October 17, 20204 yr 2 hours ago, Budja said: Edukacija: 30.000 mrtvih. Mislim da ovde to ne bi napravilo nikakvu razliku, zato i pitam.
October 17, 20204 yr taksisti su prestali da nose maske. ja sad pretpostavljam treba da slikam choveka vozilo i situaciju i prijavim komesaru? zaradim dnevnicu komunalnom policajcu, da ne izlazi na kishu nishta, idemo autobusom, 5% bez maske je mnogo bolja statistika nego 50% [emoji38]ol:sent from bubamoto
October 17, 20204 yr Evo sta se seruje po netu, a narod se lozi zato shto je narodu potreban sistem, a sistem je pravilnost.tako je to kosmos uredio, a ni gospod se ne protivi vapaj za uredjenjem. za strukturom. bukvalno vrsni struchnjaci koji savetuju aleksandra o kako da jache brze bolje cedi suvu drenovinu, mogli bi da mu ukazu na ovaj podatak/trenutak. nekom pametnom bi koristilo.sent from bubamoto
October 17, 20204 yr Meni je najjace sto im promice da se, recimo, situacija kod nas u opste ne poklapa sa ovim "sistemom", iako bi on trebalo da bude univerzalan je li, sto govori da ili ne prate sta se desava kod nas (ili se informisu na pinku, rts i slicnom djubretu) ili ne stanu ni milisekund da malo promisle. Ocigleno im potpuno promice da je situacija kod nas bila problematicna tokom citavog juna i jula, da su bili neki izbori, da su se pojavile makar osnovane sumnje, ako ne 100% potvrdjene informacije da je vlast mesecima lagala o brojevima mrtvih i zarazenih, da se u tim periodima koje ovi nazivaju "opasnost" primenjivane neke mere koje su mozda davale neke rezultate, da su periodi "opustanja" imali veze koliko sa povoljnijom epidemioloskom slikom toliko i sa ekonomijom, itd. I nista.
October 17, 20204 yr 3 minutes ago, Sludge Factory said: ...ili ne stanu ni milisekund da malo promisle... dnevna doza prosecnog srbina. ljudi nemaju trunku kritickog misljenja u sebi, samo upijaju sta im se servira
October 17, 20204 yr 1 minute ago, Sludge Factory said: Meni je najjace sto im promice da se, recimo, situacija kod nas u opste ne poklapa sa ovim "sistemom", iako bi on trebalo da bude univerzalan je li, sto govori da ili ne prate sta se desava kod nas (ili se informisu na pinku, rts i slicnom djubretu) ili ne stanu ni milisekund da malo promisle. Ocigleno im potpuno promice da je situacija kod nas bila problematicna tokom citavog juna i jula, da su bili neki izbori, da su se pojavile makar osnovane sumnje, ako ne 100% potvrdjene informacije da je vlast mesecima lagala o brojevima mrtvih i zarazenih, da se u tim periodima koje ovi nazivaju "opasnost" primenjivane neke mere koje su mozda davale neke rezultate, da su periodi "opustanja" imali veze koliko sa povoljnijom epidemioloskom slikom toliko i sa ekonomijom, itd. I nista. pa ti to uzimaš za ozbiljno ja već oguglala, tolik mi toga šalju, da sam sada već prestala i da reagujem i da se svađam sa narodom ali, ali, pitam se da li je takva reakcija ispravna, qanon se širi kao epidemija, ćuteći, samo dozvoljavamo budaletinama da se razmašu a opet, kako da nazovem budalom matorog čoveka (koji me na viberu, fb messengeru, whatsappu, zasipa glupostima), a pri tom, kćerka mu vrhunski anestezilog, radi u elitnoj bolnici na beverly hillsu . mislimm jeste on budala, ali nemem srca sa njim da se svađam i da ga otkačim
October 17, 20204 yr Just now, goofs said: dnevna doza prosecnog srbina. ljudi nemaju trunku kritickog misljenja u sebi, samo upijaju sta im se servira "Upijaju sta im se svidja" ili makar lakse upijaju ono sto im se vise svidja ili samo sta im je lakse. Jer nositi masku je tesko i ne ici u kafic i nocni klub je tesko i onda je jebiga lakse sebi reci "vidi sta nam rade, cipuju, maltretiraju" nego se navici na malo drugaciji zivot na neko vreme.
October 17, 20204 yr 3 minutes ago, dùda said: pa ti to uzimaš za ozbiljno ja već oguglala, tolik mi toga šalju, da sam sada već prestala i da reagujem i da se svađam sa narodom ali, ali, pitam se da li je takva reakcija ispravna, qanon se širi kao epidemija, ćuteći, samo dozvoljavamo budaletinama da se razmašu a opet, kako da nazovem budalom matorog čoveka (koji me na viberu, fb messengeru, whatsappu, zasipa glupostima), a pri tom, kćerka mu vrhunski anestezilog, radi u elitnoj bolnici na beverly hillsu . mislimm jeste on budala, ali nemem srca sa njim da se svađam i da ga otkačim Svi smo u slicnom problemu. Meni je ono iznad stiglo od koleginice koju volim, koja mi je draga, ali koja nece da nosi masku po cenu zatvora. A onda ona mora da nadje "utemeljenje" za svoj stav.
October 17, 20204 yr chovek bi rekao da cela drzava samo ide u kafic i nocni klub [emoji38]ol:sent from bubamoto
October 17, 20204 yr Ima ljudi koji kao da bi umrli, ako ne izadju negde. Kafana u mojoj ulici je sinoc ponovo radila do 2 sata. Poznati lokalni klub, standardno radi do 5-6. Tamo inspekcija sigurno nikada nije usla, niti ce se to desiti ubuduce.
October 17, 20204 yr 40 minutes ago, Sludge Factory said: "Upijaju sta im se svidja" ili makar lakse upijaju ono sto im se vise svidja ili samo sta im je lakse. Ovo je univerzalno pravilo. Neko je na susednom topiku stavio karikaturu koja to ilustruje. 40 minutes ago, Sludge Factory said: Jer nositi masku je tesko i ne ici u kafic i nocni klub je tesko i onda je jebiga lakse sebi reci "vidi sta nam rade, cipuju, maltretiraju" nego se navici na malo drugaciji zivot na neko vreme. Zato bi trebalo da postoji država. Da definiše šta se sme, a šta ne. Bez toga bi svako ponekad razbio komšiju, ili bar njegov auto. 😁 Kad je nošenje maske u prevozu postalo obavezno, počelo je da nosi preko 90%, a do tad oko 30%. Ne verujem da je iko kažnjen, ali većina je sklona da poštuje zakone, a preporuke i ne baš. Nošenje maske na otvorenom, gde se intezivno krećeš, jeste teško i bilo bi kontraproduktivno. Na uzbrdici moram da promolim nos, a nekom je verovatno i na ravnom problem. Na otvorenom je maska preko usta savršeno dovoljna. Edited October 17, 20204 yr by duma
October 17, 20204 yr Ma ta "buntovništva" našeg naroda su izmišljotina.To "po cenu zatvora" je tek laž.Sećam se npr. kako je pravednički gnev izazvalo uvođenje upravnika zgrada. Bilo je: ko će meni da naredi šta ovo ono, ne pada mi na pamet, ne mogu da me nateraju...Onda došao zakon, pa došli inspektori, pa okačili da je kazna 500.000rsd.Onda krenulo zvanje po ulazu, "dajte nekog bilo koga, nemojte da plaćamo kaznu, ajde šta se čeka..."Dakle, poenta je da se krene sa "uvođenjem" od strane države, i sve će to biti ok.Što se naravno neće desiti. .... Shiit has hit the fan!
October 17, 20204 yr 16 hours ago, Krošek said: pa natprosecna je ekipa u svakom slucaju jesi li ti... svestan kakvu ekipu nisu ubacili u prilog? mislim znas da se to tako radi, ides pitas redom pa najbolje delove umontiras a ostalo izbacis ovo su najbolji Ekipa je izabrana po tipovima. Ne treba nikad, treba uvek, treba unutra ali ne i napolje, ne znam sta treba ali pitajte pametnije pa da radimo tako. Ovo i nije anketa nego presek vec poznatih stavova "posteno" i ravnopravno zastupljen zahvaljujuci urednickim makazama.