March 20, 20205 yr 2 hours ago, theanswer said: Tiodorović kaže da u Nišu među zaraženima ima i lekara na stranu dal je skijanje ili shoping, ali ukoliko misle da su maske i rukavice dovoljno za lecenje, a bez onih odela i vizira, ima za 10-ak dana, svi zdravstveni radnici da nam odu u qrtaz.. 55 minutes ago, čekmeže said: Ne čeka celu državu vi ste prvi dobili, prvi najebali, sad se manje greši. rece italija kini..
March 20, 20205 yr 12 minutes ago, Defunctus said: Hvala! Negativan odgovor na sva tri pitanja. Covek koji se javio je zvucao kao da zeli samo da mehanicki saopsti ono sto verovatno svima kaze, bez mnogo stvarnog interesovanja za pojedinosti mog slucaja. Nije uzeo licne podatke, pa cak ni godine, nije dao savete osim sto je na moj odgovor da nisam koristio lekove za spustanje temeperature rekao da je to dobro, neka se organizam bori sa virusom i nije pitao za osobe sa kojima sam dolazio u kontakt. Inace, javio sam svima koje sam video prethodnih dana, pa da se ne priblizavaju roditeljima, babama, dedama... Neverovatno. Drži se, šta drugo.
March 20, 20205 yr Јел може неко да појасни ову меру забране окупљања за више од пет људи...како то мисле да изведу и где...
March 20, 20205 yr Author Verovatno na ulici, po parkovima, decijim igralistima... posto je sve ostalo zatvoreno, nema vise gde
March 20, 20205 yr verovatno je u pitanju “na javnom mestu” dođe pandur legitimiše, naredi razilaženje eventualno podeli prijave
March 20, 20205 yr Just now, Хетерија said: Јел може неко да појасни ову меру забране окупљања за више од пет људи...како то мисле да изведу и где... Lako, pod uslovom da se konačno pojave panduri na ulicama. Vide u parku ekipu od šestoro i podele kazne.
March 20, 20205 yr 8 minutes ago, pt 2.0 said: To onda znači da ti nisi u ovoj statistici zaraženih koju nam saopštavaju. Nisi evidentiran, nisi testiran. I ko zna koliko ljudi poput tebe ima. Tacno i to je jezivo, narocito kad se uzme u obzir da im je linija na svim brojevima non stop zauzeta. Mislim da su najveci problem oni sa najblazim simptomima koji nisu svesni neophodnosti samoizolacije nakon ovakvog informativnog razgovora, pa su nastavili sa redovnim zivotom.
March 20, 20205 yr Skoro ispred svake radnje ima vise od 5 ljudi koji cekaju da udju...da ne pricam danas ispred poste u Nisu kod Margera, gomila ljudi ceka da udje, stoje u grupama ispred poste...a da su stajali na 2 metra razmaka verovatno bi red bi do Palilulske rampe...kao to resiti, sta ce biti kad budu penzije...
March 20, 20205 yr 1 minute ago, Anonymous said: Lako, pod uslovom da se konačno pojave panduri na ulicama. Vide u parku ekipu od šestoro i podele kazne. I ni ta mi granica nije jasna, kao ni ona o javnim skupovima do 100 osoba, 50 osoba u kaficima itd... Sta neko je seo pa izracunao da je 5 OK, a 6 problem? Valjda bi bilo logičnije da bude zabranjeno bilo kakvo okupljanje osim članova uže porodice.
March 20, 20205 yr 36 minutes ago, Goranz said: Porodice sa više od pet članova moraju nekog da se reše. Još ako ih spazi helikopter...
March 20, 20205 yr 3 minutes ago, Anonymous said: Lako, pod uslovom da se konačno pojave panduri na ulicama. Vide u parku ekipu od šestoro i podele kazne. oni se podele u dve grupe po troje i nikom nista te zabrane valjda treba da onemoguce veliku zarazu, ako neko ima koronu onda bar da prenese na sto manje ljudi, ali opet ti ljudi prenose dalje itd. potpuno besmisleno
March 20, 20205 yr 1 minute ago, Nikola77 said: Još ako ih spazi helikopter... Ako ih spazi helikopter, najebali su svakako, helikopter leti samo kad je virus izuzetno opasan, od 20-05 (ne računajući period od 4-5 nedeljom, tad je toliko bezopasan da mogu i penzioneri napolje). Edited March 20, 20205 yr by JozoMujica
March 20, 20205 yr 29 minutes ago, JozoMujica said: Nešto tipa 80% prosečne plate dok traje vanredno sranje ili već koliko može, ljudi realno manje i troše kad sede kod kuće u karantinu. ovako nešto je Slovenija uvela, 80% plate onima koji odsustvuju sa posla zbog virusa, 40% država 40% poslodavac. ovde je problem što je država dovela u zabludu određene kategorije (roditelji sa decom do 12 godina, hronični bolesnici i stariji od 60 godina) da imaju nema posebna prava u pogledu odsustva sa rada (tipa plaćeno odsustvo) zbog epidemije. ali ta prava postoje samo na konfernciji za štampu, u nekom propisu ne postoje. što ne znači da neće biti nrednih dana, ali se kasni sa time. još gore od toga, ovu poruku je gomila ljudi razumela pogrešno, u smislu da sad imaju pravo ds sede kući i primaju punu platu dok traje epidemija.i sad podnose takve zahteve. ovo se uglavnom odnosi na javni sektor. da ne pričam o tome da rad od kuće, koji su uredbom uredili ne može da se primeni sa veliki broj poslova. kako će od kuće da radi kafe kuvarica, vozač, domar, portir isl. ili vaspitačica u vrtiću kad vrtić ne radi. ja radim od kuće jer mi za posao treba laptop, mobilni i net. supruga takođe (mislim ne treba i za posao nego radi od kuće). a tu je ćerkica od pet godina. ja sam improvizovao radno mesto u spavaćoj sobi. na stolici sedim, laptop je na dasci za peglanje (jbg.ubacili smo u spavaću sobu najveći mogući bračni krevet pa ne mogu sto da organizujem), mobilni pored i to je to. ferecera. Edited March 20, 20205 yr by Ted
March 20, 20205 yr Just now, rock bob said: oni se podele u dve grupe po troje i nikom nista te zabrane valjda treba da onemoguce veliku zarazu, ako neko ima koronu onda bar da prenese na sto manje ljudi, ali opet ti ljudi prenose dalje itd. potpuno besmisleno Ne baš. Nije isto da li će četvoro odjednom fasovati virus ili njih 400. Matematika.