Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ako u svemu ovome postoji nekakva taktika, meni izgleda da su se oni opredelili za stegni - pusti.

Puste da se sve odvija svedski do granice dokle sistem moze da istrpi, pa ce onda da stegnu.

Plasi me mogucnost nekog ponovnog karantina kao proletos, jer smo sad vec svi mentalno istroseni i ovo vec predugo traje.

A ako ne uvedu neku jacu meru zabrana i zatvaranja, zdravstveni sistem ce za dve tri nedelje pasti.

I sad sam vec totalno izlapela, kako smo pregurali onaj julski pik? Tad smo prosli bez karantina?

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ova slika i ono ispod nje ( ej, bre, 21 osoba je umrla) koji su za dan kada ja nastala ova slika sve govore o ovom čoveku

EmieqHCWMAAo3TC?format=jpg&name=900x900

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.514 osoba, njih 3.536 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo 21 lice.

On 11. 11. 2020. at 16:14, harper said:

Kamo te lepe srece da smo se mi od pocetka opredelili za bilo kakav scenario, pa makar taj scenario bio da se svi skinemo i sednemo golim dupetom na 'ladan beton. Ono sto se meni cini je da nasi scenariji imaju rok trajanja kraci od ugnjile kruske i da se nas odnos prema koroni sastoji iz kalkulacija oko toga cemu sve ona smeta i sta se moze a sta ne moze tolerisati. Jedini scenario ovde je da se saceka kako ce Minotaur srbijanskog lavirinta da prelomi na osnovu podataka i opinion poll-ova kojima ga hrane svako jutro. Bukvalno niko u ovoj drzavi, od premijerke do trafikanata, ne sme nista da odluci na svoju ruku i to nam se sada opasno obija o glavu.

Mi smo od marta imali toliko scenarija da mene žena mora da ubeđuje da su se neke stvari desile 2020. A sad ćemo da imamo sve to ponovo, samo po zimi, kilaviji i s luđom decom. Ako bude vode i struje, dobro smo prošli...

On 11. 11. 2020. at 16:20, djeneralche said:

I ovaj Radovanovic vise ne zna gde udara.

Radovanovic samo tumaci ono sto vidi, sto nije losa ideja za bilo koga od nas. Nekad pogodi, nekad promasi, ali bar misli svojom glavom i ne libi se da prilagodi misljenje necemu novom sto je primetio.

Na stranu to sto zaiste jeste gnusno da se Kon vredja po jevrejskoj liniji. Iskreno se nadam da ovde nema nikoga ko ce tako nesto da pravda Konovim oportunizmom, ulizistvom Vucicu ili bilo cime drugim.

To je stari oproban metod bagre da skrene temu ako im se ne sviđa.

Jedan misaoni eksperiment za lenjo predveče neradne srede:

Zamislite na trenutak da se nalazite u ulozi najučenijeg, najstručnijeg sve naj epidemiologa u Srbiji, i da ste član krejzi, ovaj Kriznog štaba.

Vlast tera po svome, ne pridržava se većine vaših epidemioloških savet i predloženih mera, jer BDP, ekonomija i ostalo cveće. 

Da li bi, u takvoj situaciji, podneli ostavku ili bi ostali u štabu da nekako probate da utičete na donosioce odluka, budući da situacija odlazi u majčinu i da ste okruženim poslušnim neznalicama?

On 11. 11. 2020. at 16:26, harper said:

Na stranu to sto zaiste jeste gnusno da se Kon vredja po jevrejskoj liniji. Iskreno se nadam da ovde nema nikoga ko ce tako nesto da pravda Konovim oportunizmom, ulizistvom Vucicu ili bilo cime drugim.

A ko ga je vredjao po jevrejskoj liniji?

Liči na ono Vučićevo “vredjaju mi decu i porodicu”...

To što je možda više sklon samokritici od nekih drugih članova krisnog štaba jednostavno nije dovoljno. Čovek danas sa osmehom na licu prima orden i govori kako je počastvovan...

Edited by mraki

On 11. 11. 2020. at 16:34, Filozof manijak said:

Jedan misaoni eksperiment za lenjo predveče neradne srede:

Zamislite na trenutak da se nalazite u ulozi najučenijeg, najstručnijeg sve naj epidemiologa u Srbiji, i da ste član krejzi, ovaj Kriznog štaba.

Vlast tera po svome, ne pridržava se većine vaših epidemioloških savet i predloženih mera, jer BDP, ekonomija i ostalo cveće. 

