November 5, 20204 yr 1 minute ago, ronin said: Jebiga ovo bez kafane nije realno izdržati...Ne zejebavaj,,, kako kome brt meni jedino malih kafedzija zao i ugostiteljskih radnika, drzava bi morala da im ponudi neku pomoc (turistickim radnicima isto). Opet, ako mora da se sjebe komplet ekonomija e da bi kafane radile tri nedelje duze, onda jebes tu racunicu.
November 5, 20204 yr 6 minutes ago, steins said: Gde bre u Kragujevcu? Nema to pojma - kafane pune, živa muzika, kuvanje - sve redno Nije ni 20 % kako je normalno. Nije moguće da bude. Mnogo ljudi je odustalo da izađe. Šta da radi posle 21? Nema ljudi po kafanama, a sada kada je baš podivljala korona, ljudi su se i sami povukli. Nije to motor. Mnogo pre su kućna slavlja, pa i sahrane gde je običaj da se ljube i slična dešavanja sa čestitanjima, gde postoji ozbiljan broj ljudi koji se ljubi, jer - "naši smo". Ne kažem da nema transmisije u kafićima, ali sa ograničenjem do 21h, to je zanemarljiv broj, ako je u nedelju dana bilo zvanično 400 slučajeva. Na kraju u mom okruiženju u poslednje vreme čujem da koronu imaju ljudi koji su samo na relaciji kuća-posao i koji se mnogo više paze. I neki mladi, koji su baš mobilni.
November 5, 20204 yr Pa realno je tako. Ne bi bio toliki problem, ne veci od kucnih druzenja. Evo ja juce bio (sa zenom doduse hihi) u rakija baru, sedeli napolju. Ali mi u komsiluku imamo nekoliko kafica koji nikada nisu imali zivu muziku, ove godine(?) samo tresti od slavlja i koncerata. Ne kapiram vise nista.
November 5, 20204 yr 3 minutes ago, Caligula said: Pa realno je tako. Ne bi bio toliki problem, ne veci od kucnih druzenja. Evo ja juce bio (sa zenom doduse hihi) u rakija baru, sedeli napolju. Ali mi u komsiluku imamo nekoliko kafica koji nikada nisu imali zivu muziku, ove godine(?) samo tresti od slavlja i koncerata. Ne kapiram vise nista.
November 5, 20204 yr Pa realno je tako. Ne bi bio toliki problem, ne veci od kucnih druzenja. Evo ja juce bio (sa zenom doduse hihi) u rakija baru, sedeli napolju. Ali mi u komsiluku imamo nekoliko kafica koji nikada nisu imali zivu muziku, ove godine(?) samo tresti od slavlja i koncerata. Ne kapiram vise nista.novo radikalsko vidjenje kafica/gradskog zivota jeste ziva svirka svako veche, isto i na nbgd. gde nije bilo, prvo je niklo, a onda i zapevalo. ne kazem, nek tezgare ljudi treba lebac da se jede, a i to samo zato shto mi nije blizu. da je pod prozorom izumrla bi.ima i neka kafana pored policije, pevaljke i u ponoc bez problema.sent from bubamoto
November 5, 20204 yr 21 minutes ago, Caligula said: Pa realno je tako. Ne bi bio toliki problem, ne veci od kucnih druzenja. Evo ja juce bio (sa zenom doduse hihi) u rakija baru, sedeli napolju. Ali mi u komsiluku imamo nekoliko kafica koji nikada nisu imali zivu muziku, ove godine(?) samo tresti od slavlja i koncerata. Ne kapiram vise nista. zar ti, koji ovde redovno prozivas ljude koji piju kapucino? Hipokritu jedan
November 5, 20204 yr 1 minute ago, Misko said: zar ti, koji ovde redovno prozivas ljude koji piju kapucino? Hipokritu jedan prozivam one koji zarazavaju jedni druge, ja i zena smo iz istog klustera + smo sedeli napolju. Tako bi kafici mogli da rade i u vreme bubonske kuge bez posledica
November 5, 20204 yr Gradonačelnik NSa khaaaažeee: Nismo doneli nikakve radikalne mere, pooštrovanje ako za tim bude bilo potrebe Trend privatnih žurki niko ne može da kontroliše... Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je danas nakon sednice gradskog Štaba za vanredne situacije da je u Novom Sadu od početka epidemije korona virusa 4.776 zaraženih građana. – Trenutno je 1.340 aktivnih slučajeva. To je presek sa jučerašnjim danom. U osnovnim školama imamo 19 inficiranih zaposlenih, što nastavnika što administrativnih radnika, kao i osam učenika. U srednjim školama je devet zaposlenih zaraženo i 31 učenik. U obdaništima je zaraženo 30 vaspitačica kao i dva deteta, dok su u studentskom centru dva studenta pozitivna – naveo je Vučević, a prenosi "Dnevnik". Što se tiče današnje sednice Štaba za vanredne situacije, Vučević je rekao da su analizirali sve podatke koje dobijaju od nadležnih institucija, te su donete nove naredbe i preporuke koje treba da pomognu u borbi protiv korona virusa. – Nismo doneli nikakve radikalne mere. Dakle, bez bilo kakvih mera koje mogu na dramatičan način da menjaju fukcionisanje grada. Ovo je sve privremenog i promenjivog karaktera, ovo može da se menja na gore ili na bolje u zavisnosti od epidemiološke situacije. Ja bih voleo da ide na bolje, ali ćemo pooštravati mere ako bude za tim bilo potrebe. Borićemo se za svako radno mesto i da ne moramo da zatvaramo grad – istakao je Vučević. Naveo je da je naređeno da se pojača kontrola na ulascima u javne objekte, kao i da će gradske službe na šalterima raditi u dve smene kako bi se smanjili redovi. U svim objektima gde se okupljaju ljudi – firme, kompanije, ustanove, tržni centri, ugostiteljski objekti, sportski centri... – mora biti javno istaknuto ko je odgovorno lice za sprovođenje mera. Kada je reč o pijacama, uvodi se posebna kontrola, kao i obavezno nošenje maski. Zabranjen je rad bazena i spa centara od 7. do 30. novoembra, a u istom periodu zabranjene su sve manifestacije osim kulturno-umetničkih do 100 posetioca u zatvorenom i otvorenom prostoru uz obaveznu fizičku distancu. Sportske manifestacije su dozvoljene, ali bez publike, prenosi "Dnevnik". Preporuke su da svi koji to mogu, pređu na smenski rad kao i da noćni klubovi ograniče vreme boravka jednog gosta u objektu. – Nismo išli na skraćivanje radnog vremena ugostiteljakih objekata jer ne mislimo da bismo sve probleme time rešili. Naime, imamo trend privatnih žurki koje ne može niko da kontroliše, dok ugostitelji imaju registrovanu delatnost, možemo da ih kontrolišemo. Tamo ljudi rade, plaća se porez i ne želimo da ugrozimo njihovu delatnost. Ipak, i to je promenjivo ako se situacija pogorša – dodao je Vučević. On je dodao da za sada nema potrebe da se sajam pretvara u privremenu kovid bolnicu. Edited November 5, 20204 yr by maheem
November 5, 20204 yr Privatan info sa Torlaka - dve trecine uzoraka koji dobiju na analizu su pozitivni. Letos je bilo manje, zato sto su ljudi uzimali potvrde da su negativni da bi putovali, sad je ovako ... Isto sa Torlaka - njihova vakicna protiv gripa je OK, ali je testirana samo na populaciji 18-65, to joj se kao uzima za minus. Ja ne pratim TV pa nisam cula komentare na vakcinu, ali eto.
November 5, 20204 yr 8 minutes ago, gospa buba said: novo radikalsko vidjenje kafica/gradskog zivota jeste ziva svirka svako veche, isto i na nbgd. gde nije bilo, prvo je niklo, a onda i zapevalo. ne kazem, nek tezgare ljudi treba lebac da se jede, a i to samo zato shto mi nije blizu. da je pod prozorom izumrla bi. ima i neka kafana pored policije, pevaljke i u ponoc bez problema. sent from bubamoto Ja pre neki dan prolazim kroz Zemunikum, tamo ima par kafica OD OVOG LETA i sa zivom muzikom - u ovom zatvorenih dvadesetak ljudi slave uz pevaca, svi pevaju u isti mikrofon. To po kaficima nikada nisam video
November 5, 20204 yr Znam lično par njih koji su zaraženi, a više njih indirektno. Čini mi se da je sad već situacija alarmantna, i da je poslednji momenat da se zatvori sve što se zatvoriti može. Da imam decu predškolskog/školskog uzrasta, mislim da ih negde od ovog momenta samoinicijativno ne bih slao na nastavu. Nije da verujem zvaničnim brojkama (iako sad nemaju posebnog razloga da lažu) ali i sam trend rasta govori dovoljno... Bojim se da bi uskoro mogla da bude totalna katastrofa.
November 5, 20204 yr U principu, ili katastrofa, ili ce jos neko vreme biti naglog rasta posle kojeg sledi nagli pad..ovo prvo se cini kao realnija varijanta, ali, ajde da damo 10 % sansi makar i ovome..vreme ce biti najbolji pokazatelj, naravno..ja licno bih uveo lockdown, ne onakav iz marta, blazi, i na krace vreme..ali, ne mirise mi da ce od toga nesto biti, dalje od raspsuta nece ici.. Edited November 5, 20204 yr by Misko