November 19, 20204 yr 1 minute ago, Heaviside said: @Tsai @levi Aman, odakle vam to da je cela Evropa zaključana Vučić style? Evo Austrija je imala brutalnije brojke pre najnovijih mera nego Srbija sada. U jednom trenutku najveći broj slučajeva po stanovniku na svetu. Mere su sledeće: -Vrtići u praksi rade najnormalnije ali je preporuka da se ne šalju deca (puni su), u školi nema nastave ali primaju decu iz nižih razreda na čuvanje i pomažu im da urade domaći. -Ne radi ništa osim prodavnica hrane, apoteka, drogerija i servisa za automobile i bicikle -Preporuka za home office -Osim sa ukućanima u slobodno vreme smeš da se viđaš samo najbližom porodicom plus jedna osoba ako ste toliko vezani (na tvoju savest) -Naravno da jebeno smeš u svakom trenutku da izađeš sam ili sa ukućanima u šetnju, džoging, dubljenje na glavi u parku. Ne da smeš, nego ministri, kancelar i predsednik apeluju da se izađe povremeno u rekreaciju ili šetnju. Ako vas je četvoro na klupi u parku smaraće vas pandur. Ako se dvoje šeta naravno da neće. U Nemačkoj su još relaksiranije mere. Falim te Bože!
November 19, 20204 yr 30 minutes ago, arkonada said: Ovde ljudima teže pada što ova bagra treba da uvede policijski čas. Ali, realno, sigurno bi pomoglo (ne naravno kao proletos). Ako treba da sedim kući od 6,7 uveče do ujutru i da pomognem da neko ne strada (možda i ja, moji bliži ili totalno nepoznat nije važno šta mi teško neko vreme ) . Ako pogledaš nekog lekara ili osoblje ili nekog što čeka na hitnu operaciju a ne može boli me qrac i za Vučića, Vulina, ljudske slobode... naravno, samo se postavlja pitanje svrsishodnosti ali kad je kod nas nemoguće utvrditi gde je to najveći prenos, pa da se po tome udari ja nešto čisto sumnjam da se ti prenosi dešavaju baš noćom, ali ko zna inače, sedila bih zatvorena u kući bez problema, ako će to nekome pomoći koliko sam ispratila ovu temu, čini mi se da je @gospa buba najviše pričala o problemima zdravstva u smislu da druge bolesti ne čekaju i da ljudi mogu da umiru i od non-covid koječega i eto, večeras nam @mustang priča upravo to. tužno je, ali bilo je za očekivati i to se sigurno dešava svakodnevno i mnogima, nažalost
November 19, 20204 yr Ovo što radiša priča to je to. Nije problem da se šetaju ljudi ima parkova ihaha, sad je i hladnije neće baš biti okupljanja. Ako se to desi razjuriti to...Prosto tako... .... Shiit has hit the fan!
November 19, 20204 yr Quote U novosadskim školama više od 110 učenika zaraženo koronom U dopisu poslatom 021.rs, [Gradska] Uprava [Novog Sada] navodi da poslednjih nekoliko dana u vrtićima imaju najmanje zaražene dece, i taj broj ne prelazi tri, dok je u osnovnim i srednjim školama taj broj veći, pa u sredu 18. novembra je zaražen 31 učenik u osnovnim i 84 u srednjim školama. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/258788/U-novosadskim-skolama-vise-od-110-ucenika-zarazeno-koronom.html 115 u gradu od 290 hiljada stanovnika. Srbija ima 7 miliona, dakle svakako je u pitanju najmanje par hiljada zaraženih školaraca u celoj državi. Brnabićka pre neki dan: Quote Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da je u školama situacija stabilna i dobra. “Ja sam apsolutno za to da škole nastave da rade, da nema zatvaranja škola, da su deca najbezbednija u školama”, kaže premijerka i navodi da trenutno u osnovnim školama ima 39 kovid pozitivnih učenika, od čega je u Beogradu 20. U srednjim školama su zaražana 52 učenika, od toga 22 u Beogradu. http://rs.n1info.com/Vesti/a672611/Brnabic-Da-je-produzen-raspust-ne-bi-bilo-kontrole-nad-decom.html Edited November 19, 20204 yr by vememah
November 19, 20204 yr I ja vas opet pitam, mislite li da Srbija može da ispoštuje sve te mere? Janmislim da ne može. I nećeE zato što ne moze i nece, mora lokdaunIliti po narodski, ko nece popa u ruku, on ljibi popadiju u dupe.Sent from my iPhone using Tapatalk
November 19, 20204 yr razmišljam, možda bi trebalo nama matorima ograničiti pristup javnom prevozu na vreme mimo špiceva.
