November 19, 20204 yr Taj oglas govori o vodjenju zemlje u propast kao retko koji drugi tekst. Fascinantno!
November 19, 20204 yr 35 minutes ago, Arkadija said: U vezi privatnih srednjih škola imam neka iskustva sa tim kadrom ovde kod mene. Za vreme prethodne vlasti primili smo 1 med tehničara koji je to završio, čovek je izuzetan u svakom pogledu. Radi na lekarskoj ekipi, što znači da zna sve. Za vreme sns vlasti primili smo 5 med tehničara iz privatnih škola. 2 su suvo zlato, 1 radi na transportu, što znači da je nosi pacijente, znači nema pojma. 1 je dobio otkaz, tj nije mu produžen ugovor jer je bio na zameni odsutnog radnika, mada mislim da taj dećko ne bi bio ustanju da obavlja ni najprostiji posao, npr.čišćenje lišća u parku. i 1 je sam otišao u Nemačku. Znači ta generalizacija da deca iz privatnih srednjih ništa ne nauče je vrlo diskutabilna. Lično sam se uverila da većina koja dođe iz državnih srednjih medicinskih ne ume da sastavi 2 proste rečenice u molbi. Tjah - pa samo na tvom primeru se vidi da su od petoro primljenih makar dvoje otpali zato što su nestručni. /dok je ovaj treći otpalio u Nemačku gde opet teško da će da radi kao medicinski tehničar, pre kao negovatelj odnosno bolničar/ Ko god misli da stručno /da ne kažem, usmereno/ obrazovanje koje traje 4 godine i to 4 godine u kojima se ide na gotovo celodnevnu nastavu /obična nastava plus tzv praksa u kome se radi u zdravstvenim centrima/ može da se zameni sa 1,5 do 3 meseca teoretske nastave dubioznog kvaliteta i bez prakse i da to bude isto - taj nije normalan. Plus medicinski tehničari i ne moraju da pišu sastave nego da rade druge poslove za koje su stručni.
November 19, 20204 yr Pade mi jos nesto na pamet - mislim da ce veceras da se formira 1 jak klaster kad pola Beograda bude izmedju 9 i 10 krenulo da se vraca kuci iz centra grada, naslucujem guzve po vozilima gore nego u najgorem spicu. Nadam se da su carevi iz GSP-a spremni na to, inace ce biti badava sto ljudi nisu u prepunim kaficima ako umesto toga budu u prepunim autobusima.
November 19, 20204 yr 2 hours ago, dùda said: nisam prisustvovala, nego mi rođaci koji su bili, referisali, ali nije to poenta htela sam da kažem da je na toj sahrani bilo ljudi koji i žive baš u toj nedođiji (mada je glavnina došla iz Sarajeva) i da su i oni disciplinovani i ljudi su stavili maske kada su išli na skup, iako ih ne nose kada čuvaju ovce, naravno pa sam se onda pitala šta je sa tim ljudima, koji žive po gradovima i sve su im informacije dostupne, a ponašaju se kao pećinski ljudi Моје (субјективно) искуство: Први талас, март-април: провинцијалци дисциплиновани као Швајцарци, а Београђани у фазону "хахаха, маске хаха". Између првог таласа и другог пика (мај-јун) : нико дисциплинован Други пик(јул-август) : сви дисциплиновани, и престоница и провинција. Између првог и другог таласа (септембар-новембар) : свима дисциплина опала, више од пола људи побацало маске.
November 19, 20204 yr 40 minutes ago, Malvo said: Pade mi jos nesto na pamet - mislim da ce veceras da se formira 1 jak klaster kad pola Beograda bude izmedju 9 i 10 krenulo da se vraca kuci iz centra grada, naslucujem guzve po vozilima gore nego u najgorem spicu. Nadam se da su carevi iz GSP-a spremni na to, inace ce biti badava sto ljudi nisu u prepunim kaficima ako umesto toga budu u prepunim autobusima. Sta se desava veceras ?
November 19, 20204 yr Neka vežba policije na NBG, od 17h počinje naravno i blokiran bulevar Nikole Tesle.
