Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, mraki said:

Znam lično par njih koji su zaraženi, a više njih indirektno.

Čini mi se da je sad već situacija alarmantna, i da je poslednji momenat da se zatvori sve što se zatvoriti može. Da imam decu predškolskog/školskog uzrasta, mislim da ih negde od ovog momenta samoinicijativno ne bih slao na nastavu.

Nije da verujem zvaničnim brojkama (iako sad nemaju posebnog razloga da lažu) ali i sam trend rasta govori dovoljno...

Bojim se da bi uskoro mogla da bude totalna katastrofa.

Mene škola muči, redovna nastava zaista funkcioniše bolje od online ali nisam siguran kako kontrolišu zarazu medju nastavnim kadrom i učenicima. Na koji način to motre?

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

NP jutros :cry:

Kon: Moguća određena vrsta zatvaranja, situacija prelazi u vanrednu:fantom:

• Author

Za ljubitelje zvanicnih informacija...

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovana je još 2.181 zaražena osoba, među 12.480 testiranih uzoraka. Nažalost, još 11 osoba je preminulo

Na respiratorima se trenutno nalazi 57 pacijenata.

Ja pre neki dan prolazim kroz Zemunikum, tamo ima par kafica OD OVOG LETA i sa zivom muzikom - u ovom zatvorenih dvadesetak ljudi slave uz pevaca, svi pevaju u isti mikrofon.

To po kaficima nikada nisam video
pa tako se sad zamishlja provod. ako nije tako, nije provod.

sent from bubamoto

Vreme me pregazilo

Broj na respiratorima opet ne štima. Jedno vreme je bilo konstantno 20-25, onda se dupliralo i sad je danima već tu oko 50 i nešto. Ili umiru isključivo pacijenti na respiratorima, ili je klinička slika toliko bolja da se vrlo malo ljudi stavlja na respirator.

U svakom slučaju jasno da je nabavljanje respiratora od proletos bio promašaj a la Konove vakcine, tj. samo lopovluk.

..ili sad bolje znaju koga treba, a koga ne na respirator, ili sve to zajedno..

Ptanje je koliko je bila stvarna cifra kad je bilo 100+ na respiratoru

4 minutes ago, Sammael said:

Broj na respiratorima opet ne štima. Jedno vreme je bilo konstantno 20-25, onda se dupliralo i sad je danima već tu oko 50 i nešto. Ili umiru isključivo pacijenti na respiratorima, ili je klinička slika toliko bolja da se vrlo malo ljudi stavlja na respirator.

U svakom slučaju jasno da je nabavljanje respiratora od proletos bio promašaj a la Konove vakcine, tj. samo lopovluk.

Meni je logicno da najvise umiru ljudi koji zavrsavaju na respiratorima jer ih valjda ne bi stavljali na respirator ako nije bas teska klinicka slika.

I ne, nabavljanje medicinske opreme nikad nije promasaj, bolje je i da dzedzi po magacinima neupotrebljena nego da je nema dovoljno kad zatreba. A da je bilo lopovluka, to apsolutno verujem.

6 minutes ago, Sammael said:

Ne kapiram sta (hoces da) kazes. Da nije trebalo kupovati respiratore?

ma, to da..situacija je bila u svakom smislu drugacija u apilu nego  sad..i mislim da bi se sad mnogo lakse hendlovao nego  tad, da ne raste toliko broj zarazaneih..

1 minute ago, pacey defender said:

Ne kapiram sta (hoces da) kazes. Da nije trebalo kupovati respiratore?

Da ih nije trebalo kupovati na takav način.

Čuo sam od doktora, koji je u sred kovid maelstroma, da je klinička slika dosta bolja nego u prvom/drugom talasu. Tj.više se ljudi zaražava ali sa relativno lakšom slikom

No sve to ništa ne znači ako dođemo do trenutka kada će za više hiljada pacijenata biti potrebno bolničko lečenje, a mesta u bolnicama i potrebnih med.radnika neće više biti.

17 minutes ago, Filozof manijak said:

Čuo sam od doktora, koji je u sred kovid maelstroma, da je klinička slika dosta bolja nego u prvom/drugom talasu. Tj.više se ljudi zaražava ali sa relativno lakšom slikom

Voleo bih da je tao istina, ali teško... To je ona priča, oslabio virus, a po svemu sudeći i nije baš tako, isto je kao pre.

Background Picker
Customize Layout