November 19, 20204 yr 2 hours ago, levi said: nikome nije pala kruna sa glave, a bilo je svega, od zavarivanja vrata u Kini, do ausvasa za izlazak do apoteke i prodavnice u Eu Kako malo treba da se odustane od ljudskih prava i Kina prihvati kao uzor. Za vreme vanrednog stanja ponašanja Psihopate mnogima je itekako skratilo život. Danas definitivno treba da se zatvore kafići i slično, ograniči korišćenje prevoza. Prodavnice treba da rade do 20. Definitivno mora da bude policijski posle 23. Meni je zanimljivo da se, kada je korona u pitanju, deca tretiraju kao pacovi, a ne kao ljudska bića. Njih zaključati i izolovati, da nas ne zaraze. Ako ne možemo da ih zaključamo, bar nek budu oko kuće i zaraze one koji ih drže, kad su idioti. Ako budu u grupama od po nekoliko bez maske više će proširiti zarazu neko ako budu u većim s maskom. U školi ne komuniciraju svi sa svima, a iza zgrade to rade. Jedini lek je da se za njih uvede ful zaključavanje, a mi ćemo se bunimo za policijski od 23. Pominjao sam one četiri kojim su deca bila u vrtiću. Jedna je problem rešila tako što je dete poslala 300km od sebe i viđaće ga, nekad. Verovatno mnogi ovde ne vide šta je tu problem. Ostale su dve. Kod mene u firmi koronu ima oko 20%. Ne prelazimo na online, zbog nečega. Za vreme vanrednog stanja smo prešli kad niko nije bio zaražen.
November 20, 20204 yr 3 minutes ago, duma said: Definitivno mora da bude policijski posle 23. Nećeš taj film gledati. Policijski ide od šest popodne, plus zabrana kretanja vikendom.
November 20, 20204 yr 11 hours ago, Ayatollah said: Umro Patrijarh od korone, sad će javiti na vestima, saznali direktno iz Patrijaršije... Validnost izvora? 6 hours ago, Misko said: ne znam, znas kako, baba za repu, deda za babu, dogorece i njemu ako i dalje bude pustao ovo niz vodu..ako mu i ne dogori inace..cak ni glupi Srbi nisu toliko glupi da ga puste da se izvuce s aovim..ovi normalni, civilizovani ce se otimati za njegovu glavu.. Najglupljem narodu na planeti možeš prodati bukvalno bilo šta.
November 20, 20204 yr 1 hour ago, braca said: mustang, žao mi je za kumu, ali ne mogu da oćutim, a moderacija nek briše ako sam preterao... koliko sam primetio, ti si ovde jedna od glasnijih protivnika mera, zatvaranja i ostalih pokušaja da se ova pošast zaustavi... opisuješ nam ovde kako se grlite na treningu (svi ste sigurni da ste zdravi, jelda), kako se provodiš na žurkama, kako ti žena na ulici viče da staviš masku (nisi pomislila da je možda izgubila nekog dragog zbog korone)... kako biznis ne može da stoji... dosta dugo si nas ubedjivala da je ovo kao običan grip, dovoljni su "elektroliti i vitamin D", čak si izjavila i da "ionako mora da se umre, pa šta onda"... i sad kad je pogodilo nekog tvog, mnogo si besna... kad kreneš da isteruješ pravdu za "nehumanost", počni od sebe (ili od narandžastog majmuna za koga si glasala, on je svetski šampion u tom polju) Ti imaš neko ozbiljno selektivno pamcenje Ja od početka pricam da treba da se nose maske u zatvorenom prostoru i samo proleti kroz prodavnicu da se izbegavaju zatvorena mesta, da se non stop peru i dezinfikuju ruke, i da se drži odstojanje. Valjda je to dovoljno jasno da je na pojedincu da se čuva. Ljudi sa kojima sam se grlila su svi iz policije kojima se dnevno po nekoliko puta meri temperatura i idu a testiranje. Mi na trening ne možemo da udje o pre nego što nam i mere temperaturu Okružena sam konstantno istim ljudima koji se podjednako paze kao ja. Niko od nas do sada nije imao koronu. Ako je neko i imao to je bilo u decembru i januaru kada su ovde svi bili bolesni, vukli možda grip možda koronu. Ja nisam. Vitamin d3, zink i elektrolite preporu jem iz predostroznosti da bi sistem u slučaju napada korone bio jak i mogao da izbegne ozbiljne posledice. Non stop sam napolju i aktivna ali nisam blizu nepoznatih ljudi. Kompletan komentar ti je odvratan. BTW moja kuma ne da se čuvala nego nije nigde ni izlazila za razliku od drugih. Ti...ma bre... Sram te bilo, jebote dno dna si. Ozbiljno. Da li ti je možda palo na pamet genije da možda taj jebeni d3 koji ovde svi pijemo i jeste moda jedan od razloga što niko od nas nije dobio koronu?!?! Kad smo vec kod toga, počeli su ga deliti džabe ovde. I nije moja kuma i niko drugi koji je bolestan zaslužio da bude zanemeran na ovako brutalan način i da na kraju posle svega u jebenoj bolnici bude zaražena!!! 2.5% ljudi umre od korone a garant 25% od nemogućnosti da vide lekara. Gde je tu računica?!? Biznisi ne treba da se zatvaraju nego adaptiraju. Edited November 20, 20204 yr by mustang
