Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, ragasto said:

To onda znači da su škole autonomne? Da se sve svodi na odluku direktora?

:huh:

Ne baš sve, ali imaju priličnu autonomiju, pogotovo ukoliko iza njih stoji čitav kolektiv.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Just now, Misko said:

Cisto iz radoznalosti pitam, jesu li bar higijenski uslovi u skolama nesto bolji? Posto pamtim jos uvek higijenske uslove iz mojih vremena..odnosno, apsolutno nepsotojanje istih

Jesu k.....

Mislim da su gori.

To ja zovem  dobrom organizacijom..uvodi se to i kod nas kao, ali, samo na papiru..ne jebava niko..

Just now, Блок_64 said:

Jesu k.....

Mislim da su gori.

pa zar moze gore? mi ni sapun nismo imali..

skola nema nikakav uticaj na situaciju sa testiranjem.

protokol za skole postoji u smislu povlacenja grupa na onlajn nastavu - to se radi u slucaju bar dva potvrdjena pozitivna ucenika u grupi/odeljenju. decu, iz nekog razloga, jako retko testiraju, tako da je i taj kriterijum vrlo tesko ispuniti, cak i ako ima vise ucenika sa jasnim simptomima - ali netestiranih.

1 minute ago, Блок_64 said:

Jesu k.....

Mislim da su gori.

kod nas je besprekorno, sto za sada ne pomaze previse.

2 minutes ago, gospa buba said:

shkole su radile najbolje shto su mogle u okviru zadatog sistema, slazem se. problem je taj difuzni pritisak drzave, sa svih strana, gde ljudi trpe na poslu trpe privatno trpe sopstvene nedoumice, bez plana i bez razloga.

sent from bubamoto

Skrecem sa teme bukvalno ali da ti kazem moj slucaj.Razredna svima u grupu poslala da nece biti roditeljskog zbog naravno situacije sa koronom.

90% roditelja je insitiralo da se roditeljski odrzi znas vec,zena ostavi otvoreno dan dva da pita direktora.I na kraju dozvole u nekom anfiteteatru i zena zakaze roditeljski i naravno ti najglasniji za rodititeljski se nisu ni pojavili i od 32 roditelja pojavilo se nas 6 :D

3 minutes ago, Aleksija said:

skola nema nikakav uticaj na situaciju sa testiranjem.

protokol za skole postoji u smislu povlacenja grupa na onlajn nastavu - to se radi u slucaju bar dva potvrdjena pozitivna ucenika u grupi/odeljenju. decu, iz nekog razloga, jako retko testiraju, tako da je i taj kriterijum vrlo tesko ispuniti, cak i ako ima vise ucenika sa jasnim simptomima - ali netestiranih.

Pa to je ono sto pricamo,definitivno ne postoje pravila nego kako se ko organizuje.

Pa kad higijena nije dovoljna..a i iskreno,sad bas razmisljam, koliko je njih uopste zakacilo virus preko prljavih ruku, uvek bude slucaj da je neko nekome preneo...ne umanjujem znaaj higijene, daleko bilo, i nevezano za kovid, samo mi palo na pamet..

4 minutes ago, Misko said:

pa zar moze gore? mi ni sapun nismo imali..

Nemaju ni sada sapun.

:D

Just now, Блок_64 said:

Pa to je ono sto pricamo,definitivno ne postoje pravila nego kako se ko organizuje.

ne, ne - to je protokol za celu drzavu. ne moze skola da testira - ako pedijatri ne naloze testiranje, korona ne postoji za ministarstvo.

3 minutes ago, Блок_64 said:

Skrecem sa teme bukvalno ali da ti kazem moj slucaj.Razredna svima u grupu poslala da nece biti roditeljskog zbog naravno situacije sa koronom.

90% roditelja je insitiralo da se roditeljski odrzi znas vec,zena ostavi otvoreno dan dva da pita direktora.I na kraju dozvole u nekom anfiteteatru i zena zakaze roditeljski i naravno ti najglasniji za rodititeljski se nisu ni pojavili i od 32 roditelja pojavilo se nas 6 :D

e, svasta..i koji to jos roditelji hoce da idu na roditeljski, u moje vreme to niko nije ni imao kad od posla:D..ili imaju druga vaznija posla, tipa kafana, kladionica, serija:D

Edited by Misko

1 minute ago, Блок_64 said:

Nemaju ni sada sapun.

:D

onda je sve isto..bar nije gore:D

kod nas je besprekorno, sto za sada ne pomaze previse.
hudini isto kaze da imaju sapune i dezinfekciju. fizihchki odvojeni razredi po shkoli, odvojen raspored zvonjenja da bi se minimalno sretali na odmorima i slichno. inicijalno jako dobra organizacija, dobro realizovano, ali ce vrlo brzo prestati da ima smisla, ako vec i nije.

ali je dominantan stav da roditelji imaju korone a deca ne. ja se jedino nadam da ti roditelji testiraju tu decu pre nego shto ih vrate.

sent from bubamoto

8 minutes ago, gospa buba said:

shkole su radile najbolje shto su mogle u okviru zadatog sistema, slazem se. problem je taj difuzni pritisak drzave, sa svih strana, gde ljudi trpe na poslu trpe privatno trpe sopstvene nedoumice, bez plana i bez razloga.

edip. shkole jako zavise od direktora, direktor bukvalno 'boji' ceo kolektiv. imala sam priliku da isprarim neke promene direktora, upisivanje direktora u partiju i slichne stvari. to se stravichno odrazava na kolektiv, ne bi poverovali. ali evo aleksija neka kaze.

to naravno ne znachi da su shkole autonomne, nego samo direktor moze da bolje ili loshije filtrira uticaje ka shkoli: ministarstvo, inspekcije, roditelje...

sent from bubamoto

da, strahovito. bukvalno se u mesecima meri apsolutna transformacija skole u neuredni i neefikasni pakao pun konflikata, ako/kad dodje partijska ljiga umesto nekog sposobnog.

Background Picker
Customize Layout