Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Inace danas bila komunalna u dvaespetici uterivali maske. Nisu globili, samo su svima rekli da stave (ustvari tom jedinom liku koji nije nosio) i vozili su se od Bogoslovije do Kalenica, kontrolisali. 

A u trieskecu neka dva delikventa, tuku se ali prijateljski ali maltene obaraju ljude, bas onako siledzije... Al covece svaki nosi masku i nece da dele sokic, kaze jedan drugom: Ne moze ako nemas casu, korona brate... A taj lik sto ga guraju kao neki fin al ne nosi masku. Bilo me blam u njegovo ime, iskreno. 

Eto, mozda sad i mene metnu na 'Nije se desilo'...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

KCS traži 1.277 zdravstvenih radnika, ima li ko da nas leči?

18. Nov. 2020, 21:42 > 21:54

Klinički centar Srbije raspisao je konkurs za prijem zdravstvenih radnika u radni odnos na određeno vreme u kom traži 252 doktora, 15 farmaceuta i čak 1.010 zdravstvenih radnika sa višom i srednjom stručnom spremom, od čega 878 medicinskih sestara.

Na sajtu Kliničkog centra Srbije objavljen je konkurs u kom se, zbog privremeno povećanog obima posla, zdravstvenim radnicima nudi posao na određeno radno vreme od tri meseca.

Za potrebe Kliničkog centra Srbije/Kovid bolnice traži se čak 252 doktora medicine, od čega najviše nedostaju anesteziolozi, za koje je otvoreno čak 80 radnih mesta.

Nakon anesteziologa, najviše je potrebno specijalista pulmologije – 45, zatim [specijalista urgentne medicine 20], kardiologa 15, radiologa 14,  infektologa 12 i endokrinologa 10.

Neverovatno je da Klinički centar trenutno ima potrebe za čak 1.010 dodatnih zdravstvenih radnika sa višom i srednjom stručnom spremom, od čega čak 878 medicinskih sestara/ tehničara.

Neophodan je i veliki broj laboratorijskih tehničara, čak 60, zatim 33 fizioterapeutska tehničara i 31 radiološki tehničar.

S obizirom da samo Kliničkom centru Srbije nedostaje čak 1.277 zdravstvenih radnika, postavlja se pitanje koliki je trenutno deficit na nivou cele Srbjie.

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin izjavio je danas da svaka treća osoba u Srbiji koja je inficirana koronavirusom zahteva hospitalizaciju, a da oko 20 odsto zaraženih ima težu kliničku sliku.

Ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji kritična i da preti da izmakne kontroli, kao i da su kapaciteti Infektivne klinike popunjeni, gde je hospitalizovano više od 90 pacijenata.

Direktor KBC “Zemun” Dragoš Stojanović izjavio je danas da se u toj ustanovi leči veliki broj teških kovid pacijenata i da su odeljenja intenzivne nege skoro puna sa 60 obolelih, kao i da je u tom trenutnku bilo samo 10 slobodnih mesta.

Situacija je kritična i u Domovima zdravlja. Broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja u Nišu približava se cifri od 1.500 pregleda dnevno, dok u Beogradu ispred kovid ambulatni pacineti čekaju satima. 

https://nova.rs/vesti/drustvo/kcs-trazi-1-277-zdravstvenih-radnika-ima-li-ko-da-nas-leci/

Edited by vememah

17 minutes ago, vememah said:

To je ono o čemu smo ranije pričali. 

I pre COVIDa je problem sa medicinskim randicima, naročito srednjim kadrom, bio ogroman a sada je kritičan. 

Ispostavlja se da nekontrolisan odliv ljudi u inostranstvo ne može da se nadomesti čak ni Megatrend™ srednjim školama u kojima se za manje od tri meseca stiče diploma.

U vreme COVIDa ljudi dodatno odlaze, samo što se sada uključio i lekarski kadar. 

Plus, ne postoji nikakav plan, ruku na srce nije postojao ni pre SNSa, o specijalizacijama i subspecijalizacijama, što pravi dodatne probleme. 

Četiri velika Klinička Centra se još kako tako drže, ali u ostalim ustanovama je pitanje kadra bukvalno katastrofa. 

katastrofa.

