Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Blagi offtopic ili ne, ali sta se desava sa lekarima cija bolnica biva pretvorena u covid bolnicu? Npr ortopedija na Banjici letos (ne znam, mozda i sad). 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, jorma shparga said:

ma nije narod stoka, on se tako samo ponasa,glasa i izgleda...

ko god dopusti da ga ovako trpaju decenijama je upravo to i to vazi za sve kako god se zvali!

Odlika stoke je da živi u grupi i da se ponasa neartikulisano kada je u grupi. Samo je štap, električni čobanin ili psi mogu uterati u neki tok, organizovanost.

Iskreno, ja ne znam da li postoji narod koji nema te odlike jer se individualna inteligencija u grupi šrinkuje. Npr. dovoljno velika grupa doktora nauka će se ponašati neartikulisano i idiotski u iznenadnoj, iznudjenoj situaciji.

Ali to što je kod Srba očigledno da su stoka delom je i zbog neprisustva države, dakle nema električnog čobanina, ograde ni štapa koji će da jedan deo naroda utera u logično, racionalno, zdravorazumsko ponašanje. Pa onda kada gledaš ono što imaš pred očima ne vidiš apstraktnu državu koja ne radi svoj posao već idiota bez maske koji se svadja u pekari dok ostala stoka sa maskama na licu ćuti i ne želi da se umeša, baš kao i svaka stoka na svetu. I odakle zaključak da smo stoka. Kod švajcaraca je to teže videti jer imaju jake institucije pa su pod stalnim strahom od sankcija, a verujem (mada nisam siguran) da su društveno odgovorniji i da bi po inerciji i bez države uspevali da održe neku organizaciju recimo u nekoj kataklizmičnoj situaciji. Hoću reći, brzo bi se organizovali.

Ovde smo se brzo organizovali da nam prodaju maske od 15 dinara za 120, i da se niko ne buni :D

Nazvati (bilo koji) narod stokom nije uvreda, to je konstatacija, približna odrednica. Mi smo krdo i tako se ponašamo. Nemamo svest o kolektivnom dobru i to se bukvalno na svakom koraku vidi. Pa evo nam čoveka izabranog na izborima koji ima apsolutnu moć u zemlji, degenerik (bukvalno degenerik) koji nas sa familijom i kumovima pljačka dok se mi bunimo kako nismo stoka.

Edited by Caligula

Hmm, ovde se masa ljudi svađala za vreme policijskog časa da li policija treba kazniti lika koji je samo otišao da baci smeće.. koliko je to bespotrebno kad se vidi šta se sve kasnije izdešavalo. 

18 minutes ago, renne said:

dobri stari đuka bizon

Ajmo svi na krovove zgrade na bakljadu da se imuniziramo. Jel' može država da se tuži  što je digla ruke od svojih građana i pustila ih niz vodu

25 minutes ago, renne said:

dobri stari đuka bizon

Zašto ovaj čovek nije u KŠ??

• Popular Post

ako neko moze da prica o imunitetu krda to je onda Djuka!

Imam i ime za taj krizni štab - Kon-bi(ne)zon :Jova:

Konačno neko sa idejom,dosta je ovih mlohavaca iz Palate Srbija!

Konačno neko sa idejom,dosta je ovih mlohavaca iz Palate Srbija!
bizona za precednika krda? :unsure:

sent from bubamoto

Jel imamo boljeg?

nemamo brate -_-

i on to zna :hihi:

sent from bubamoto

19 hours ago, mustang said:

I btw nov članak o maskama kaže da mogu da spreče prenos korone samo 20%, što znači da su bliski kontakt u zatvorenom. prostoru i zaražene ruke pa pipanjd lica ipak presudni. 

Conclusion:
The recommendation to wear surgical masks to supplement other public health measures did not reduce the SARS-CoV-2 infection rate among wearers by more than 50% in a community with modest infection rates, some degree of social distancing, and uncommon general mask use. The data were compatible with lesser degrees of self-protection."

Ovo može da se preformuliše u: 

The recommendation to wear surgical masks to supplement other public health measures did reduce the SARS-CoV-2 infection rate among wearers by up to 50%...

ne umanjujući delotvornost maski.

Pa to i gospodin Đukanović veli...

Blagi offtopic ili ne, ali sta se desava sa lekarima cija bolnica biva pretvorena u covid bolnicu? Npr ortopedija na Banjici letos (ne znam, mozda i sad). 
Slušao letos zamenika direktora ortopediji i pričao internisti dođu i rade trijažu pa onda ovi "domaći" sprovode to.
Pričao kako su njegovi bili "u šoku" jbga nisu videli pacijente koji se bore za vazduh.
Bilo na RTV kod Lj. Gojgić 16 jula...

.... Shiit has hit the fan!

Slušao letos zamenika direktora ortopediji i pričao internisti dođu i rade trijažu pa onda ovi "domaći" sprovode to.
Pričao kako su njegovi bili "u šoku" jbga nisu videli pacijente koji se bore za vazduh.
Bilo na RTV kod Lj. Gojgić 16 jula...

.... Shiit has hit the fan!

pa zamisli na dermatologiji pacijenti koji se bore za vazduh. srecom na kraju sestrice razbijaju :hihi:

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout