November 14, 20204 yr 1,496,295 БРОЈ ТЕСТИРАНИХ ОСОБА 14,015 БРОЈ ТЕСТИРАНИХ ОСОБА У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА 3,822 БРОЈ ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА 17 БРОЈ ПРЕМИНУЛИХ ОСОБА У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА 3,693 БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ ОСОБА 163 БРОЈ ОСОБА НА РЕСПИРАТОРИМА Edited November 14, 20204 yr by dvb-t manijak
November 14, 20204 yr kad smo kod kafica i kafana, ja se spremam da sedim napolju cele zime. kapa, shal, duks, jakna, rukavice, duge gace, cizme, majica i potkosulja.
November 14, 20204 yr 3 hours ago, James Marshall said: Ja se pridržavam svih mjera, batalio sam dosta aktivnosti koje me čine srećnim a koje su rizične ali kapiram i ljude kojima je pun kufer. Prođe život jbt sjedeći kod kuće u izolaciji. Ono, ljudi ulaze svjesno u rizik, kao i kad odluče da sjednu za volan na kraju dana, sve je stvar kalkulacije rizika. Šta imaju da čekaju matori ljudi npr. kojima je svaki dan života bonus, da čekaju narednu godinu da vide djecu a možda tu narednu svakako ne dočekaju. Ne odobravam, ponašam se vrlo odgovorno, ali kapiram i da je mnogima preko glave ovog surogata života, pogotovo socijalnog aspekta istog. Gle kurca, sorogat zivota,Ko ima vise od dve godine a takvih je 99,99 % nema sta da se zali. Nece nista nenadoknadivo propustiti ako se malo strpe. Bolje i surogat™ nego Lesce
November 14, 20204 yr Ma za ljude danas, spanski grip trajao je dva minuta, koliko im treba da procitaju vest ili clanak o toj pandemiji. Sad, sto je u stvarnosti trajalo dve godine koga zabole da zamislja. Isto i za bubonsku kugu, ratove, gradjanske ratove, razna zarista. Imam bre kreditnu karticu, placam porez drzavi, ocu bre drzava duradi nesto da mogu svake godine na letovanje i zimovanje, rodjendane, zurke, kafe s prijateljima, ocu vre DA ZIVIM sta koj kurac pandemija. Cini se da se malo smirilo danas, manje saobracaja mada je vise ljudi po samopolsugama (morao do Linde, puno ko oko)... mozda zbog najavljenih mera.
November 14, 20204 yr Kao što rekoh, ljudi su to, često idu nerezonski, nisu mašine. Plus su zarad tih 0,1 ili 1% spremni da rizikuju, naročito sad kad nakon skoro godinu dana i dalje dobijaju protivrječne informacije. Jbg, 1% nas svakako neće preživjeti narednih 12 mjeseci, bilo kovida ili ne, čista matematika.
November 14, 20204 yr Danas zvanično 3822 registrovanih novozaraženih, 17 preminulih, 3693 hospitalizovanih i 163 na respiratoru. U nedelji zaključno s današnjim danom registrovano 20.451 novozaraženih, u prethodnoj nedelji 13.681. Rast 49%. U nedelji zaključno s današnjim danom preminulo 109, u prethodnoj nedelji 60. Rast 82%. Na današnji dan hospitalizovano 3693, pre nedelju dana bilo 2442. Rast 51%. Na današnji dan na respiratoru 163, pre nedelju dana bilo 77. Rast 112%. Izvori: https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351642/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-14-novembar-2020-godine-.php https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351515/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-07-novembar-2020-godine-.php https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351344/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-31-oktobar-2020-godine-.php Edited November 14, 20204 yr by vememah
November 14, 20204 yr 17 preminulih, valjda? inace, broj hospitalizovanih i dalje manji nego u julskom piku - prema tadasnjim zvanicnim podacima bar nekoliko dana je bilo oko 4700.
November 14, 20204 yr Hvala, ispravio. Ovo je najgora nedelja po zvaničnim podacima. U julu je bilo najviše 90 umrlih za nedelju dana, a sad smo na 109 sa jako izraženom tendencijom daljeg rasta. https://aatishb.com/covidtrends/?data=deaths&trendline=false&location=Serbia Edited November 14, 20204 yr by vememah
November 14, 20204 yr Broj preminulih je nesrazmerno mali u odnosu na broj onih na respiratoru. Bojim se da ovih 17 nije istina. Ako jeste, treba da se radujemo.
November 14, 20204 yr Broj preminulih je nesrazmerno mali u odnosu na broj onih na respiratoru. Bojim se da ovih 17 nije istina. Ako jeste, treba da se radujemo.koji god njihov broj chovek da uzme, pa da uzima u obzir, ispadne da neshto shkripi bilo kad sent from bubamoto
November 14, 20204 yr Mislim da su brojevi iz jula ono što je potpuno nerealno, tada je vladao potpuni haos i kolaps. Razgovarao sam sa više ljudi raznih profila koji rade u zdravstvu, i kažu da je jebeno ali nije kao u julu. Anegdotski, od mase zaraženih koje poznajem sada, samo 1 je završio u bolnici i relativno brzo je pušten, svi ostali na kućnom lečenju sa slabim simptomima osim jedne osobe sa upalom pluća koja je dijagnostikovana tek nakon što je praktično i prošla.
November 14, 20204 yr Jedan od sedamnaestoro ljudi koji su tokom predjasnjeg dana umrli je covek koji mi je bio mnogo vise od poznanika ali ipak ne u mom najuzem krugu prijatelja. Kada sam cuo da je umro, krenem da zovem jednog ortaka pa drugog, da vidimo kako da se organizujemo, pomognemo oko sahrane..A tek me onda podsete, cvrc, izgleda da je za sahrane jos uvek ogranicen broj ljudi..Sto je i Ok, opasno je jerbo vidi pod ono od cega je pokojnik stradao. Ali zasto onda kafici/kafane/klubovi jos uvek rade ? Serem se u kafansku drzavu koja cuva svoju kafansku ekonomiju.