November 12, 20204 yr 8 minutes ago, SNARC said: Mislim da jos uvek nemamo eksploziju kakvu smo imali letos, u julu. Samo sada drugacije barataju ciframa. Letos sam imao vise zarazenih prijatelja nego zdravih. Sada jos uvek nije tako. Mozda tvoj babl tako kaze, moj babl kaze drugacije, znam duplo vise ljudi koji su sada zakacili nego letos. Mislim da se opasno igraju sa kaficima, splavovima i restoranima, a posle toga sa skolom i vrticima. Devojka kompromitovanog imuniteta (inace moja poznanica) vaspitacica u vrticu pozitivna, morala na posao jer nema od cega da zivi. Trecina osoblja bolesno, vrtic i dalje radi. Mislim, neka kazu posteno jbg "ljudi bolnice su pune i umiracete po kucama bez nege i terapije jer ekonomija ugostiteljstvo ne sme da stane"... ja vise nista ne razumem. Edited November 12, 20204 yr by Caligula
November 12, 20204 yr Ja ne znam što se tolika pomama digla na kafiće. Jeste zgodno za moralnu paniku, vidi ovi uživaju dok ljudi umiru, ali od svih slučajeva za koje sam ja do sada čuo, niko nije zakačio u kafiću (restoranu). Uglavnom je to porodica, radno mesto, privatni kontakti i npr teretane. Stvorila se atmosfera da su kafići motor zaraze a u mom bablu to nije slučaj, a moj babl posećuje kafiće verovatno znatno više od proseka u Srbiji.
November 12, 20204 yr 18 minutes ago, SNARC said: Nadacu se da sam u pravu..Presek radim na konto blize okoline. Deo mene zeli da veruje da je ono najgore ipak iza nas. Mislim da nema šanse da je ono najgore iza nas. Voleo bih da grešim ali ovo će biti dugo i intenzivno do februara, marta negde.
November 12, 20204 yr U Novom Sadu ja znam za dva ugostiteljska lokala gde su zaposleni dobili koronu i to u jednom su vlasnici bili opusteni kada se desio prvi slucaj zarazenog pa su naredni dana konobari radili iako se posle ispostavilo da je jos dvoje bilo pozitivno.
November 12, 20204 yr 14 minutes ago, yabadaba said: Ja ne znam što se tolika pomama digla na kafiće. Jeste zgodno za moralnu paniku, vidi ovi uživaju dok ljudi umiru, ali od svih slučajeva za koje sam ja do sada čuo, niko nije zakačio u kafiću (restoranu). Uglavnom je to porodica, radno mesto, privatni kontakti i npr teretane. Stvorila se atmosfera da su kafići motor zaraze a u mom bablu to nije slučaj, a moj babl posećuje kafiće verovatno znatno više od proseka u Srbiji. Nije pomama prosto se radi o leglu zaraze i to je dokazano. Ljudi se vidjaju po kaficima posle nekog vremena razdvojenosti, ovaj sa Chubure ovaj sa Vrachara gde si brt sta ima zovi Mišu Zemunca da sedne ovde da malo POPRICAMO NA POLA METRA RAZDALJINE vidi pun kafic, svi skinuli ove brnjnice hahaha, sta si ono pomenuo a da, mnogo mi je bilo bitno da se vidimo i PRICAMO, a ne!!! ne može telefonom PA LJUDI SMO, uz kaficu ovde je bolje, toplo je i zagušljivo, treba bre DA SE ŽIVI a ne ko pičke da se pazimo, jebeš ove medicinare što već 8 meseci skapavaju po ICU, ajde da ovim neodložnim razgovorom pocepamo atom ili smućkamo lek za sidu, oh wait kažeš žena ti ima temperaturu al sto posto nije kovid, sad za sve pričaju da je kovid, e izvini pljunuo sam ti u kapućino Mislim, kapljicna je bolest u pitanju, prenosi se bliskim kontaktom. Ako moras da radis na kasi, OK. Ili u vrticu, treba platiti racune. Ali da ulazis u prepun kafic-klub-splav bez moranja e pa jebi ga, zbog tebe će najebati neka kasirka ili vaspitač, nastavnik. Neverovatno je da se to ne kapira, šta mora a šta ne mora da se radi. Edited November 12, 20204 yr by Caligula
November 12, 20204 yr 2 minutes ago, Caligula said: Neverovatno je da se to ne kapira, šta mora a šta ne mora da se radi. E baš to, kada se izjednači putovanje gradskim prevozom gde ideš da zarađuješ za lebac i odlazak u kafić a splavove da ne spominjem, to bi trebalo potopiti i bez korone...
