November 17, 20204 yr 50 minutes ago, Milosh76 said: Za jedno 5 dana Kon ce da izjavi da mora full lock. Brnabicka i Zvoncica™ ce da kazu "ne moze, trpi privreda", onda ce Kon dati ostavku, pa ce ga moliti Zvoncica™. Da bi se na kraju predomislio i konacno uveli lock na 3-4 nedelje bas dok ne stigne vakcina tj do katolickog Bozica.. da bar..nego nece, izgleda da smo svi sami sebi prepusteni..
November 17, 20204 yr Verujem da ce ove cifre uticati na ponasanje ljudi. U mom kraju su kafici i kafane prazni, pa cak i kladionica i teretana (u izlogu samo par njih na traci). Sinoc prosetala, bas je pusto. U vrticu sve manje dece ide. Mislim da ce Lidl poslednji pasti.
November 17, 20204 yr 37 minutes ago, steins said: Nema. To je drugi deo problema o kome se još i ne misli. Naročito nema srednjeg kadra, ali ni specijalista. Samo da se naslonim ovaj post, moja koleginica koja je dečji stomatolog mi je danas javila da je od DZ Rakovica zvanično zatraženo 70 % medicinskog osoblja za rad u covid bolnicama. U toj grupi su i stomatolozi, mada nikom nije najjasnije šta će oni da rade.
November 17, 20204 yr za ove umrle lazu, garant. nema sanse da ih umre samo 24, na 5000 novih slucajeva dnevno. u Madjarskoj prijavljuju +100 mrtvih na dan, a zdravstvo im je duplo bolje nego nase. a ne zaborvimo da i Madjari lazu i vestacki objavljuju brojku oko 100 umrlih, sto je trenutna granica prihvatljivosti.
November 17, 20204 yr P u tome jeste fazon zapravo, da su ljudi tako od pocetka bili bar malo pametniji, da je svako ponesto zrtvovao, ne bi gledali ovo sto gledamo..valjda hoce, bar vecina, u tim vecim zaristima..ljudi treba samoincijativno da se disciplinuju, ne da cekaju lockdown.. Edited November 17, 20204 yr by Misko
November 17, 20204 yr Lazu,keva je prosle nedelje u restoranu spremala cak 7 podela za sahrane,nezapamcen broj otkad radi.Inace,rodjak preminuo od korone jutros,72 godine,zdrav,bez ozbiljnijih bolesti tokom zivota,otislo preko noci na bubrege i to je to.Inace bednici napisali da je umro zbog otkazivanja bubrega,korona se ne spominje.Pas mater. Edited November 17, 20204 yr by Bogotac
November 17, 20204 yr Zatvorilo juče ikvbd Dedinje na dve nedelje za redovne prijeme, i dalje ostaje 3 dana dežurstava za infarkte nedeljno. Prave se spiskovi dobrovoljaca za ispomoć gde zatreba.
November 17, 20204 yr Kon je rekao, ili je to moja interpretacija njegovih reci, nemam zeludac da ga guglam sad, da veruje da je dnevno 1% njih pozitivno od ukupnog broja stanovnika. Nesto je pominjao s tim u vezi testiranje u Slovackoj. Dakle, oko 50k dnevno pozitivnih.
November 17, 20204 yr ..sto je verovatno i tacno..ko zna ko je sve prosao kroz virus,a da i ne zna..ne bi me cudilo da smo vec na oko 30% prokuzenog stanovnistva..zaboarvljamo da vecina ljudi pordje asimptoamticno kroz ovo, sad jos imamo i skoalrce , koje ne testiraju ni sa simptomima.. Edited November 17, 20204 yr by Misko
November 17, 20204 yr Ja mislim i vise od toga,mere se posebno u vecim gradovima apsolutno ne postuju.
November 17, 20204 yr Ma ne postuju se ni u manjim mestima, govorim ti iz prve ruke..ili se polupostuju..
November 17, 20204 yr Šteta što virus ne diskriminiše, inače bi bio sevap da mu je smrtnost za ljude koji poštuju pravila 0% a za ove druge... otćutaću.