November 20, 20204 yr Proslo je devet meseci i valjda bi trebalo svima da bude jasno da od rasprave o tome sta drzava mora ili treba da uradi i stalne neverice kad izadju novi brojevi nema ama bas nikakve koristi. Vucic nece zatvoriti nista od cega imaju zaradu s njim povezana lica i tu se sva prica zavrsava. Da bi to moglo da radi nema ni lockdown-a jer ce ljudi zbog ociglednog protekcionizma i licemerja da popizde kao sto su popizdeli proletos. Pa, jedva pre nekoliko dana se javno pohvalio time koliko hiljada radnika sljaka u tri smene u "Beogradu na vodi", kad bi njih pokusao da ukloni sa gradilista pola regionalne mafije koja ceka pare od prodaje kvadrata u tom smradu bi mu leglo na grbacu. Kad se na te institucije od neverovatnog znacaja za sve nas dodaju i usluzne delatnosti i njima pratece sluzbe koje jednostavno moraju da rade, ono sto ostane moze komotno i da se zatvori ali ce to zatvaranje imati simbolican efekat. Ne izlaziti iz kuce osim ako je tesko moranje a i to tesko moranje organizovati tako da se izlazi sto je moguce redje u sto je moguce bezbednijim terminima, izbegavati ludake koji sve znaju jer su to znanje posisali s majcinim mlekom i tako se pritajiti dok ne prodje ovo ludilo. Potpuno je jasno da je drzava izgubila kompas, ako ga je ikada imala, da oni nemaju pojma sta da rade i da nas ceka period inercije u kojem cemo raditi ono sto nam virus diktira. Nikakve mere koje mogu izgledati kontroverzno u onim vec cuvenim fokus grupama oni nece doneti, ovo sto donesu bice kozmetika po sistemu "hajde nesto da donesemo da ispadne kao da znamo sta radimo". Narod je sto lud sto glup, drzava je nesposobna, nikog vise ne boli kurac ni za koga osim sebe samog, ne znam koliko tacno vremena treba da prodje pa da to prihvatimo ali mislim da je to vreme odavno proslo. Sto bude teza situacija sve vise ljudi ce voditi racuna o tome sta radi jer je, na zalost, strah i briga za sopstvenu guzicu jedino sto moze da uspostavi nekakav saobracaj izmedju te guzice i mozga, tako da ce biti sve vece sanse da ne naletis na neku budalu bez maske u prodavnici ili tako nesto slicno. Maske, dezinfekcija, pasionirano pranje ruku, fizicka distanca, izbegavanje svih rizicnih situacija koje se mogu izbeci i nadati se najboljem. Od drzave prosto nema pomoci i to je odavno jasno, tako da na nju ne treba ni racunati.
November 20, 20204 yr Ne vidim razlog da se ne bude napolju, u šetnji bez maski, sam ili sa suprugom, nema veze, dok god se vodi računa o distanci sa prolaznicima Isto da se ne koristi lift ako ne mora. I btw nov članak o maskama kaže da mogu da spreče prenos korone samo 20%, što znači da su bliski kontakt u zatvorenom. prostoru i zaražene ruke pa pipanjd lica ipak presudni. Kome treba sve ovo crtati ponovo je moron. Edited November 20, 20204 yr by mustang
November 20, 20204 yr 1 hour ago, duma said: Kako malo treba da se odustane od ljudskih prava i Kina prihvati kao uzor. Za vreme vanrednog stanja ponašanja Psihopate mnogima je itekako skratilo život. Danas definitivno treba da se zatvore kafići i slično, ograniči korišćenje prevoza. Prodavnice treba da rade do 20. Definitivno mora da bude policijski posle 23. Meni je zanimljivo da se, kada je korona u pitanju, deca tretiraju kao pacovi, a ne kao ljudska bića. Njih zaključati i izolovati, da nas ne zaraze. Ako ne možemo da ih zaključamo, bar nek budu oko kuće i zaraze one koji ih drže, kad su idioti. Ako budu u grupama od po nekoliko bez maske više će proširiti zarazu neko ako budu u većim s maskom. U školi ne komuniciraju svi sa svima, a iza zgrade to rade. Jedini lek je da se za njih uvede ful zaključavanje, a mi ćemo se bunimo za policijski od 23. Pominjao sam one četiri kojim su deca bila u vrtiću. Jedna je problem rešila tako što je dete poslala 300km od sebe i viđaće ga, nekad. Verovatno mnogi ovde ne vide šta je tu problem. Ostale su dve. Kod mene u firmi koronu ima oko 20%. Ne prelazimo na online, zbog nečega. Za vreme vanrednog stanja smo prešli kad niko nije bio zaražen. tako je, zemlje koje su ovih dana skole prebacile na onlajn - ima ih podosta, a jos vise onih koje su to uradile samo sa visim razredima/srednjom skolom - dakle, sve one su se listom odlucile da svoju decu tretiraju kao pacove. da se zgrozis.
