Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

mi istovremeno stremimo i ka plafonu i ka dnu.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

9 hours ago, Misko said:

pa i taj plafon tek treba da dotaknemo, ako je nama to uopste plafon..kaskamo za njima dve nedelje, tako da, eventualni plafon nas ceka sledece, pa bi trebalo da  krene da pada pocetkom decembra, ako to tako uopste bude islo kod nas, naravno..sto semene tice, naravno, ja bih voleo da smo ga vec doatkli, i da  krene, ako nista, vec bar da se zaravnjava, ali, ne pitam se ja..a i trudim se d aipak budem realista, koliko je moguce u ovakvim okolnostima, sa nekim ipak elemntima optimizma, koliko se u ovakvim okolnostima uopste moze biti optimistican..

Ако је у Хрватској 15. октобра било заражено 1000, па то расло и нарасло на 3000, да би се спустило на 2000, рачунам да ће слична путања бити и у Србији, само са удвострученим цифрама, пропорционално броју становника. Ми смо за 15-так дана, између 1. и 16. новембра, нарасли са 1500 до 5000, што је готово исто као и у Хрватској између 15. октобра и 1. новембра. (Са 1000 на 3000) Нисам узео "лењир и шестар" па све то прецизно премерио, али овако "од ока", делује врло слично. Уосталом, видећемо у наредним данима, Тиодоровић јутрос најављује заравњење криве тек 1. децембра, надам се да греши, па да ће се крива заравнити већ сутра-прекосутра. 

supruga mi kaže da je na učiteljskim Facebook grupama opšta pomama za zamenama. to je počelo još za vikend. očigledno ogroman broj prosvetnih radnika je ili zaražen ili u izolaciji zbog zaraženih ukućana. mislim da šta god bio plan će odlazak kompletno na online nastavu biti neizbežan ako ništa drugo zbog nedostajućeg kadra.

kod mog klinca u odeljenju u petom razredu do ponedeljka zvanično, poruka od razredne, jedno dete zaraženo i još troje u izolaciji zbog ukućana. Novi Beograd.

Edited by Svarog

10 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said:

А могуће је да смо већ дотакли "плафон", то сам закључио упоређивањем са Хрватском, ако је њима плафон 3000, а Словенији 2000, онда ни наш плафон не био требао бити већи од 5-6000. 

Oni su se malo i potrudili da taj plafon ne ode u nebo. Uvodili su policijski čas u večernjim časovima, zabranjivali kretanje između opština, zatvorili kafiće...

Kod nas toga nema. Stićemo i mi do plafona jednog lepog dana, ali će biti i srazmerno više.

22 minutes ago, duma said:

Oni su se malo i potrudili da taj plafon ne ode u nebo. Uvodili su policijski čas u večernjim časovima, zabranjivali kretanje između opština, zatvorili kafiće...

Kod nas toga nema. Stićemo i mi do plafona jednog lepog dana, ali će biti i srazmerno više.

Pa zapravo i nema smisla trenutno porediti Hrvatsku i Sloveniju. Hrvatske mere su trenutno među najblažima u Evropi i svakako su vrlo blizu onome što imamo kod nas, a u mnogim stvarima čak jako kasne za nama, npr. obavezno nošenje maski je uvedeno mesecima kasnije nego ovde. Plus su i sami priznali da više nemaju kontrolu nad epidemijom i da praćenje kontakata gubi smisao. Ono gde zaista stoje prilično bolje od nas, makar zasad, jeste nadzor nad epidemiološkom situacijom u školama.

Policijski čas i zatvaranje opština se odnose na Sloveniju, što je opet mera koja ne utiče na jedan od gorućih tamošnjih problema, a to je da je po najnovijim informacijama virus prisutan u 85% staračkih domova.

Edited by Halvard

a u medjuvremenu, kontrola štete... najavi se informacija unapred, pa onda kasnije bude "zvanična" objava

Brnabić: Danas više od 5.000

Ali neka oni sinoć paradiraju hvaleći se merom da se kafići zatvaraju u 21h umesto u 23h!

.... Shiit has hit the fan!

3 minutes ago, Kelt said:

a u medjuvremenu, kontrola štete... najavi se informacija unapred, pa onda kasnije bude "zvanična" objava

"Sreda je obično najgori dan" :kecman:

Kako se samo oni kvalitetno zajebavaju.

Brnabić: Danas više od 5.000

Fokus grupe.

.... Shiit has hit the fan!

A juce je bilo manje, 4994. Kako su samo sprecili da bude only 4999, kako je red kad se trguje?

59 minutes ago, duma said:

To su radili samo u prvom talasu, sada su mere veoma relaksirane, skoro identične kao kod nas.

14 hours ago, Misko said:

daj Boze da je to neka suptilna najava lockdowna kod nas..druge nam nema..

Ви што призивате полицијски час, врло брзо ћете променити мишљење о истом након што се уведе. Кад крене набијање у продавнице и гомила редова испред истих, страх и паника, и свакодневне драматичне конференције за штампу у којима се говори о непослушном народу и свим гробљима које ћемо попунити а успут се спомиње и зли тајкун Ђилас као и наш чувени БДП и све то док будете седели у кућама престрављени и не будете смели да прошетате увече напољу јер тада је вирус најопаснији и полиција ће да вас спакује док се неки ликови са досијеом шеткају около слободно и уживају све благодети.

Edited by Хетерија

Mislim da niko ovde ne priziva policijski čas (sem namenskog i Caligule :D), već to percipiramo kao jedinu meru koju vlast može sprovesti da bi suzbila epidemiju, pošto su ostale mere apsolutno smešne, neodgovarajuće trenutnoj situaciji i nema ko da kontoliše njihovo sprovođenje.

• Author

Ne radi nocni prevoz, u 21h zatvoreni trzni centri, kafici, restorani, klubovi... I da hoces nemas gde da ides, osim u kucne posete. Sto bi se reklo, jeste policijski cas, ali nije policijski cas.

S tim sto su to morali da urade isto kad i Evropa, pre 2 nedelje.

Mi cemo ovako da izdrzimo do pocetka decembra, onda ce se to kao zaravniti i krenuti da pada, a oko Sv Nikole ce opet malo da raste da bi oko 25 dobili prve doze vakcine. I naravno proglasili pobedu, koja ne postoji

Edited by Milosh76

Background Picker
Customize Layout