November 19, 20204 yr Author 13 minutes ago, Milosh76 said: Vise od 5 na jednom mestu? Imace maske? Greskom je linkovan upis...
November 19, 20204 yr 28 minutes ago, ducca said: Neka vežba policije na NBG, od 17h počinje naravno i blokiran bulevar Nikole Tesle. mora policija da vezba, da hvata kriminalce jebiga, to se vezba, nasa policija je dobro uvezbana
November 19, 20204 yr Koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević je napomenuo da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i lekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem. "Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i lekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim lekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu", rekao je Milisavljević za TV Pink. Bez brige, 1 Milisav je u kontaktu Edited November 19, 20204 yr by Apollo Creed
November 19, 20204 yr opet ce da navuku neku nesrecnicu da napusti posao u njemachkoj, dodje da posluzi svom narodu i da je niko ne konstatuje 2 posto.sent from bubamoto
November 19, 20204 yr 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: Први талас, март-април: провинцијалци дисциплиновани као Швајцарци, а Београђани у фазону "хахаха, маске хаха". Potpuni BS. U Beogradu je u to vreme maske nosio ko god je mogao, s obzirom da ih dugo vremena praktično nije ni bilo u slobodnoj prodaji. Što se discipline tiče, bilo je dovoljno da po se lepom i sunčanom vremenu par desetina ljudi prošeta pored Ade pa da novine počnu da vrište kako je to neodgovorno i svi će dumremo. Ogromna većina ljudi je u tom periodu funkcionisala na relaciji kuća-(posao)-prodavnica i uopšte taj narativ o bahatim i bezobzirnim Beograđanima je jedna od najsmornijih tekovina prvog talasa i vanrednog stanja. Što se fantastičnoh hendlovanja krize u Hrvata tiče, evo nešto o tome. Varaždinski župan o trenutnoj situaciji tamo: Quote VARAŽDINSKI župan Radimir Čačić komentirao je za N1 situaciju s koronavirusom u ovoj županiji. Čačić: Apsolutno ništa od ozbiljnih mjera se nije poduzelo “Apsolutno ništa od ozbiljnih mjera se nije poduzelo”, rekao je Čačić dodajući kako nikakve mjere nisu uvedene. “Nacionalni stožer odbio je i one minimalne - zatvaranje ugostiteljskih objekata u 20 sati. Na snazi je zatvaranje u 22 sata, to ima i većina drugih županija u kojima nije ovakvo stanje. Situacija u kojoj imate 550 ugostiteljskih objekata i 5 inspektora je izvan svake kontrole", prokomentirao je Čačić. ... "Imamo nevjerojatnu situaciju da se kontinuirano prodaje direktno lažna priča koja govori da su druge zemlje u Europi gore - ne, od Varaždinske županije i sjevera zemlje nije nitko gori... Igramo opasnu igru. Hrvatska se penje u samu špicu svjetskog broja umrlih. Određeni broj nije trebao umrijeti, za to netko treba preuzeti odgovornost", rekao je Čačić. Prema njegovom mišljenju na djelu je igra bad guy, good guy, pri čemu je na županije prebačeno da predlažu mjere, a Stožer ih prihvaća ili odbija. "Imate ljude koji se trude ovu kamilicu od mjera proglasiti bijenim mjerama. Advent? Pa kud mi idemo? Ako Stožer na razini države želi preuzeti odgovornost za ovo kuda idemo, neka to javno kaže. Ugostitelji će dobiti kompletnu naknadu za rad ako se zatvore”, rekao je.
November 19, 20204 yr Just now, gospa buba said: opet ce da navuku neku nesrecnicu da napusti posao u njemachkoj, dodje da posluzi svom narodu i da je niko ne konstatuje 2 posto. sent from bubamoto Neće...Niko više nije toliko lud... Čekaj kad sad krenu da zapošljavaju njihov kadar bez škole, jer svi znaju sve... I sve se može zamuljati da liči, i sve može da se proda po ceni tuđe nesreće... Nas, posle ove korone čeka kompletni odliv stručnog medicinskog kadra... Jebali smo ježa...