November 20, 20204 yr 3 hours ago, mustang said: Ne vidim razlog da se ne bude napolju, u šetnji bez maski, sam ili sa suprugom, nema veze, dok god se vodi računa o distanci sa prolaznicima Da, a o tome je podjednako lako povesti racuna u Beogradu, Hong Kongu sa jedne ili na Beverli Hilsu sa druge strane
November 20, 20204 yr Ma meni je dosta onog iživljavanja od proletos, nervni slom ću dobiti ako me ponovo zatvori ko stoku. Kakvo zatvaranje svega, šta ću da radim ako mi se pokvari komp ili tel.. pa gde da nosim da se popravi ako zatvore sve? Gde da kupim grejalicu, fen za kosu ako mi se pokvari? Jebote zima je tu, centralno grej. ko da je neko pišao u radijatore, prehlada zagarantovana. Moram kod zubara. Moram, jer neću izdražati da nedeljama sedim sa napuknutom plombom. Jbg, ne može se sve zatvoriti. Ja sam se od samog početka pridržavala svega, apsolutno svega, mene kafić nije video još od maja proklete prošle godine, 2 maske nosim i na otvorenom i zatvorenom, već sam zaboravila šta znači izaći bez maske, kao da je davno prošlo vreme. I nije mi problem da nastavim tako, držim distancu, ne idem nikuda bez preke potrebe, masku ne skidam ni na otvorenom. Ne znam koje mere, ne znam šta, ali ono od proletos ne dolazi u obzir. Edited November 20, 20204 yr by Alfa
November 20, 20204 yr Zasto ne bi bio izvodljiv laksi karantin? Tipa mozes na posao, u prodavnicu, apoteku i kracu setnju. Firme same odluce da li hoce ili mogu rad od kuce. Privatna okupljanja zabranjena, a kazne drakonske.
November 20, 20204 yr Nije valjda da moramo opet onu priču iz aprila - kome smetaju solo ljudi koji šetaju, džogiraju, voze se sami u svom automobilu, nego da ne bi ispalo da udaraju po žurkama, slavama, restoranima, kafedžijama, deder opleti po svima jednako. Pa zar nije lakše da šalješ patrole po mjestima okupljanja tipa ono šetalište pri Beogradu na vodi gdje je sto kafića i restorana nego da šalješ po rendom ulicama da vidiš ko je izašao da baci smeće. Druga stvar, logičnije bi bilo da se u markete u većim mjestima uvede treća smjena (duplo plaćena, naravno) nego da se svi zbijamo u tih 8 ili 12 sati, a uz rad (što klasični, što od kuće) to se zapravo praktično svodi ili na period od 7 do 9 ujutro ili od 3 do 5. Niđe logike. Na stranu što ja ne znam kako oni misle da objasne "ekonomija mora da radi, nama ti klubovi/kafići/splavovi pune budžet" kad je taj posao jednostavno nezamisliv bez gužvi i okupljanja. Pa to je i poenta odlazaka na ta mjesta.
November 20, 20204 yr E kad se setim priče iz aprila, Kinezi carevi sve zatvorili, glupi Italijani nisu pa najebali...danas niko ne može da mi uskrati pravo da šetam u novembarskoj noći, inače bi to radio svaki dan.
November 20, 20204 yr 2 hours ago, dillinger said: Da, a o tome je podjednako lako povesti racuna u Beogradu, Hong Kongu sa jedne ili na Beverli Hilsu sa druge strane Niko ti ne brani da nosiš masku Bas na Savi ko u Hong Kongu. Idi bre begaj provokatoru
November 20, 20204 yr Što bi neko uopšte šetao na keju krajem novembra posle 21h! Svašta... ja bih shetala sent from bubamoto
November 20, 20204 yr 51 minutes ago, James Marshall said: logičnije bi bilo da se u markete u većim mjestima uvede treća smjena (duplo plaćena, naravno) nego da se svi zbijamo u tih 8 ili 12 sati, Ili, recimo, zaposliti neke od ljudi koji ce ostati bez posla u ugostiteljskim radnjama. Ponuditi im posao u marketima ili gde god je potrebno da se radno vreme produzi na tri smene radi smanjenja guzvi. Mislim, o svemu se tome moglo misliti odavno.