima nemamo ni pola metra razdaljine. Mora tako. Predhodnih godina firma sasvim lepo poslovala sa skoro duplo manjim obimom proizvodnje. Ove godine radimo kao ludi, strani partner nam prepustio neke poslove. Zaposlili pride 10ak ljudi. Petorica već pozitivno, ekspresno iste nedelje odmah doveli novih 6 ljudi. Užas, profit i samo profit.

Da, i bar dvojica radnika, što znam, imaju nekog u kući ko je pozitivan(žena, sestra) koji redovno dolaze na posao kao da je sve u redu. 

Zvuci strasno... Srecno. A platu vam nisu povecali, samo proizvodnju? I ovaj sef ima pozitivnu zenu i ide u firmu (i kafic). Izvadio je test da je on negativan da se ljudi ne bi bunili, al on tako ume da izvadi potvrdu da je nesto sto mu trenutno treba da bude... Ali ok je lik u principu, otici cu da se podsetim te pripreme pa cu kombinovati vestine tokom apokalipse. Recimo pisem ti projekat i cuvam ti bebu, ili ti crtam portret i ocistim gajbu... I pustim masine, ako imas fabriku. A ako nemas nema veze. To je sve ok.

Drugar mi je seoski učitelj, roditelj jednog od đaka prolazi kolima i stane da ga poveze. Usput mu kaže kako su mu i žena i deca bolesna od korone, leže kući al njemu nije ništa tako da opušteno...

9 hours ago, mustang said:

Update za moju kumu

Izgubili su joj stvari, tašnu, novčanik, kartice, čekove sve što je bilo unutra u toku transporta iz bolnice u bolnicu

Rana od operacije se otvorila i inficarano joj nešto što ulazi u stomak. 

Cherry on the top

Rodjaci zovu da se raspitaju za nasledstvo kome ostavlja (koje nije malo) 

:(

nadam se da će joj se srediti Rana i biti joj bolje.

ovo ostalo kapiram da joj je sad zadnja stavka koja joj je potrebna... Al bar sad zna kome od rodbine da ne ostavi ništa

9 hours ago, Remi said:

Ovo je nažalost klasik koji mogu da potvrdim iz mog okruženja. Firmama se jebe za zaposlene. A paradoksalno, i zaposlenima se jebe za zaposlene. 

tipa, jedan bolestan u kancelariji, oni što sede s njim moraju da dolaze na posao (nemaju drugog izbora pošto nema ni karantina ni bolovanja) ali naravno ne nose maske, i nije im ni palo na um da bar prebrisu površine u svojoj kancelariji...

Ако и данас буде око 6000 то би требало да значи да је крива заравњена, зар не?.... Што сам прогнозирао поређењем са хрватским и словеначким епидемиолошким заплетом... још пре неколико дана... Ова власт, да није толико лоша у кадрирању, понудила би ми да будем стратешки прогнозер, :)уместо што траћим таленат у беспућима интернета.  

Background Picker
Customize Layout