November 19, 20204 yr Quote “Početkom oktobra u svim beogradskim gimnazijama bilo je pet inficiranih, a sada je samo u mojoj, Osmoj beogradskoj gimnaziji, devet zaraženih. Prema našoj analizi, u beogradskim gimnazijama je sada oko pedesetak potvrđenih slučajeva korone”, navodi [Aleksandar] Markov [iz Foruma beogradskih gimnazija]. https://nova.rs/vesti/drustvo/korona-u-skolama-stanje-mnogo-gore-nego-sto-vlada-tvrdi/
November 19, 20204 yr 9 hours ago, Milošica said: U školama je odlična situacija. Vrhunska. Ja sam za to da se uvede policijski cas, roditelje da zakljucamo a deca da idu u skolu. I da zakljucamo i nastavnike koji su roditelji, oni su pristrasni. I da ih sve drzimo zakljucane dok ne narastu ta deca, da napravimo nov narod. To nam je jedini izlaz.
November 19, 20204 yr Najbolje je da pobijemo sve ljude, tako ćemo ih garantovano sprečiti da se zaraze koronom.
November 19, 20204 yr Quote Isidora Stankovic tcSponnsor1hedi · Koronavirus u Slovačkoj (ili kako kontrolisati pandemiju) Nakon testiranja celokupne populacije brzim antigen testovima, Slovaci su pokazali kako se suzbija pandemija. Prvi talas testiranja - 3.4 miliona testova, 1% pozitivnih. Drugi talas testiranja - 2.0 miliona testova, 0.6% pozitivnih. Treći talas testiranja sledi 21. novembra. Dok svuda u svetu broj slučajeva raste, u Slovačkoj (uz mere maske, distance, izolacije za povratnike iz inostranstva i testiranja) se broj obolelih smanjuje, epidemijska kriva je u opadanju i zaravnaće se uskoro. To je ono što bismo želeli da se dogodi kod nas bez ikakvih mera. Dok čekamo vakcinu, vidimo još jedan primer da je široko i često testiranje mnogo bolji izbor za kontrolu ove pandemije i pruža normalniji život nego zaključavanja gradjana. Nažalost, sumnjam da ćemo dobar primer slediti. Spoiler
November 19, 20204 yr naravno, samo se postavlja pitanje svrsishodnosti ali kad je kod nas nemoguće utvrditi gde je to najveći prenos, pa da se po tome udari ja nešto čisto sumnjam da se ti prenosi dešavaju baš noćom, ali ko zna inače, sedila bih zatvorena u kući bez problema, ako će to nekome pomoći koliko sam ispratila ovu temu, čini mi se da je [mention=135]gospa buba[/mention] najviše pričala o problemima zdravstva u smislu da druge bolesti ne čekaju i da ljudi mogu da umiru i od non-covid koječega i eto, večeras nam [mention=2148]mustang[/mention] priča upravo to. tužno je, ali bilo je za očekivati i to se sigurno dešava svakodnevno i mnogima, nažalostja to govorim sve vreme, jedino shto ne smemo da uradimo jeste da prepunimo bolnice/ onesposobimo lekare. e mi smo se zaleteli prvo to. ne kazem da se to ne bi/ nece desiti shvajcarskoj ili nemachkoj, mozda i hoce, ali razvaliti neshto ovako kilavo, a da sve vreme znash da je kilavo i da ti visi na koncima, za to su potrebni bash ovakvi vizionari. ne umesh da napravish sistem, ne umesh da odrzish sistem koji ti ostavili drugi, umesh samo da se pokenjash nasred ulice i chudish ijao otkud govno nasred ulice, to u bechu nema. i onda autoshivinizam. aha sent from bubamoto
November 19, 20204 yr To je ono što od prvog dana pričam, masovno testiranje. Ali em što kod nas opet izgleda nema dovoljno testova, em nismo infrastrukturu za testiranje bilo kako unapredili u ovoj godini.
November 19, 20204 yr pa rekoše da je kapacitet Kugle uvr' 2 milijarde dvonožaca. Edited November 19, 20204 yr by djordje geprat
November 19, 20204 yr 8 minutes ago, steins said: I ja vas opet pitam, mislite li da Srbija može da ispoštuje sve te mere? Janmislim da ne može. I neće E zato što ne moze i nece, mora lokdaun Iliti po narodski, ko nece popa u ruku, on ljibi popadiju u dupe. Sent from my iPhone using Tapatalk Koje sve mere ne može Srbija da ispoštuje? Zatvoriš sve osim hrane i lekova, u parkove pandur ili zatvoriš i njih, panduri da traže dokaz se živi u istom domaćinstvu kada vidi grupu veću od troje na ulici i to je to. Zašto tako nešto ne bi bilo moguće?