Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

jel to konov koeficijent? bez steinsove konstante?

sent from bubamoto

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

35 minutes ago, SNARC said:

30% testiranih ima plusic...kidamo.

Mozda se varam ali mi se cini da je najrelevantniji pokazatelj trenutne opasnosti broj onih na respiratoru.

uporedbe radi - koliko je najvise ljudi do sad bilo na respirtorima?

200 i nesto zvanicno..

12 minutes ago, Milosh76 said:

I svi koji mogu preporuka da rade online... ako uopste ima takvih

ja radim online još od 18. marta.....niti su nas zvali da se vraćamo, niti nameravaju. otkazali su zakupe za neke prostorije, zapravo za sve one koji nisu u vlasništvu, ali posao ide. plata bila smanjena neko vreme, ali od septembra u fulu (a i to što je smanjeno isplatiće nam razliku čim pre, takva je najava)

mene supruga brine pošto radi u onom grotlu u Nemanjinoj gde je većina ministarstava i gde ima na hiljade zaposlenih. svaki drugi dan neko otpadne zbog zaraze, ona se još drži ali je pitanje dokle će. o radu od kuće se ne razmišlja. bar za sada. vozim je na posao svako jutro, kupim je posle, ali jbg. tamo je u kontaktu sa ogromnim brojem ljudi

Edited by Ted

37 minutes ago, SNARC said:

30% testiranih ima plusic...kidamo.

Mozda se varam ali mi se cini da je najrelevantniji pokazatelj trenutne opasnosti broj onih na respiratoru.

Da. Tačnije, više trend nego sam broj.

Do pre par dana broj pacijenata na respiratoru je bio dvocifren. Zabrinjavajuć pokazatelj.

@Bogotac šta znači to podela što spominješ u vezi sahrana?

3 hours ago, duma said:

Sad sam proverio Slovenci su pre mesec dana uveli policijski čas od 21 do 6 i zabranili kretanje van opštine stanovanja. Ne znam da li su ukinuli. Hrvati su razmatrali policijski čas, ali nisu uveli. Mislim da kod njih ima ograničenje kretanja na županijskom nivou. Nisam za uvođenje policijskog časa, a definitivno nisam za policijski čas od 21, eventualno od 24 do 5. Kafiće, klubove, splavove trebalo bi zatvoriti, ili ograničiti na 18h.

Ovde nisam čuo nijednu ideju kako bi se realizovalo zatvaranje vrtića. Znam 4 slučaja gde nemaju alternativu za čuvanje deteta u vidu babe/dede/tetke. Jedna je uzela neplaćeno, druga radi u državnom preduzeću, pa folira bolovanja i slično, ostale dve šalju dete u vrtić. Ne mogu da priušte odsustvovanje s posla, a deca su mlađa od 2, odnosno 4 godine. Možda ima neko ideju šta da im posavetujem.

Što se školaraca tiče, oni se mnogo disciplinovanije ponašaju u školi, nego van nje. Ako izuzmemo potpuno zatvaranje, bolje je da se zatvaranje škola izbegne, ako je moguće. 

Nema.

bilo je u proshlom krugu, zupanija sa dozvolom, na njivu sa dozvolom. chak su i neke kazne uspeli da naplate na njivama :isuse:

sent from bubamoto

ZBOG SVE GORE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U SRBIJI: Krizni štab zaseda u petak ujutru

eto sve je pod kontrolom, strpite se do petka :frust:...

oni ovo rade namerno, niko nije toliko glup ( dobro mozda Sapic jeste, ali on valjda nije u poslu sa Koronom) 

22 minutes ago, Bogotac said:

Kod mene sutra tri sahrane,kod majke naruceno 210 podela,toliko o svemu.

Podela = obrok za jednu osobu?

70 osoba po sahrani na daći?

to je daca za poneti? :unsure:

sent from bubamoto

Sada je običaj da se na sahrani deli već spakovan obrok, rade to pogrebna preduzeća, kao neki ketering. 
U svaku kutiju (kutijicu) se spremi parče pečenja, proje, još koječega sitnog i onda deli na sahrani. Neka seoska groblja imaju trpezariju, gde se ovo jede, a nekad se jede s nogu, plastičnim priborom. 

(offtopic) kad se samo setim kad je umro moj pradeda (živeo u Srbiji, umro i sahranjen u Sloveniji), u njegovoj maloj čitulji za novine, pored kratkog obaveštenja da je umro, pisalo je da ljudi koji dođu na sahranu, novac koji bi dali za cveće, daju bilo gde u dobrotvorne svrhe. To je bilo 1988.

I sahrane povećavaju džidipi.

Ali HITNA sednica kriznog štaba PREKOSUTRA. Ko kada je bilo pre nekih mesec dva uveče vest da Vučić ide sutra u iznenanadnu posetu ne znam gde beše.

mogla je i tajna sednica da se najavi, pusti :dry:

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout