Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

6 hours ago, Anonymous said:

?

Jedino na kog sam mislio je onaj smarač hefaca, ponovo je uspeo da napravi frku.

Jedino se ja nisam osetio prozvanim 😎

Samo da se ne napravi frka... Sto je glavni pravac delovanja protiv Vucica. Da mu se zadrma kavez.

Ne znam cemu frka, ako se konstatuje da je od maja napravljen zaokret - od strogih mera se preslo na labavo uz zalopojke cuvajte se sami. Svi oni koji su isli postepeno u okruzenju, najebase gore od nas.

Skole i vrtici rade da ima ko d a cuva decu. Radnja mora da radi. Kad bude bio kritican broj zarazenih u prosveti, onda ce pauza na 2 nedelje.

Svako ko je povukao decu smanjuje sansu za zarazavanjem nastavnika i ostalih, ali je to uradio na svoju ruku i ne mora od poslodavca da dobije odsustvo. Surovo mozda, ali...

Zaboravih do prokomentarisem svedsko zdravstvo i odgovor tog zdravstvenig sistema na izazove... Da, bolje je umreti u lepo sredjenim bolnicama... Pardon lepse...

Lepa sela lepo gore

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Mi smo ti kod kojih se 'ne testira'. Sta to znaci, lekari ustvari testiraju decu ali kolege lazu? To mi je malo cudno. Saznacemo kad se vrate u skolu, a mozda i pre. Meni ne deluje verovatno.

EDIT A prelaze na onlajn samo tako... I dve koleginice su odsutne, nisu nam rekli nista konkretno. Samo da su 'u izolaciji' i da to moze svima da nam se desi, da neko mora da nas menja. 

Edited by Hermetico

sto se tice zaposlenih u prosveti, ja nisam bas boleciva toliko - kada su letos lekari reagovali na lazne podatke i katastrofalno stanje, vecini nije radilo penkalo, nisu mogli ni potpis podrske da stave. jbga, tako to ide, prvo ti ignorises, onda tebe ignorisu...

ko nije video sta ce se desavati, ima sad priliku na svoj kozi da oseti. najzanimljivii su mi komentari na prosvetnim grupama gde su neke kolege sokirane kako premijerka moze toliko da laze, pa hoce da pisu kriznom stabu... :D izgleda da ima raznih bablova, a izgleda i da ce neki sad popucati...

evo konkretno od jutros. pozitivan nastavnik, obavestio niko, saznalo se privatnim kanalom. zvanichan odgovor ustanove je sledeci: poshto se smatra da su mere zashtite poshtovane, nastavnik se ne smatra kontaktom, nastava se nastavlja, crva nije bilo.

to i na temu koliko direktor ima uticaja.koliko hocesh.

od pochetaka godine radimo sa uredno i zvanichno presechenim kanalom komunikacije. obaveshtena je nadlezna ustanova, koja smatra da rizika nema, obavljena je dezinfekcija i to je sve. ne kazem, mozda je i to dosta unsure.gif

sent from bubamoto

3 minutes ago, gospa buba said:

evo konkretno od jutros. pozitivan nastavnik, obavestio niko, saznalo se privatnim kanalom. zvanichan odgovor ustanove je sledeci: poshto se smatra da su mere zashtite poshtovane, nastavnik se ne smatra kontaktom, nastava se nastavlja, crva nije bilo.

sent from bubamoto

Isto ide i u vrtićima. Vaspitačica zaražena, nije se zarazila u vrtiću, grupa nastavlja sa zamenom. Doduše, obaveste roditelje o čemu se radi, momentalno. 

1 hour ago, Aleksija said:

sto se tice zaposlenih u prosveti, ja nisam bas boleciva toliko - kada su letos lekari reagovali na lazne podatke i katastrofalno stanje, vecini nije radilo penkalo, nisu mogli ni potpis podrske da stave. jbga, tako to ide, prvo ti ignorises, onda tebe ignorisu...

ko nije video sta ce se desavati, ima sad priliku na svoj kozi da oseti. najzanimljivii su mi komentari na prosvetnim grupama gde su neke kolege sokirane kako premijerka moze toliko da laze, pa hoce da pisu kriznom stabu... :D izgleda da ima raznih bablova, a izgleda i da ce neki sad popucati...

alo bre :mad:

56 minutes ago, gospa buba said:

od pochetaka godine radimo sa uredno i zvanichno presechenim kanalom komunikacije. obaveshtena je nadlezna ustanova, koja smatra da rizika nema, obavljena je dezinfekcija i to je sve. ne kazem, mozda je i to dosta unsure.gif

sent from bubamoto

da, da, to je ovo

Untitled.png

3 minutes ago, renne said:

alo bre :mad:

imam pravo, i ja sam :D

1 hour ago, gospa buba said:

: poshto se smatra da su mere zashtite poshtovane, nastavnik se ne smatra kontaktom, nastava se nastavlja, crva nije bilo.

