Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

https://www.danas.rs/drustvo/kovid-pacijent-u-nisu-fizicki-nasrnuo-na-zdravstvene-radnike/

Pacijent se nalazio na odeljenju intenzivne nege na terapiji kiseonikom.

Prema prvim informacijama, upao je u “psihoorganski sindrom”, te ustao iz kreveta, počupao aparaturu, nasrnuo na lekare i tehničare šipkom, a posle ulazio i u druge sobe na odeljenju intenzivne nege.

Na ovoj klinici su potvrdili da je pacijent nakon toga pokušao da izađe sa klinike, ali je u tome sprečen.

U incidentu niko nije povređen, a o događaju je obaveštena uprava Klinike i nadležno tužilaštvo. 

Horor

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

52 minutes ago, vememah said:

Podela = obrok za jednu osobu?

70 osoba po sahrani na daći?

Znam za jednu takvu pre par nedelja. Zarazilo se stotinak ljudi, što direktno, što indirektno. Sad će efikasnost biti još veća.

8 minutes ago, Arkadija said:

Ma zaključavanje kakvo smo imali proletos neće ni biti. Verovatnije je da će se pristupiti modelima koji postoje sada u npr Austriji ili Francuskoj. Ne rade prodavnice bele tehnike, garderobe, ali rade samoposluge, apoteke, možda škole pređu na on-line nastavu. Svi koji ne moraju da dolaze na posao, prelaze n rad od kuće, ostali mogu da idu samo putanjom kuća-posao-kuća.

Pa i ne mislim nuzno da cemo imati lockdown kakvo smo imali u aprilu, ali, neku varijantu, vrlo verovatno..mada, ko zna kakvi scenariji ovome mogu pasti na pamet..uostalom, otkud znam

Edited by Misko

5 minutes ago, Arkadija said:

modelima koji postoje sada u npr Austriji ili Francuskoj. Ne rade prodavnice bele tehnike

Ne moze jer crni petak.  :dry:

Evo izvlace anketu po kojoj 41% ne brine zbog kovida, a 40% ne pere ruke 20 sekundi...

Анкета је део студије коју је урадила Америчка привредна комора у сарадњи са Економским Институтом из Београда и Институтом за епидемиологију Медицинског факултета у Београду. 

Mere su ostre koliko ljudi vole. 

5 minutes ago, fetboj said:

https://www.danas.rs/drustvo/kovid-pacijent-u-nisu-fizicki-nasrnuo-na-zdravstvene-radnike/

Pacijent se nalazio na odeljenju intenzivne nege na terapiji kiseonikom.

Prema prvim informacijama, upao je u “psihoorganski sindrom”, te ustao iz kreveta, počupao aparaturu, nasrnuo na lekare i tehničare šipkom, a posle ulazio i u druge sobe na odeljenju intenzivne nege.

Na ovoj klinici su potvrdili da je pacijent nakon toga pokušao da izađe sa klinike, ali je u tome sprečen.

U incidentu niko nije povređen, a o događaju je obaveštena uprava Klinike i nadležno tužilaštvo. 

Horor

Psihorganski sindrom:covid19:

Toeto,sledi metamorfoza u zombije...

Psihorganski sindrom:covid19:
Toeto,sledi metamorfoza u zombije...
meni to ok.

konachno neshto stvarno da se desi :s_w:

sent from bubamoto

21 minutes ago, vememah said:

Na respiratoru:

Prvi pik: 146 (12. aprila)
Drugi pik: 205 (22. jula)
Treći pik dosad - rast se nastavlja: 182 (18. novembra)

...

Dakle, samo po zvaničnim podacima o broju pacijenata na respiratoru još nije premašen drugi pik.

Treba imati u vidu da se respiratori sad mnogo restriktivnije koriste nego na početku epidemije, tj. da se promenio način lečenja.

Da,a i u prvom talasu valjda hospitalizovali i asimptomaticne cak..tako sam  nesto nacuo..

Ne znam gde se pisalo o angažovanju stomatologa i drugih zanimanja za poslove zdravstvenog osoblja u novim i privremenim Covid bolnicama... realnost je takva da uvek može da demantuje maštovita promišljanja: neki stomatolozi i tehničari su već angažovani u Areni.

Sta li oni rade tamo,da mi je znati

Uskaču gde treba i trpe kritike da što su došli kad ništa ne znaju a tamo ih rasporedili.

Znaci, em sebe izlazu opasnosti, em su beskorisni, em jos i pridike dobijaju..a ove sto ih bole zubi, ko jebe..zubobolja jos uvek nije zabelezena kao simptom kovida..

2 hours ago, radisa said:

Ja očekujem zatvaranje škola, prelazak na online, skraćenje na 18-19, osim velikih marketa i to je to...

Ništa oštrije...

pa tako nesto. oni su kurcenje ispucali u aprilu i sada od bilo kojih jacih mera nema nista... 

plus, pazi, puste Arandjelovdan, nakon toga kao neke mere, prirodnom progresijom broj zarazenih krene da pada pocetkom decembra, oni drzi mere do cirka 15og, puste sve za svetog Nikolu, i onda Novu Godinu i Bozic silje kurac kako su pobedili koronu, jopet

2 minutes ago, freakns said:

pa tako nesto. oni su kurcenje ispucali u aprilu i sada od bilo kojih jacih mera nema nista... 

plus, pazi, puste Arandjelovdan, nakon toga kao neke mere, prirodnom progresijom broj zarazenih krene da pada pocetkom decembra, oni drzi mere do cirka 15og, puste sve za svetog Nikolu, i onda Novu Godinu i Bozic silje kurac kako su pobedili koronu, jopet

a 50% gradjana koji su se do pre 15 dana poseravali i poceli da peru ruku opet ne veruju u koronu.

Background Picker
Customize Layout