Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

39 minutes ago, Aleksija said:

da, mozda nisam bila jasna, broj zarazenih i prijavljenih ucenika je najmanje desetak puta veci nego ono sto je preneto na konferenciji. sto je zanimljivo, jer se djaci po pravilu ne testiraju - lekari kazu da je neka virozica ili sta im vec padne na pamet. tako da su to samo slucajevi koji su nekim cudom ili intervencijom roditelja uspeli da se testiraju.

broj zarazenih nastavnika nije niko pominjao, ta statistika nije bitna.

Iz iskustva sa dvoje dece ti kazem da svako dete salju odma na testiranje.Deca testove rade preko reda.

I koju god bolest dete da je imalo za povrtak u skolu mora negativan psr test.

Edited by Блок_64

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Pa bezite..sta drugo da vam kazem..

1 minute ago, Блок_64 said:

Iz iskustva sa dvoje dece ti kazem da svako dete salju odma na testiranje.

izgleda da nije svuda isto..

Iz iskustva sa dvoje dece ti kazem da svako dete salju odma na testiranje.Deca testove rade preko reda.
sreca pa bar negde.

sent from bubamoto

35 minutes ago, Aleksija said:

i ja sam iznenadjena ovim cudnim i nicim izazvanim rantom gore :mellow:

Čime? Lik se s vremena na vreme pojavi sa idejom da podjebava i zatim srećom nestane na neodređeno vreme.

Just now, Блок_64 said:

tvoje iskustvo nije ni blizu ostalih, kod nas su 90% slali bez testa kuci da odleze 7 dana - ili u izolaciju, ako su roditelji potvrdjeni, na 14 dana - takodje bez testa. to je onako bas generalni utisak iz svih krajeva srbije.

Just now, gospa buba said:

sreca pa bar negde.

sent from bubamoto

U Bgd je tako.Svako osustvo iz skole mora da se najavi ranije sa razlogom zasto je dete odsutno.Verovatno to zavisi od skole do skole i od direktora do direktora pa da kazemo i od razredne.Mozemo i trebamo da pljujemo ovaj sns krizni stab.ali skole su se definitivno mnogo bolje pokazale od svih ostalih,verovatno u skladu sa svojim mogucnostima.

2 minutes ago, Anonymous said:

Čime? Lik se s vremena na vreme pojavi sa idejom da podjebava i zatim srećom nestane na neodređeno vreme.

Eto, procitao me covek, ja vas u stvari trolujem svo vreme:D

Just now, Misko said:

Eto, procitao me covek, ja vas u stvari trolujem svo vreme:D

Uopšte nisam mislio na tebe.

To onda znači da su škole autonomne? Da se sve svodi na odluku direktora?

:huh:

Just now, Anonymous said:

Uopšte nisam mislio na tebe.

izvini onda..

U Bgd je tako.Svako osustvo iz skole mora da se najavi ranije sa razlogom zasto je dete odsutno.Verovatno to zavisi od skole do skole i od direktora do direktora pa da kazemo i od razredne.Mozemo i trebamo da pljujemo ovaj sns krizni stab.ali skole su se definitivno mnogo bolje pokazale od svih ostalih,verovatno u skladu sa svojim mogucnostima.
shkole su radile najbolje shto su mogle u okviru zadatog sistema, slazem se. problem je taj difuzni pritisak drzave, sa svih strana, gde ljudi trpe na poslu trpe privatno trpe sopstvene nedoumice, bez plana i bez razloga.

edip. shkole jako zavise od direktora, direktor bukvalno 'boji' ceo kolektiv. imala sam priliku da isprarim neke promene direktora, upisivanje direktora u partiju i slichne stvari. to se stravichno odrazava na kolektiv, ne bi poverovali. ali evo aleksija neka kaze.

to naravno ne znachi da su shkole autonomne, nego samo direktor moze da bolje ili loshije filtrira uticaje ka shkoli: ministarstvo, inspekcije, roditelje...

sent from bubamoto

Cisto iz radoznalosti pitam, jesu li bar higijenski uslovi u skolama nesto bolji? Posto pamtim jos uvek higijenske uslove iz mojih vremena..odnosno, apsolutno nepsotojanje istih

1 minute ago, Aleksija said:

tvoje iskustvo nije ni blizu ostalih, kod nas su 90% slali bez testa kuci da odleze 7 dana - ili u izolaciju, ako su roditelji potvrdjeni, na 14 dana - takodje bez testa. to je onako bas generalni utisak iz svih krajeva srbije.

Nemam razlog da te lazem.U cetvrtak bili kod doktora zbog temperature.Pregledali ga kao da ce da leti u svemir,Krvna slika,saturacija...bukvalno sve.Posto je sve bilo super poslali i na test za svaki slucaj,Rezultate dobili sms-om pa ides na portal e uprava i posle toga dva puta zovu telefonom da ti ih i oni saopste.Inace dom zdravlja Novi Beograd prazan.

Ono sto je primetno kod nas,cim krene ozbiljnije sranje,tj.talasi,odma banke,apoteke i sve prodavnice uvode maske kao obavezu,plus sada ima koliko hoces maski, jeftine su.

Edited by Bogotac

Background Picker
Customize Layout