Moram da priznam da mi je ovo super. Ovo bih stavio i kao princip vezan za testiranje : Imamo mere, one se postuju, ergo nema sirenja virusa i nema potrebe za daljim testiranjima..stedimo cash za testove, sve radi, BDP nam je mama u boji, najjaci smo na kontinentu..Ovi koji mreju ili moraju na respiratore, njima je to od lupusa i grudobolje. 

Dodjite Bugari, dodjite ostali..bice doceka, bolu nas qrci.

Kod mene na NBgdu (hotel Yu) sinoč, noćas i jutros primetno više prolazi hitna pomoć, malo malo pa sirene ( plus helikopteri koji su juče leteli ceo dan zajedno daju onako uznemirujuću sliku).

23 minutes ago, arkonada said:

Kod mene na NBgdu (hotel Yu) sinoč, noćas i jutros primetno više prolazi hitna pomoć, malo malo pa sirene ( plus helikopteri koji su juče leteli ceo dan zajedno daju onako uznemirujuću sliku).

Normalno, sve u cilju podizanja max panike+Voolin već najavio više policije na ulicama jer to dokazano plaši koronu...

Možda jedan dan da puste i random sns sendvičareone likove sa zombi marša od pre neki dan da se prošetaju oko ponoći+kamion sa ozvučenjem i sporadičnim puštanjem krikova...

Edited by Apollo Creed

1 hour ago, SNARC said:

Moram da priznam da mi je ovo super. Ovo bih stavio i kao princip vezan za testiranje : Imamo mere, one se postuju, ergo nema sirenja virusa i nema potrebe za daljim testiranjima..stedimo cash za testove, sve radi, BDP nam je mama u boji, najjaci smo na kontinentu..Ovi koji mreju ili moraju na respiratore, njima je to od lupusa i grudobolje. 

Dodjite Bugari, dodjite ostali..bice doceka, bolu nas qrci.

Jel Kon lepo reko šta građani treba da urade - da se ne zaraze. Jesu li ga poslušali - nisu. Šta sad? 

13 hours ago, hefaca said:

Sta god ko rekao ti ces svesti na blajh, Kona i naravno, Vucica... Nemojmo se...

Mi mere imamo, samo se o virusu trubi. Maske svi nose... U Svedskoj konacno zabranise okupljanja... Maske jos uvek nisu potrebne.

Ovde se teoretise da se sve otvara zbog izbora, zbog vasara, zbog statijaznam... Od maja se vidi zaokret i doslednost.

Ovo sa decom je bez veze. Svaki roditelj moze da utice na svoje dete ili da ga povuce iz skole. Ja znam vise slucajeva prenosa sa odraslih na decu.

Kod nekih vlada sns pamcenje. Dramilo se za polazak u skolu 1.9. Dva meseca sve ok i sad su klinci gmazovi... 

19 hours ago, hefaca said:

Svedska je zakon! Najopustenije moguce...

link

Stopa umrlih od koronavirusa danas je jedna od najvećih na svetu u odnosu na broj stanovnika, prenosi Biznis insajder (prema podacima worldometers.info, ukupno 6.164)

Ha...zasto se ne zatvaraju kafici i klubovi? Drugar koji ima kafic gde sam obicno visio kad god sam mogao (pre ovog sranja sa kovidom) mi danas kaze da je hteo da zatvori lokal jer je promet opao i samo sebi pravi trosak. Elem , to nije moguce jer je kao i svi ostali dobio pomoc od onih par minimalaca za konobare i sad ne moze da zatvori lokal pre kraja decembra, jednostavno mu ne daju! Kao dobio si pomoc, sad se jebi :fantom:

Beograd je oborio neslavan rekord, zabeležili smo skoro 5.600 pregleda u poslednja 24 sata, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Raste broj pregleda u celoj zemlji, kao i broj onih koji ostaju na lečenju. Brojevi će da rastu i u narednim danima, nadamo se da će mere dati rezultat za deset dana” naveo je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

https://nova.rs/vesti/drustvo/crni-rekord-u-beogradu-5-600-pregleda-za-24-sata/

Background Picker
Customize Layout