March 20, 20205 yr 4 minutes ago, Tihajeza said: Niko ga nije testirao, gledao operacije dolazio da obilazi pacijente i popodne... a šta je sa pacijentima koje je obilazio?
March 20, 20205 yr U novom sadu internista iz DZ novog naselja zarazio oca od ove zene iz gradske uprave Super klaster jbt Edited March 20, 20205 yr by Ravanelli
March 20, 20205 yr Just now, Ravanelli said: U novom sadu internista iz DZ novog naselja zarazio oca od ove zene iz gradske uprave Super klaster jbt Amkao je dobio internista? Bio na skijanju ili?
March 20, 20205 yr 7 minutes ago, Tihajeza said: Evo priče, ali zaista iz prve ruke: Na drugoj hirurškoj u kliničkom centru u Beogradu, pre mesečak dana došao specijalizant iz Italije na usavršavanje. Niko ga nije testirao, gledao operacije dolazio da obilazi pacijente i popodne... Trenutno bolestan od korone, leži u Beogradu, 6 lekara druge hirurške je u kućnoj izolaciji (analizirali su s kim je bio najviše i u neporednom kontaktu). Pre će biti da je fasovao koronu ovde onda? U Italiji ne znam ni da li je bilo registrovanih slučajeva pre mesec dana.
March 20, 20205 yr 9 minutes ago, Goranz said: Porodice sa više od pet članova moraju nekog da se reše.
March 20, 20205 yr Just now, zgembo said: Pre će biti da je fasovao koronu ovde onda? U Italiji ne znam ni da li je bilo registrovanih slučajeva pre mesec dana. Ne verujem da bi Italija mogla ovako da bukne da je bila skroz cista pre mesec dana. Sva je prilika da je i tada bilo puno zarazenih, ali da simptomi nisu bili jako izrazeni jos uvek, ni kriticni pacijenti toliko brojni, uz onu staru srpsku "lako cemo"...
March 20, 20205 yr Just now, radisa said: Amkao je dobio internista? Bio na skijanju ili? Taj deo ne znam. Najgore je sto nece da testiraju ovu iz gradske uprave Sad bi realno trebalo testirati celu zgradu GU i doktorove pacijente, da se spreci sirenje (south korea style), ali nema sluha za to
March 20, 20205 yr 21 minutes ago, Redoran said: (što ih je država ostavila otvorenim, nema veze) Ja se bojim da ti što su visili po kafićima sad neće da budu u fazonu "auh, pa ovo je jebeno, moram da čuvam sebe i druge". Oni verovatno i ovako tripuju da je to "samo grip" i ako ne sede po kafićima nastaviće da ignorišu mere bezbednosti. Ko je bio normalan taj nije ni do sada visio po kafanama niti držao kafanu otvorenom. Greška države je što nije odmah ponudila plan za ekonomsko preživljavanje i vlasnika ugostiteljskih objekata (i svega ostalog gde zaraza može lako da se širi) i njihovih zaposlenih. Nešto tipa 80% prosečne plate dok traje vanredno sranje ili već koliko može, ljudi realno manje i troše kad sede kod kuće u karantinu. Ne zaboravimo da na svakog vlasnika ugostiteljskog objekta ide bar još 4-5 ako ne i deset puta toliko zaposlenih, a to najčešće nisu neki veliki biznisi da gazda ima u šteku dovoljno da plaća osoblje dok posao stoji. Opet, ne pričam o lokalima koje drži mafija i navijači, već o najvećem broju objekata u kome vlasnik uspeva (ili ne uspeva) da zaradi za koliko - toliko pristojan život.
March 20, 20205 yr 1 minute ago, goofs said: Ne verujem da bi Italija mogla ovako da bukne da je bila skroz cista pre mesec dana. Sva je prilika da je i tada bilo puno zarazenih, ali da simptomi nisu bili jako izrazeni jos uvek, ni kriticni pacijenti toliko brojni, uz onu staru srpsku "lako cemo"... Da, ima smisla. Samo je pitanje da li bi uopšte i bio pozitivan da su ga testirali kad je stigao, nisam siguran posle koliko vremena test to pokaže?
March 20, 20205 yr 3 minutes ago, zgembo said: Pre će biti da je fasovao koronu ovde onda? U Italiji ne znam ni da li je bilo registrovanih slučajeva pre mesec dana. Prvi slucaj u Italiji 31.1. (Kinezi iz Wuhana), 6.2. prvi Italijan... Ovaj doktor je stigao u Bg pocetkom marta, krajem februara.
March 20, 20205 yr 2 minutes ago, pt 2.0 said: Prvo ti želim da se što pre i sa što manje nevolja oporaviš. Molim te, ako ti ne bude bio problem i kad se budeš osećao bolje, zanima me sledeće: Da li su te na bilo koji način evidentirali kao obolelog od korone? Testirali te nisu, ako dobro razumem, i jedino što se dogodilo bio je taj telefonski razgovor. Da li su ti dali bilo kakve medicinske savete? Šta da primenjuješ, kako da se "lečiš"? (znam da konkretan lek ne postoji) Da li su te pitali za osobe sa kojima si dolazio u kontakt? BIlo šta u smislu daljih koraka (njihovih) za sprečavanje širenja zaraze? Hvala! Negativan odgovor na sva tri pitanja. Covek koji se javio je zvucao kao da zeli samo da mehanicki saopsti ono sto verovatno svima kaze, bez mnogo stvarnog interesovanja za pojedinosti mog slucaja. Nije uzeo licne podatke, pa cak ni godine, nije dao savete osim sto je na moj odgovor da nisam koristio lekove za spustanje temeperature rekao da je to dobro, neka se organizam bori sa virusom i nije pitao za osobe sa kojima sam dolazio u kontakt. Inace, javio sam svima koje sam video prethodnih dana, pa da se ne priblizavaju roditeljima, babama, dedama...
March 20, 20205 yr 6 minutes ago, Tihajeza said: Prvi slucaj u Italiji 31.1. (Kinezi iz Wuhana), 6.2. prvi Italijan... Ovaj doktor je stigao u Bg pocetkom marta, krajem februara. Ok onda, do 20. februara su imali 4 slučaja registrovana, posle je baš eksplodiralo. Edited March 20, 20205 yr by zgembo Slovo
March 20, 20205 yr 2 minutes ago, Defunctus said: Nije uzeo licne podatke, pa cak ni godine, nije dao savete osim sto je na moj odgovor da nisam koristio lekove za spustanje temeperature rekao da je to dobro, neka se organizam bori sa virusom i nije pitao za osobe sa kojima sam dolazio u kontakt. To onda znači da ti nisi u ovoj statistici zaraženih koju nam saopštavaju. Nisi evidentiran, nisi testiran. I ko zna koliko ljudi poput tebe ima.
March 20, 20205 yr A ovi na Tanjugu su mogli i da montiraju kameru na neki žiroskop, a ne da snimaju iz ruke.