November 19, 20204 yr Popular Post 80 anesteziologa u Srbiji ima završenu specijalizaciju, ali sede dokoni kod kuće, kuvaju ručak, gledaju tv... ali gle! eto zanimljivog oglasa za posao, mogu da se zaposle u kliničkom centru, na 3 meseca, što da ne? Posle će spokojno da se vrate svom tv-u i ručku... Ili misle da će oglas pročitati naš anestezilog u Nemačkoj, Kuvajtu, Belgiji, pozdraviti se sa svojim kolegama, spakovati kofer i zaputiti se u Srbiju da odradi tri meseca pakla? Koje droge uzimaju ovi što su pisali oglas?????
November 19, 20204 yr 7 hours ago, steins said: Za ovoliki kadar postoji samo jedna opcija - štancovanje u privatnim srednjim školama - a znajući te tehničare, već ima šanse pacijent da se sam neguje i leči od korone nego da se oni muvaju oko njega. Ko te likove nije video na delu - ništa nije video - Monti Pajton da im pozavidi - od potpunbe kompjuteske nepismenosti, preko zamene i neoznačavanja epruveta sa uzorcima, do apsolutnog nepoznavanja medicinskih aparata /jeste, dešava se da se isključi npr respirator ili infuziona pumpa, "samo minut da se prodje", ili da se odvrne ventil na dovodu kiseonika jer niko ne ume da prati protokomer, na 50l pa pacijenti lete po sobama, ili da se drnda telefon u sobi koja se kvarcuje ultraljubičastim svetlom jer je "isto ko u solarijumu" pa onda ide cika i vriska kad ekran na telefonu umre itd itd....o našim priučenim srednjim kadrovima bi pokojni Beni HIl mogao celodnevni program da snimi imam ja jedan primer iako zvuci kao banalan vic, ono na prvu. od drugarice doktorke. med.sestra iz kontigenta 'frizerka koja za 3 meseca dobije diplomu medicin.tehnicara u sapcu' rekla joj da da pacijentkinji plazmu i ova kaze da joj je vec dalaali ova ne moze da jede..ispostavilo se da joj dala plazma keks
November 19, 20204 yr 14 hours ago, dùda said: Danas rođaci bili na jednoj sahrani u Hercegovini. Umro čovek od 72 godine (korona) ali su svi koji su ga znali baš neprijatno iznenađeni epilogom. Čovek izgledao 10 god mlađi, snažan, zdrav, aktivan, živeo život punim plućima. Sahranjen u selu u kome se rodio. E tu je poenta. Ne umem da vam objasnim u kojoj zabiti je to selo. Jedva se stigne do tog groblja. I svi do jednog su u toj zabiti bili sa maskama i podeljeni su sendviči ljudima jer su mnogi imali dan jahanja do kuće. Nikom nije palo na pamet da se ide negde unutra na zadušni ručak. I sad se ja pitam koja li je to čorba u glavama koronaskeptika, a žive tu, na dohvatu svakojakih informacija. Ili onih koji ne razumeju da slava nije žurka i da može sasvim lepo u porodici da se proslavi. Itd, itd. Mnogo sam tužna jer smo kao vrsta mnogo glupi i ne zaslužujemo da budemo glavne baje na ovoj planeti. Zasto si tuzna kada si prisustvovala dogadjaju koji zapravo dokazuje da 99% ljudi normalno pristupa celoj situaciji a da postoji 1% onih koji su potpuno beznacajni i samo im trenutni prenos informacija pogoduje sa izgledaju bitnije i znacajnije nego sto zapravo jesu.
November 19, 20204 yr 1 minute ago, djeneralche said: Zasto si tuzna kada si prisustvovala dogadjaju koji zapravo dokazuje da 99% ljudi normalno pristupa celoj situaciji a da postoji 1% onih koji su potpuno beznacajni i samo im trenutni prenos informacija pogoduje sa izgledaju bitnije i znacajnije nego sto zapravo jesu. nisam prisustvovala, nego mi rođaci koji su bili, referisali, ali nije to poenta htela sam da kažem da je na toj sahrani bilo ljudi koji i žive baš u toj nedođiji (mada je glavnina došla iz Sarajeva) i da su i oni disciplinovani i ljudi su stavili maske kada su išli na skup, iako ih ne nose kada čuvaju ovce, naravno pa sam se onda pitala šta je sa tim ljudima, koji žive po gradovima i sve su im informacije dostupne, a ponašaju se kao pećinski ljudi
November 19, 20204 yr 10 minutes ago, dùda said: pa sam se onda pitala šta je sa tim ljudima, koji žive po gradovima i sve su im informacije dostupne, a ponašaju se kao pećinski ljudi Mnogo informacija je nekad kontraproduktivno. Plus društvene mreže koje će verovatno jednog dana doći glave čovečanstvu.
November 19, 20204 yr 7 minutes ago, dùda said: nisam prisustvovala, nego mi rođaci koji su bili, referisali, ali nije to poenta htela sam da kažem da je na toj sahrani bilo ljudi koji i žive baš u toj nedođiji (mada je glavnina došla iz Sarajeva) i da su i oni disciplinovani i ljudi su stavili maske kada su išli na skup, iako ih ne nose kada čuvaju ovce, naravno pa sam se onda pitala šta je sa tim ljudima, koji žive po gradovima i sve su im informacije dostupne, a ponašaju se kao pećinski ljudi eeeeee gradski su emancipovani a seoski bulje u tv i veruju da korona postoji pa zato sto je to odredjen tip ljudi, dodje mi da opisem foto robot ali bi bio sa nizom predrasuda i uopstavanja pa cu se suzdrzati, sem kad pricam nekom ko me zna uzivo u svakom slucaju, izostavicu neke uvredljive karakterizacije, recimo da su to mahom ljudi koji nemaju pravo, sistemsko i dubinsko znanje/obrazovanje ni iz jedne oblasti (da ne pominjem stepen obrazovanja jer ima ih i medju visoko obrazovanim) pa nemaju ni uvid sta uopste znaci nauka i znanje koje proizilazi iz temeljnog sutudiranja necega nego je samo potrebno 'ukljuciti mozak' i tako pokazati svoju pamet, posebnost i emancipaciju
November 19, 20204 yr 1 minute ago, InvisibleLight said: recimo da su to mahom ljudi koji nemaju pravo, sistemsko i dubinsko znanje/obrazovanje ni iz jedne oblasti (da ne pominjem stepen obrazovanja jer ima ih i medju visoko obrazovanim) pa nemaju ni uvid sta uopste znaci nauka i znanje koje proizilazi iz temeljnog sutudiranja necega nego je samo potrebno 'ukljuciti mozak' i tako pokazati svoju pamet, posebnost i emancipaciju ovo si vrlo lepo sažela, slažem se potpuno, ali eto, uvek se ponovo iznenađujem ima moj muž bratanca kojega mnogo voli, lik je zbilja ok, ali toliko je zaglibio po ovom pitanju da je to strašno i baš se trudi i naglašava kako je on uvek ta neka (valjda pametnija, mislim da hoće to da kaže) manjina
November 19, 20204 yr 2 minutes ago, dùda said: ovo si vrlo lepo sažela, slažem se potpuno, ali eto, uvek se ponovo iznenađujem ima moj muž bratanca kojega mnogo voli, lik je zbilja ok, ali toliko je zaglibio po ovom pitanju da je to strašno i baš se trudi i naglašava kako je on uvek ta neka (valjda pametnija, mislim da hoće to da kaže) manjina isti slucaj s nekima iz moje blizine, jbg trudim se da tu temu ne doticemo Edited November 19, 20204 yr by InvisibleLight
November 19, 20204 yr Mislim da je nemoguce da od ponedeljka ne bude nekih jakih™ mera, samo je pitanje sta ce da smisle.
November 19, 20204 yr U vezi privatnih srednjih škola imam neka iskustva sa tim kadrom ovde kod mene. Za vreme prethodne vlasti primili smo 1 med tehničara koji je to završio, čovek je izuzetan u svakom pogledu. Radi na lekarskoj ekipi, što znači da zna sve. Za vreme sns vlasti primili smo 5 med tehničara iz privatnih škola. 2 su suvo zlato, 1 radi na transportu, što znači da je nosi pacijente, znači nema pojma. 1 je dobio otkaz, tj nije mu produžen ugovor jer je bio na zameni odsutnog radnika, mada mislim da taj dećko ne bi bio ustanju da obavlja ni najprostiji posao, npr.čišćenje lišća u parku. i 1 je sam otišao u Nemačku. Znači ta generalizacija da deca iz privatnih srednjih ništa ne nauče je vrlo diskutabilna. Lično sam se uverila da većina koja dođe iz državnih srednjih medicinskih ne ume da sastavi 2 proste rečenice u molbi.
November 19, 20204 yr Ovaj konkurs je za onaj KCS koji nije završen?Oni to unapred kao da grunu jako kad ga opreme? .... Shiit has hit the fan!
November 19, 20204 yr 7 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovaj konkurs je za onaj KCS koji nije završen? Oni to unapred kao da grunu jako kad ga opreme? .... Shiit has hit the fan! Nema to veze sa zgradom koja se gradu. Klinički centar je klinički centar, koji postoji već, to je samo nova zgrada u koju će preseliti klinike koje su sada u nefunkcionalnim zgradama starim više od 100 godina. (Npr. I hirurška je izgrađena 1902. kao porodilište da se porodi Draga Mašin). Piše da raspisuju oglas sada, zbog povećanog obima posla, ne za godinu dana.
November 19, 20204 yr 20 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovaj konkurs je za onaj KCS koji nije završen? Ne. Quote KLINIČKI CENTAR SRBIJE raspisuje konkurs za prijem u radni odnos na određeno vreme sa punim odnosno skraćenim radnim vremenom zbog privremeno povećanog obima posla u trajanju do 3 meseca za potrebe Kliničkog centra Srbije / Kovid bolnice http://www.kcs.ac.rs/index.php/oglasi-i-konkursi/5097-konkurs-za-prijem-u-radni-odnosna-odredeno-vreme-za-potrebe-klinickog-centra-srbije-kovid-bolnice Isto piše i u drugoj rečenici prenesenog članka Nove.rs, očigledno si samo pogledao naslov. Edited November 19, 20204 yr by vememah
November 19, 20204 yr http://www.kcs.ac.rs/index.php/oglasi-i-konkursi/5097-konkurs-za-prijem-u-radni-odnosna-odredeno-vreme-za-potrebe-klinickog-centra-srbije-kovid-bolnice Isto piše i u drugoj rečenici prenesenog članka Nove.rs, očigledno si samo pogledao naslov.Ma nisam ni naslov. Zato sam i pitao. .... Shiit has hit the fan!
November 19, 20204 yr 18 hours ago, omiljeni said: Joj brt, ne vredi ovako. moraćemo pinovati topić Osnove internet epidemiologije 1 i Osnove interner epidemiologije 2 ti pogledaš brojeve za 3 uzastopna dana u Hrvatskoj i na osnovu toga imaš skroz pogrešnu sliku na osnovu koje onda praviš projekcije. Ne može to tako da se radi. U Hrvatskoj još uvek imaju rast broja obolelih i ne znamo kad će doći do plafonaTM. Tako danas Hrvatska ima novi rekord sa 3250 novih slučajeva, iako su pre neki dan imali samo 1000 treba da posmatraš one 7 day moving average grafikone, a ne samo brojeve za 3 poslednja dana. У основи, ја имам у себи неку врсту националног поноса што смо раме уз раме са Хрватима, системски и економски, па "навијам" да наш систем не пружи лошији резултат у борби са епидемијом. Тј. био бих јако тужан да будемо лошији. Нисам лекар, али имам другове епидемиологе, а у најближој породици лекаре других специјалности, па делимично пратим ситуацију и са стручне стране, не само "навијачке".... Елем, хтео сам рећи да Хрватска већ месец дана није много прелазила цифру од 3000, па се надам да је њихова горња граница ту негде, сад 3200 или 3500, битно да не иде бројка у "небо", да људи не би умирали по кућама или улицама, ни тамо, ни овде.