November 12, 20204 yr Pa da, ispade da je moralna panika u pitanju a ne suha logika. Kazem, devojka morala na posao u vrtic iako ima hronicno slab imunitet. Za 350-400 evra plate. Mnogi roditelji te dece vise po kaficima, zabole ih zivo za vaspitacicu, za medicinare, ma za sve. Nije to samo srpski problem, egoizam i nedostatak empatije je globalna stvar.
November 12, 20204 yr 1 hour ago, SNARC said: Mislim da jos uvek nemamo eksploziju kakvu smo imali letos, u julu. Samo sada drugacije barataju ciframa. Letos sam imao vise zarazenih prijatelja nego zdravih. Sada jos uvek nije tako. ni kod mene nije jos uvek kao u julu, ali idemo ka tome. izgleda da je beograd zaista katastrofalan.
November 12, 20204 yr 10 hours ago, yabadaba said: Ja ne znam što se tolika pomama digla na kafiće. Jeste zgodno za moralnu paniku, vidi ovi uživaju dok ljudi umiru, ali od svih slučajeva za koje sam ja do sada čuo, niko nije zakačio u kafiću (restoranu). Uglavnom je to porodica, radno mesto, privatni kontakti i npr teretane. Stvorila se atmosfera da su kafići motor zaraze a u mom bablu to nije slučaj, a moj babl posećuje kafiće verovatno znatno više od proseka u Srbiji. Ja ne razumem kako vlasnicima nije u interesu da 'uteruju' nošenje maski unutra. Bili u 'Šansi' na Tašu u nedelju, niko. Meni bilo lepo, ali ne razumem iz pozicije vlasnika jer znam podosta ljudi koji drže klubove/kafiće i baš im je frka.
November 12, 20204 yr Ja samo kažem da je fokusiranje na kafiće promašen fudbal. Stvara se atmosfera da će zatvaranje kafića dovesti do kraja talasa. Neće. Evo tvrdim da će Aranđelovdan da napravi veći pomor. Onda npr rekreativni sport, i dečiji i odraslih, tu se pojačano diše, blizak kontakt itd. Frizerski saloni, zubari... U stvari gde god pogledaš manji ili veći rizik postoji a ono što je u tome problem je da bez lock down a izgleda nema ništa. Naročito uzevši u obzir u kakvoj nesposobni državi živimo. Evo I ujedinjeni protiv covid su izbacili predloge mera. I oni apostrofiraju kafiće. Ono što mi se svidja je to što predlažu jasne parametre po kojima će se uvode različiti stepeni zatvaranja, to daje neku izvesnost i mogućnost planiranja. Slično imaju i u CG
November 12, 20204 yr 2 hours ago, SNARC said: Nadacu se da sam u pravu..Presek radim na konto blize okoline. Deo mene zeli da veruje da je ono najgore ipak iza nas. Ne bih da te razočaram ali mislim da se varaš. Primer iz moje okoline da sam tada retko znao nekoga lično da je zaražen. Danas znam da je zaražen moj direktor firme, da je umrla majka od mog kolege sa posla, da je zaražen rođeni brat od najbolje drugarice moje žene, da u osnovnoj školi u koje ide moje dete već ima slučajeva korone itd.... A ovaj ludak titra muda kafedžijama, kockarnicama i tržnim centrima. Edited November 12, 20204 yr by BlackGeorge
November 12, 20204 yr 27 minutes ago, yabadaba said: Ja samo kažem da je fokusiranje na kafiće promašen fudbal. Stvara se atmosfera da će zatvaranje kafića dovesti do kraja talasa. Neće. Evo tvrdim da će Aranđelovdan da napravi veći pomor. Onda npr rekreativni sport, i dečiji i odraslih, tu se pojačano diše, blizak kontakt itd. Frizerski saloni, zubari... U stvari gde god pogledaš manji ili veći rizik postoji a ono što je u tome problem je da bez lock down a izgleda nema ništa. Naročito uzevši u obzir u kakvoj nesposobni državi živimo. Evo I ujedinjeni protiv covid su izbacili predloge mera. I oni apostrofiraju kafiće. Ono što mi se svidja je to što predlažu jasne parametre po kojima će se uvode različiti stepeni zatvaranja, to daje neku izvesnost i mogućnost planiranja. Slično imaju i u CG Pa neće dovesti do kraja, ali će ga uveliko smanjiti