Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Koliko sma mogao da razaberem, deca uglavnom imaju asimptomatski oblik, e sad da li roditelj prenese detetu, ili obrnuto, svejedno je, ali, mislim da dominira obrnuto..

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 minutes ago, Aleksija said:

ne, ne - to je protokol za celu drzavu. ne moze skola da testira - ako pedijatri ne naloze testiranje, korona ne postoji za ministarstvo.

To smo resili vec u predhodnom postu.Kod nas sve stvarno salju na testiranje.A pedijatri su stvarno uplaseni.Nema vise ni onog zakazivanja telefonom,odma se ide na pregled i upucuju na testiranje.Recimo da je analiza krvi gotova za 20 minuta.

2 minutes ago, gospa buba said:

hudini isto kaze da imaju sapune i dezinfekciju. fizihchki odvojeni razredi po shkoli, odvojen raspored zvonjenja da bi se minimalno sretali na odmorima i slichno. inicijalno jako dobra organizacija, dobro realizovano, ali ce vrlo brzo prestati da ima smisla, ako vec i nije.

ali je dominantan stav da roditelji imaju korone a deca ne. ja se jedino nadam da ti roditelji testiraju tu decu pre nego shto ih vrate.

sent from bubamoto

kod nas je problem i sto je skoro 50% ucenika u internatskom smestaju. dovoljno je da imas jedno zariste u okolini... i da za koji dan imas vise zarista. srednjoskolci definitivno nose virus kuci.

1 minute ago, Блок_64 said:

To smo resili vec u predhodnom postu.Kod nas sve stvarno salju na testiranje.A pedijatri su stvarno uplaseni.Nema vise ni onog zakazivanja telefonom,odma se ide na pregled i upucuju na testiranje.Recimo da je analiza krvi gotova za 20 minuta.

je li to neko skorije iskustvo ili iz ranijih meseci?

Koliko sma mogao da razaberem, deca uglavnom imaju asimptomatski oblik, e sad da li roditelj prenese detetu, ili obrnuto, svejedno je, ali, mislim da dominira obrnuto..
to ne mozemo nikako da znamo, a ti kao mlad chovek navodish na svoju vodenicu hihi.gif

(shalim se)

sent from bubamoto

Just now, Aleksija said:

je li to neko skorije iskustvo ili iz ranijih meseci?

Od cetvrtka.Pre 5 dana.

1 minute ago, Блок_64 said:

Od cetvrtka.Pre 5 dana.

dobro je ako je tako, nadamo se da ce se primiti i u drugim mestima. 

1 minute ago, gospa buba said:

to ne mozemo nikako da znamo, a ti kao mlad chovek navodish na svoju vodenicu hihi.gif

(shalim se)

sent from bubamoto

Pa pricam utiske na osnovu informacija, jer cujem, ne znaju ljudi gde su zakacili, strogo vode racuna, kad ono, izgleda da je dete donelo u kucu..i ovde sam cini mi se za jedan taakv primer cuo..

27 minutes ago, gospa buba said:

edip. shkole jako zavise od direktora, direktor bukvalno 'boji' ceo kolektiv. imala sam priliku da isprarim neke promene direktora, upisivanje direktora u partiju i slichne stvari. to se stravichno odrazava na kolektiv, ne bi poverovali. ali evo aleksija neka kaze.

to naravno ne znachi da su shkole autonomne, nego samo direktor moze da bolje ili loshije filtrira uticaje ka shkoli: ministarstvo, inspekcije, roditelje...

sent from bubamoto

Upravo. Znam jednog poštenog, ostao je siromašan, ali je zato ta gimnazija za ugled.

@Miskodeca su govna je iz čuvene kovanice mladi su govna. Ne mogu da verujem da treba da objašnjavam to.

Prilično mi je apsurdno zgražavati se nad delovanju ili nedelovanju našeg državnog aparata tako da mi jedino ima smisla praviti sprdnju na tu temu ovde. @Anonymousu se izvinjavam ako mu idem na kurac, evo neću više pisati ovde a nije mi bio cilj da nekog provociram ili nerviram. Kontam uz šegu je lakše jer ovo svakodnevno jednoobrazno kukanje deprimira.

@hefacakaže da svi imamo izbor da ne šaljemo decu u školu i to je meni najveći poraz u svemu ovome. Ja sam kreten pa ne mislim samo na svoju decu već na ceo školski sistem, na nastavni kadar, na klince koji nemaju baš neke uslove kod kuće, itd.svi su oni ostavljeni na cedilu a u roditeljskim viber grupama mrtvo slovo. Bar da neko od nastavnika pošalje kurac, makar greškom, pa da se obradujem.

2 minutes ago, maheem said:

@Anonymousu se izvinjavam ako mu idem na kurac, evo neću više pisati ovde a nije mi bio cilj da nekog provociram ili nerviram. Kontam uz šegu je lakše jer ovo svakodnevno jednoobrazno kukanje deprimira.

?

Šta vam je svima? Uopšte te nisam pomenuo, ili sam sasvim poludeo. Zašto bi mi išao na kurac neko s kim se u 99% slažem obično?

Jedino na kog sam mislio je onaj smarač hefaca, ponovo je uspeo da napravi frku.

1 minute ago, Anonymous said:

?

Šta vam je svima? Uopšte te nisam pomenuo, ili sam sasvim poludeo. Zašto bi mi išao na kurac neko s kim se u 99% slažem obično?

Jedino na kog sam mislio je onaj smarač hefaca, ponovo je uspeo da napravi frku.

Oprosti, pogrešno sam iskonstruisao kasnije replike. Prsotina.

Pozitivni na Covid-19 su počeli da umiru kod kuće, to je nešto za šta sam se nadao da nam se neće desiti.

Kod moje ćere stanje redovno, nema nekog masovnog odsustva u grupi. Juče na slava day nije bilo 3 od 13. S druge strane, na njenim treninzima poprilična pustoš zadnjih 10ak dana, gledano po parkingu. Svakako imamo i to da se sva ta naša deca posle časova rastrče na igru oko zgrada, pa ti izoluj.

Nego, vidim da je predsednik sinoć u svojim trabunjanjima broj potencijalnih vakcina sa 1,8miliona smanjio na 500k, a izgleda da ne može da bude ni besplatno jer je neko ukrao 619 miliona. :happy:

• Author

Tih 1.8 miliona je trebalo da dodje u transama do kraja 2021. juce je rekao da ce se truditi da bar pola miliona stigne do NG...

Background Picker
Customize Layout