October 16, 20204 yr 17 minutes ago, Sammael said: @Krošek hajde najpre da sprovedemo da ljudi nose maske pravilno, što nam nije pošlo za rukom od marta do sada, pa onda da pričamo o tome da li je i gde na otvorenom neophodno nošenje maske. Ako idem u šetnju bez posete bilo kakvim zatvorenim prostorima, i pri tome izbegavam bilo kakve gužve (npr. prolazim na distanci od 2-3m od bilo koga, kao što i radim poslednjih 7 meseci), zašto bih nosio masku, osim ako nemam simptome prehlade? Kad sam svojevremeno pričao da su hirurške maske za jednokratnu upotrebu i da ih treba bacati odmah po upotrebi, ovde je bilo drvlje i kamenje - nema maski, to je bahato, skupo, itd. Vrlo je diskutabilno koji procenat ovih pamučnih maski štiti od bilo čega, a svakako takva maska koja se nosi tokom dužeg perioda, koliko god štitila od virusa i bakterija od spolja, predstavlja rasadnik za bakterije koje su već prisutne u našem respiratornom sistemu. Naježim se kad vidim da ljudi u kafiću skinu masku i stave je na sto, time prenevši na tu površinu sve što je na masci bilo. Mislim da je to čak i gore nego da nisu ni nosili masku... ok, onda da se izda posebna dozvola za nenosenje maski za setace koji nece da posecuju zatvorene prostore i koji ce da izbegavaju bilo kakve guzve, drze distancu od 2-3m, a koji pri tome nemaju simptome prehlade.
October 16, 20204 yr Ne treba nikakva posebna dozvola, treba edukovati ljude kako da se ponašaju normalno i odgovorno. Ili ćeš da dobiješ šetače koji nose maske oko vrata, a ne preko usta i nosa, jer nigde nije propisano kako se nosi maska.
October 16, 20204 yr A pa da, opet dolazimo do tog fetiša kažnjavanja i policijske države Da bi se kažnjavalo, mora prvo zakon koji propisuje kako se to nosi. Jel imamo takav zakon?
October 16, 20204 yr Just now, Sammael said: A pa da, opet dolazimo do tog fetiša kažnjavanja i policijske države Da bi se kažnjavalo, mora prvo zakon koji propisuje kako se to nosi. Jel imamo takav zakon? ne seri, pandemija je, bi trebalo da je univerzalan odgovor za proseravanje retosa koji se prave pametni i izmisljaju razloge zasto ne treba da se nosi maska.
October 16, 20204 yr To može u normalnim državama da bude univerzalni odgovor, ne u državi gde je jedan čovek alfa i omega i gde je ionako suspendovano ono malo zakona što postoje. I gde se čitava pandemija hendla potpuno ad hok bez ikakvog reda i smisla. Al dobro, ovde su se prizivala i prebijanja studenata kad su izašli da protestuju protiv svinjarije oko domova, tako da ništa nije čudno. Edited October 16, 20204 yr by Sammael
October 16, 20204 yr 36 minutes ago, renne said: Kafane i klubovi apeluju Ovi ako ne sruše včća neće niko...
October 16, 20204 yr 2 minutes ago, Apollo Creed said: Ovi ako ne sruše včća neće niko... mislish nob
October 16, 20204 yr Pa ako ti je kriterijum šta ovde, u odnosu na druge, može ili ne može, ovde ništa ne može... .... Shiit has hit the fan!
October 16, 20204 yr 1 minute ago, Frank Pembleton said: Pa ako ti je kriterijum šta ovde, u odnosu na druge, može ili ne može, ovde ništa ne može... .... Shiit has hit the fan! naravno da ne moze, mi mozemo sve kako hocemo i to svaki pojedinac u svakom trenutku. samo posle drzava duradi neshto
October 16, 20204 yr Sta znam, otkad smo imali onaj pomor u Gvajakilu u martu i aprilu, u Kitu, barem u mom komsiluku, na ulici ne mozes da vidis coveka bez maske. Bas se svi toga pridrzavaju, kako je u drugim delovima grada, to ne znam.
October 16, 20204 yr Koja država?Ista ona kojoj ispostavljaš one teze šta bi trebalo uraditi. .... Shiit has hit the fan!
October 16, 20204 yr 3 minutes ago, Frank Pembleton said: Ista ona kojoj ispostavljaš one teze šta bi trebalo uraditi. .... Shiit has hit the fan! Ma nema ovde države, ja dajem samo mišljenje. Jednako validno kao i ono tzv. kriznog štaba, očigledno. Koji za početak po zakonu ne treba da postoji jer tu funkciju ima drugo telo.
October 16, 20204 yr 16 minutes ago, Budja said: Sta znam, otkad smo imali onaj pomor u Gvajakilu u martu i aprilu, u Kitu, barem u mom komsiluku, na ulici ne mozes da vidis coveka bez maske. Bas se svi toga pridrzavaju, kako je u drugim delovima grada, to ne znam. Da li svi nose pravilno i, ako da, da li je bila potrebna edukacija za to?