Da li bi, u takvoj situaciji, podneli ostavku ili bi ostali u štabu da nekako probate da utičete na donosioce odluka, budući da situacija odlazi u majčinu i da ste okruženim poslušnim neznalicama?

ne bih nikada ni bio clan takvog krejzi staba

stabu nikako politika ne bi mogla da govori koje su mere i kada potrebne

mozda bi mere i bile drugacije od preporuka, no tada bi to bilo javno receno

On 11. 11. 2020. at 16:35, mraki said:

To što je možda više sklon samokritici od nekih drugih članova krisnog štaba jednostavno nije dovoljno. Čovek danas sa osmehom na licu prima orden i govori kako je počastvovan...

Dovoljno je da pročitaš komentare ispod vesti. Može i na N1, svaki drugi mu spominje jevrejsko poreklo i starost, ne zam šta mu pišu na fejsu, ali verujem da je još gore.

To nije opcija

@cedo

Edited by Filozof manijak

On 11. 11. 2020. at 16:25, Hermetico said:

Mi smo od marta imali toliko scenarija da mene žena mora da ubeđuje da su se neke stvari desile 2020. A sad ćemo da imamo sve to ponovo, samo po zimi, kilaviji i s luđom decom. Ako bude vode i struje, dobro smo prošli...

Svi smo znali da ce u novembru biti ovako, nadam se samo da su bar pripremili kapacitete za katastrofu koja nam se sprema jer ako svisne zdravstveni sistem, a nije daleko od toga, ugasili smo ga kolektivno. Brojke mogu da objavljuju kakve hoce, to skoro vise niko ne koristi da zakljuci bilo sta. Juce sam skoknuo do prodavnice, na ulici se ama bas nista nije promenilo od vremena kad je broj zarazenih dnevno bio dvocifren. Mozda nesto malo vise ljudi sa maskama moze da se vidi na otvorenom i to je sve. Nama inace ne treba mnogo da upadnemo u orijentalni fatalizam a sada smo vec svi umorni do tacke kad su ljudi ozbiljno poceli da kalkulisu sa rizikom da se zaraze pa sta im Bog da nego da zive pod stresom toliko dugo. Terapeuti se satiru od posla, mislim da nikada u istoriji Srbije nije bilo toliko ad hoc pacijenata sa relativnom blagom klinickom slikom koji su nagrnuli u terapiju jer je pocelo da im se odrzava na mentalno zdravlje.

Vreme je za sadrzaje koji nemaju veze sa koronom, za neke rutine koje oduzimaju mnogo vremena kako bi se fokus sa epidemije malo pomerio, za bliske ljude i, pre svega, za najstrozije procedure u svrhu izbegavanja svega sto se moze izbeci a potencijalni je izvor zarazavanja. Pre vise od sest meseci sam napisao isto sto cu i sada napisati, mi danas nemamo veceg prijatelja od samih sebe i svako od nas mora da se pobrine za sebe, jer ako dodjemo do toga da se drzava brine za nas moracemo da kalkulisemo s njihovom sposobnoscu i motivacijom, a to nece na dobro da izadje. Drzava sada da izadje s najidealnijim merama za slucaj epidemije koje je svet ikada video tesko ce to vise bilo sta promeniti u ponasanju stanovnistva. Ne znam vise da li postoji bilo ko u Srbiji da ne zna onu pricu o vuku i klincu koji je stalno lagao da vuk dolazi pa se izjebao kad je vuk zaista dosao, ali ocigledno u drzavi sedi dosta onih koji nisu razumeli poentu te price. Dzaba je njima bilo sta korisno predlagati i baviti se time sta bi bilo korisno da danas ili sutra urade. Niti ce oni to uraditi ako im se kosi s nekim drugim interesom, niti je bilo koga vise briga sta ce oni da urade.

istina ... 

lose su ti pretpostavke

@Filozof manijak

Edited by cedo

On 11. 11. 2020. at 16:39, Arkadija said:

Dovoljno je da pročitaš komentare ispod vesti. Može i na N1, svaki drugi mu spominje jevrejsko poreklo i starost, ne zam šta mu pišu na fejsu, ali verujem da je još gore.

Dobro, to je užasno zaista, ali ništa neobično za sredinu u kojoj živimo. Čudi me da bar N1 to ne moderiše.

Pomislio sam da ga je neko vredjao javno.

Edited by mraki

On 11. 11. 2020. at 16:35, mraki said:

Grafit. Druze, pogledaj prvo sliku tog grafita pa onda komentarisi. Ispod teksta tog grafita je prekrizena Davidova zvezda, sto sasvim dovoljno govori o autoru.

Pa pitam, nisam video nikakav grafit niti se sećam da je iko ovde to pomenuo.:unsure:

Edited by mraki

Background Picker
Customize Layout