November 18, 20204 yr Danas rođaci bili na jednoj sahrani u Hercegovini. Umro čovek od 72 godine (korona) ali su svi koji su ga znali baš neprijatno iznenađeni epilogom. Čovek izgledao 10 god mlađi, snažan, zdrav, aktivan, živeo život punim plućima. Sahranjen u selu u kome se rodio. E tu je poenta. Ne umem da vam objasnim u kojoj zabiti je to selo. Jedva se stigne do tog groblja. I svi do jednog su u toj zabiti bili sa maskama i podeljeni su sendviči ljudima jer su mnogi imali dan jahanja do kuće. Nikom nije palo na pamet da se ide negde unutra na zadušni ručak. I sad se ja pitam koja li je to čorba u glavama koronaskeptika, a žive tu, na dohvatu svakojakih informacija. Ili onih koji ne razumeju da slava nije žurka i da može sasvim lepo u porodici da se proslavi. Itd, itd. Mnogo sam tužna jer smo kao vrsta mnogo glupi i ne zaslužujemo da budemo glavne baje na ovoj planeti.
November 18, 20204 yr Previše informacija pravi šum, teško se odvoji bitno i nebitmo... Plus, palanački mentalitet, šta ce svet kasti i to... I onda imas budalastine...
November 18, 20204 yr BiH je imala 84 umrla pre neki dan, a 50 su prešli (uz par vraćanja ispod) još pre 12 dana.
November 18, 20204 yr 5 minutes ago, dùda said: ne zaslužujemo da budemo glavne baje na ovoj planeti. Ne zadugo, virusi preuzimaju...
November 18, 20204 yr Nema nikakve logike da je samo ovoliko umrlih na ovaj broj zaraženih. Niti smo nešto zdraviji, niti imamo jače zdravstvo od ostalih u regionu, a zapad da i ne poredimo. Bojim se da je stvarna brojka daleko veća.
November 18, 20204 yr u studiju ptc svi sa maskama, evo ga i đerlek nešto pametuje, a tu je i ova sa infektivne
November 18, 20204 yr uvek je i bila veca nego sto se objavljuje, e sad, to sto kovid pise i nekima, bar je tako bilo u prvom talasu, koji kovida videli nisu, to je druga prica..neko se tu lepo nafatirao para.. sta sad serendaju Edited November 18, 20204 yr by Misko
November 18, 20204 yr Just now, mraki said: Nema nikakve logike da je samo ovoliko umrlih na ovaj broj zaraženih. Niti smo nešto zdraviji, niti imamo jače zdravstvo od ostalih u regionu, a zapad da i ne poredimo. Bojim se da je stvarna brojka daleko veća. Po mom višemjesečnom iskustvu internet epidemiologa, broj umrlih / na respiratoru prati broj zaraženih s 2-3 tjedna zakašnjenja
November 18, 20204 yr 3 minutes ago, Zis said: Po mom višemjesečnom iskustvu internet epidemiologa, broj umrlih / na respiratoru prati broj zaraženih s 2-3 tjedna zakašnjenja Jasno, ali imamo već neko vreme priličan broj zaraženih dnevno. Prosto, mislim da su se za to uhvatili i da će lagati maksimalno, moramo u nečemu bar biti zvanično najbolji. Pritom, znamo koliko su lagali u junu-julu.
November 18, 20204 yr Bilo bi dobro i da imamo, ako nista, barem prave brojke otkrivenih zarazenih u junu i julu, cisto da napravimo neka poredjenja kako ce se eventualno kretati..ali to, cemo dobiti na Svetog Zivka..
November 18, 20204 yr Covek 82' mi upravo rece da virus ne postoji i da je laz. od pocetka ne nosi masku a setka se non-stop. Sent from my STF-L09 using Tapatalk
November 18, 20204 yr 7 minutes ago, extragluv said: Covek 82' mi upravo rece da virus ne postoji i da je laz. od pocetka ne nosi masku a setka se non-stop. Sent from my STF-L09 using Tapatalk 82 godine, ili 82 godiste
November 18, 20204 yr Srbija 14. u svetu po broju zaraženih u poslednjih nedelju dana na milion stanovnika.