Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, radisa said:

Sve to OK, ali telekom, SBB može da radi bez administracije u jednoj zgradi, na primer, NIS, EPS, EMS, centrale banaka, sve državne službe, sve administracije svih firmi... Svi mogu da rade od kuće... To su ogromna smanjenja rezervoara zaraze.... Ogromna...

To je ono što je potrebno...

Mogu odmah da ti kažem da jedna velika po broju zaposlenih i relativno esencijalna državna institucija nema podešen VPN niti laptopove za zaposlene, tako da ne može da ih pošalje kući da rade nego moraju da dolaze (samo su smanjili koliko njih mora da bude prisutno).

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 minutes ago, SNARC said:

Ko ce (sme) da kontrolise da li se u Juri ili Jurama diljem Srbije sprovode mere ?

Državne institucije. Ako postoje. Ako ne postoje, onda nema ko da kontroliše ni policijski čas (koji opet neće važiti za Juru kao što nije važio ni proletos).

1 minute ago, Sammael said:

Mogu odmah da ti kažem da jedna velika po broju zaposlenih i relativno esencijalna državna institucija nema podešen VPN niti laptopove za zaposlene, tako da ne može da ih pošalje kući da rade nego moraju da dolaze (samo su smanjili koliko njih mora da bude prisutno).

Mogu da ti kažem da direktora te velike i važen institucije treba obesiti javno za jaja, jer zbog njegove kratkovidosti i gluposti ... U 21. veku da nemaš VPN za emergncy situations je sramota...

Just now, radisa said:

Mogu da ti kažem da direktora te velike i važen institucije treba obesiti javno za jaja, jer zbog njegove kratkovidosti i gluposti ... U 21. veku da nemaš VPN za emergncy situations je sramota...

S tim mogu samo da se složim, al kažem ti kakva je situacija na terenu. A ako ova institucija nema, onda sumnjam da je bilo koja druga u mnogo boljem stanju.

11 minutes ago, Sammael said:

Dakle, ono što može da ne radi su zapravo... školstvo, državna birokratija, poneke uslužne delatnosti, ne-esencijalna proizvodnja i zabava/kultura. Gde će s decom ovi koji rade u službama koje nisu zatvorene? Da ih tako potencijalno asimptomatske uvale babama i dedama? Zašto mislite da Jura i drugari neće izlobirati da ih AV sve proglasi za esencijalnu proizvodnju, a upravo su svi kolektivi najveća legla zaraze? 

Kontrola mera je jedino dugoročno održivo rešenje.

Ono što ne mora da radi je sve što nije neophodno da ljudi ne pocrkaju. Neće me niko ubediti da su seljački kafići, kockarnice, teretane i šoping molovi neophodni za funkcionisanje društva, nek' država ozbiljnim ugostiteljima ispovrti pare da elementarno prežive, ostali nek' menjaju profesiju. Ja ionako ne znam da postoji civilizovani veliki grad u Evropi gde luda zabava počinje u dva noću a završava se u šest ujutru. Takva mesta jednostavno treba zatući, nikad nisu ni trebala da postoje.

Edited by Anonymous

1 minute ago, Sammael said:

Državne institucije. Ako postoje. Ako ne postoje, onda nema ko da kontroliše ni policijski čas (koji opet neće važiti za Juru kao što nije važio ni proletos).

Ufffff..miksamo grendmaders end frogs..Mnogo je lakse i opustenije kaznjavati Mileta koji ide da baci dzubar 5 minuta nakon zakljucavanja..nego uci u  fabricki krug velikog investitora koji nam dize rast bedepea da se vidi da li je obezbedio maske za svoje zemaljsko roblje i brine se da li isti nose.

Just now, SNARC said:

Ufffff..miksamo grendmaders end frogs..Mnogo je lakse i opustenije kaznjavati Mileta koji ide da baci dzubar 5 minuta nakon zakljucavanja..nego uci u  fabricki krug velikog investitora koji nam dize rast bedepea da se vidi da li je obezbedio maske za svoje zemaljsko roblje i brine se da li isti nose.

Naravno da je lakše i nema nikakvu poentu osim kažnjavanja. Dakle policijski čas je kurac mera represije koja služi da bismo se igrali diktature a ne da bi sprečila bilo šta.

4 minutes ago, Anonymous said:

Ono što ne mora da radi je sve što nije neophodno da ljudi ne pocrkaju. Neće me niko ubediti da su seljački kafići, kockarnice, teretane i šoping molovi neophodni za funkcionisanje društva, nek' država ozbiljnim ugostiteljima ispovrti pare da elementarno prežive, ostali nek' menjaju profesiju. Ja ionako ne znam da postoji civilizovani veliki grad u Evropi gde luda zabava počinje u dva noću a završava se u šest ujutru. Takva mesta jednostavno treba zatući, nikad nisu ni trebala da postoje.

Ugostitelji (vlasnici) će uglavnom da se snađu, ne znam samo šta ćeš da radiš sa stotinama hiljada šljakera koji rade po tim mestima za minimalac. Dobro, tu je uvek Topčider.

