Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Author
9 minutes ago, hefaca said:

Kako si lepo izostavio subjekat?

Velika vecina.

Kojim merama?

Ne diram te, ne diras me... Od maske do plate...

Nisam rekao da sam zadovoljan.

A jesam. 

Budi ljubazan pa odgovori. Lepo sam pitao, bez bilo kakve ironije, sarkazma, agresije, sto se ne moze reci za tvoj "odgovor".

Ako si zadovoljan, zanima me cime si tacno zadovoljan. A posle mogu da ti kazem cime ja nisam zadovoljan, ako te zanima.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

35 minutes ago, Aleksija said:

da, sad mi kaze kolega da je jedan sindikat krenuo da prikuplja podatke o zarazenim nastavnicima, za sada je u 300 obradjenih skola (sestina od ukupnog broja) oko 400 zaposlenih zarazeno  i isto toliko u izolaciji. 

moju hanumu danas zvali 6-7 puta iz Biroa za razne zamene po Beogradu. ne preterujem.

sve uredno odbijamo.

oni žele po svaku cenu da održe rad sa nižim razredima jer se javlja problem - ako deca ne idu u školu ko će onda da ih čuva kod kuće ako roditelji moraju na posao? pre situacije sa Koronom to se niko nije pitao i mesta u produženom boravku je uvek bilo nedovoljno. sad je to postalo bitno.

to je sve vreme bitno, samo oni ne misle unapred ni 14 dana. a vrtici su mogli da opstanu komotno za one koji moraju da rade na radnom mestu fizichki. i nizi razredi u nekoj meri i organizaciji. mislim da su hrvati to u proshlom krugu vrlo lepo reshili, ako roditelj mora na posao, dete mora u vrtic/boravak. i tu se zavrshava pricha.

sent from bubamoto

5 minutes ago, Milosh76 said:

Budi ljubazan pa odgovori. Lepo sam pitao, bez bilo kakve ironije, sarkazma, agresije, sto se ne moze reci za tvoj "odgovor".

Ako si zadovoljan, zanima me cime si tacno zadovoljan. A posle mogu da ti kazem cime ja nisam zadovoljan, ako te zanima.

Moj odgovor se odnosio na seriju duhovitih odgovora + tvoje izostavljanje subjekta u recenici i ubacivanje mene.

Ogromna vecina koju poznajem ne moze da gleda ekipu na tvu, ali su zadplovoljni sto sve radi normalno. Cak su se privikli na maske, cak i na otvorenom.

pa to je sve normalno.

sent from bubamoto

• Author
2 minutes ago, hefaca said:

Moj odgovor se odnosio na seriju duhovitih odgovora + tvoje izostavljanje subjekta u recenici i ubacivanje mene.

Ogromna vecina koju poznajem ne moze da gleda ekipu na tvu, ali su zadplovoljni sto sve radi normalno. Cak su se privikli na maske, cak i na otvorenom.

Nisam se bavio drugim komentarima, nego me je zanimalo ko su ti koji su vrlo zadovoljni merama i nista vise. A posto sam tebe citirao, pitao sam i tebe za misljenje.

Ne vidim razloga za agresivnost i dalju raspravu, s obzirom da nemas nameru da odgovoris na normalno pitanje.

Edited by Milosh76

17 minutes ago, Milosh76 said:

Ko je zadovoljan merama?

Незадовољан сам био до недавно, скоро све 20-огодишњакиње и 30-огодишњакиње нису поштовале лабаве мере, кретале се по слављима и журевима без маски, било је немогуће организовати вирусно безбедан дејт. :) Али то је само био тежи начин да сретнем Њу, дивну и специјалну, тако да сам сада задовољан. :fantom:

Задовољство је ужасно индивидуална ствар, ја овде углавном пратим мишљења неистомишљеника (јер су ми углавном сви неистомишљеници) и видим да је просто немогуће све интересе задовољити, чак и кад су људи идеолошки слични, а када су по вредностима различити, то је тек хорор за усклађивање. Има земаља где су људи на цивилизацијском нивоу да сортирају ђубре пре одлагања, уместо да га заврљаче на дивљу депонију, па ни тамо нешто нисам приметио да је епидемија заустављена. 

7 minutes ago, hefaca said:

Ogromna vecina koju poznajem ne moze da gleda ekipu na tvu, ali su zadplovoljni sto sve radi normalno.

Da li su zadovoljni i brojem zarazenih i mrtvih? Pitam jer su ti brojevi u direktnoj vezi sa tim sto sve radi normalno. 

59 minutes ago, Apollo Creed said:

Al najjače da se i ovde na forumu zapatilo to da vakcina stiže u decembru...:covid19:

vakcina u decembru iz d nju ja sam to prelezo jos proslog septembra bajo

5 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Ако је у Хрватској 15. октобра било заражено 1000, па то расло и нарасло на 3000, да би се спустило на 2000, рачунам да ће слична путања бити и у Србији, само са удвострученим цифрама, пропорционално броју становника. Ми смо за 15-так дана, између 1. и 16. новембра, нарасли са 1500 до 5000, што је готово исто као и у Хрватској између 15. октобра и 1. новембра. (Са 1000 на 3000) Нисам узео "лењир и шестар" па све то прецизно премерио, али овако "од ока", делује врло слично. Уосталом, видећемо у наредним данима, Тиодоровић јутрос најављује заравњење криве тек 1. децембра, надам се да греши, па да ће се крива заравнити већ сутра-прекосутра. 

Joj brt, ne vredi ovako. :sad: moraćemo pinovati topić Osnove internet epidemiologije 1 i Osnove interner epidemiologije 2  

ti pogledaš  brojeve za 3 uzastopna dana u Hrvatskoj i na osnovu toga imaš skroz pogrešnu sliku na osnovu koje onda praviš projekcije.

Ne može to tako da se radi. U Hrvatskoj još uvek imaju rast broja obolelih i ne znamo kad će doći do plafonaTM. Tako danas Hrvatska ima novi rekord sa 3250 novih slučajeva, iako su pre neki dan imali samo 1000

treba da posmatraš one 7 day moving average grafikone, a ne samo brojeve za 3 poslednja dana.

• Author

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 18.040 osobe, njih bilo je 5.613 pozitivno, dok je nažalost preminulo 27 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 182 pacijenata.

Edited by Milosh76

Pakao

30% testiranih ima plusic...kidamo.

Mozda se varam ali mi se cini da je najrelevantniji pokazatelj trenutne opasnosti broj onih na respiratoru.

Uzas.

182 na respiratoru...
Al zato sutra pokazna vežba MUP.

Ma mi treba da pomremo svi ...

.... Shiit has hit the fan!

Background Picker
Customize Layout