Untitled.png

Rođak proletos radio na covid odeljenju, ostalo vreme proveo u urgentnom centru, al' mu pre 10 dana javili da mu neće biti produžen ugovor, pošto treba da prime nekog lika koji je poslednjih nekoliko godina vozio kamion u Sloveniji, pa se vratio u Srbiju kad je stao taj posao.

Paralelno učio nemački, stigao do B2, ispolagao i ostalo što je trebalo i odlazi za najviše 2-3 meseca, a oni nek se jebu sa kamiondžijama.

Edited by napadaj

ali tako je svuda... nismo jos dosli do najveceg sranja, a vec nema nastavnika, uciteljica, profesora za zamenu...

ja danima zovem toplanu, nikako da dodju, posle cujem da su im u roku od 3 meseca pobegli svi majstori, ostala sns zgadija po kancelarijama.

samo sto nam ovo u zdravstvu evo vec dolazi na naplatu, a cena ce biti... ne smem ni da zamislim.

Ma znam, ali da usred covid krize ne produže ugovor čoveku koji je dva meseca proveo na covid odeljenju je stvarno zanimljiva odluka.

nije problem, zato ima dovoljno eksperata da se seku sbb-ovi kablovi po celom gradu :isuse:

sent from bubamoto

6 minutes ago, napadaj said:

Ma znam, ali da usred covid krize ne produže ugovor čoveku koji je dva meseca proveo na covid odeljenju je stvarno zanimljiva odluka.

veruj mi da nije prvi takav slucaj za koji sam cula. dno ispod dna.

Ne bi me čudilo da mu se svete ako je pričao protiv SNS-a, pošto je glavna sestra žena glavnog SNS-ovca u gradu ili ako je razglasio da ide u Nemačku uskoro, mada kapiram da se svakako zna za sve koji idu na časove u Dekri i drugim agencijama, pošto u ovom momentu iz te bolnice preko 40 zaposlenih ide na nemački i pripreme za nostrifikacioni ispit.

Tokom korone još i ima ko da nas leči, ali posle će biti stvarno kraj.

..inače, po mom sudu su sve privatne osnovne i srednje čisto foliranje. Fakulteti, kako koji.  Ima i dobrih.

Odakle vam/nam ovoliki medicinski kadar? Krije Srbija sestre/bracu i doktore/ke kao Vucic odakle mu respiratori?

I po cenu da ispadnem glup u drustvu sta znaci "уподобљавање" iz konkursa KC-a a iz zapisnika o "zatiti podataka o linosti" (

40 minutes ago, Zlurad said:

Odakle vam/nam ovoliki medicinski kadar? Krije Srbija sestre/bracu i doktore/ke kao Vucic odakle mu respiratori?

I po cenu da ispadnem glup u drustvu sta znaci "уподобљавање" iz konkursa KC-a a iz zapisnika o "zatiti podataka o linosti" (

Za ovoliki kadar postoji samo jedna opcija - štancovanje u privatnim srednjim školama - a znajući te tehničare, već ima šanse pacijent da se sam neguje i leči od korone nego da se oni muvaju oko njega. Ko te likove nije video na delu - ništa nije video - Monti Pajton da im pozavidi - od potpunbe kompjuteske nepismenosti, preko zamene i neoznačavanja epruveta sa uzorcima, do apsolutnog nepoznavanja medicinskih aparata /jeste, dešava se da se isključi npr respirator ili infuziona pumpa, "samo minut da se prodje", ili da se odvrne ventil na dovodu kiseonika jer niko ne ume da prati protokomer, na 50l pa pacijenti lete po sobama, ili da se drnda telefon u sobi koja se kvarcuje ultraljubičastim svetlom jer je "isto ko u solarijumu" pa onda ide cika i vriska kad ekran na telefonu umre itd itd....o našim priučenim srednjim kadrovima bi pokojni Beni HIl mogao celodnevni program da snimi :isuse:

6 hours ago, vememah said:

Srbija 14. u svetu po broju zaraženih u poslednjih nedelju dana na milion stanovnika.

EnG5pLkXcAANloC?format=jpg&name=large

Baš me zanima kako bi se kotirao samo Beograd kada bi znali realne cifre.

Edited by burekuser

Background Picker
Customize Layout