Koje sve mere ne može Srbija da ispoštuje? Zatvoriš sve osim hrane i lekova, u parkove pandur ili zatvoriš i njih, panduri da traže dokaz se živi u istom domaćinstvu kada vidi grupu veću od troje na ulici i to je to. Zašto tako nešto ne bi bilo moguće? 
To su mogli još u prvom talasu, no rejting PR i tako to...
Komunalnih sigurno ima, ali to je naviklo da se izdrkava na bakicama koje prodaju cveće. A i broj ljudi koji bi ulazio u knoflikt sa njima bi bio vrlo mali, ne bi im bio posao mnogo težak osim možda u prvom periodu. Naravno, bilo je dovoljno vremena na raspolaganju da se sve smisli, proveri u praksi, izmeni i doradi...i ništa.
Naravno i fokus grupe, PR....

Ko ce (sme) da kontrolise da li se u Juri ili Jurama diljem Srbije sprovode mere ?
Pisao sam već ono njegovo "relaksiranje" je bio zapravo "preventiva" jer su mu ti investitori rekli:
Dečko mi se vraćamo na full mode, a ti kako hoćeš. I seti se koliko smo vam para ugurali u džepove.
Pa je on požurio da je maltene ispalo da je on njima naredio da se vrate u full režim...

.... Shiit has hit the fan!

Just now, Sammael said:

Ugostitelji (vlasnici) će uglavnom da se snađu, ne znam samo šta ćeš da radiš sa stotinama hiljada šljakera koji rade po tim mestima za minimalac. Dobro, tu je uvek Topčider.

Pa upravo sam mislio na šljakere, a ne na vlasnike. Oni su ugroženi i usrana država nek' izvoli da ih pomogne. Jasno mi je da neće i jasno mi je gde živim, samo kažem šta bi trebalo uraditi.

onda najbolje da nas nemci zatvore. oh wait [emoji38]ol:

sent from bubamoto

7 minutes ago, Sammael said:

Naravno da je lakše i nema nikakvu poentu osim kažnjavanja. Dakle policijski čas je kurac mera represije koja služi da bismo se igrali diktature a ne da bi sprečila bilo šta.

U cifre KŠ-a pretpostavljam da obojica ne verujemo previse..ili uopste.

Ali pokusaj da se setis koliko si zarazenih imao u svom okruzenju tokom marta i aprila...i koliko tokom juna i jula ?

Nista ne bi falilo jedno zakljucavanje, jer nismo ni disciplinovani Japanci, ni Korejci, niti Kinezi kod kojih nema mnogo cile-mile, izadje vojska na ulice, policija pozakljucava zgrade, i krene kontrola od vrata do vrata i cao, nemas prava glasa, a mi vec zaboravili brzo socijalizam i "drljamo" gresni neku kvazi demokratiju, kako prava na kretanje da nam oduzmu, zaboga.

Od pocetka, pre nego sto je i doslo ovo sranje kod nas, pricali smo da je sve samo na nama i nasem zdravom razumu, na ove diletante na vlasti ne moze niko da racuna, samo tog razuma malo ima mnogo.

Popila sam 1mg clonazepam da se smirim. 
Pažljivo cu da biram reči jer sam ne besna, nego spremna nekog da ubijem. I da li postoji neki pravni lek kojim se nehumanost ovde može pravdom isterati? 

Porodična kuma, vezana sam za nju, nije mogla na pregled dugo vremena zbog korone. Dok nije skroz pozutela. Preko hitne pomoći o a završi na vma sa negativnim korona testom, otvore i zatvore je sa zaključkom metastazu pankreasa i još nekih organa. Opuste je posle par produžetka jer nije bila dobro posle operacije. Prebačena je sada u drugu bolnicu u koju je ušla pozitivna na koronu. Zena ne moze da hoda, leži i sa kiseonikom. Daju joj 1-3 meseca.
Ona je koronu fasovala na vma. Kako su mogli da je opuste bez testa a da ne pričam da druga bolnica ne može da veruje da su je uopšte opustili obzirom da je baš u lošem stanju

Otpuštaju sve iz bolnica sada, između ostalog i komšiju sa tumorom na mozgu da bi primili korona pacijenta 

Dno dna. Dno dna. 
Mogu samo da pretpostavim kako se osecas, ali moras da shvatis da je ovde zdravstveni sistem i pre kovida bio u totalnom rasulu, mnogo toga nije funkcionisalo, nedostaje kadar vec nekoliko godina unazad, a sada je tek totalni raspad i haos.
Bas mi je zao.
4 minutes ago, Sammael said:

koliko se sećam proletos je uoči ukidanja pč broj pacijenata u bolnicama spušten na trocifrene brojke a broj na respiratoru na dvocifrenm kina je pč praktično iskorenila koronu, ako ne lažu kao psi jelte :happy: mesecima tamo niko nije umro od korone i imaju desetak prokuženih dnevno, koji im dođu iz inostranstva

- neki lockdown je trebalo da se dogovori na pan evropskom nivou i da se primenjuje od 1 do 30 nov. u celoj evropi time bi na kraju meseca imali mirnu situaciju i 6 do 8 narednih nedelja bi zdravstveni sistemi širom starog kontineta mogli da odahnu

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Naravno i fokus grupe, PR.... 

.... Shiit has hit the fan!

To je moglo da sa PR strane ispadne još bolje po njih - eto, spremamo se, ne spavamo, država vas čuva, pametniji smo i od Nemaca...ali oni mozgove uključuju samo kada treba da smisle izgovore.

Background Picker
Customize Layout