Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Nemojmo cepidlačiti.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Fokus grupa rulz:kecman:

Doveli su istraživanja do savršenstva

Meni  kul da nosim maskate indoor i outdoor. Em ne moram da se šminkam, da perem zube, mogu po cluku da tučem bez blama. I još u bankuulazim maskiran.

Pa to nigdi nema :D

Ajmo biti realni, bilo kakva mera ili odluka da je doneta, uvek će biti pogrešna i sprdačina za internet čoveka, jer internet čovek je generalno najpametniji i razume se u sve moguće topike. Ne ozb, zamenite Kona recimo danskim šefom epidemiologije, i proturite ga dve nedelje kroz medije i forum, dobićete da je takođe sns neznalica.

@gospa buba samo da podsetim da je danas 16. oktobar 

Skačemo skokovito hop hop
265

1 hour ago, Milošica said:

Koja je verovatnoća da ti neko kašlje u facu dok prolazi pored tebe?

Postoji, ali postoji verovatnoća i da ti deo fasade padne na glavu, pa ne nosimo šlemove.

Ovce smo. Globalno.

Zvuči kao neka teorija zavera, ali je tako.

imamo pandemiju kovida, to je bolest od koje se kaslje. ocekivano je da izvestan procenat broj ljudi ima tu bolest, a ima i drugih uzroka kaslja kao sto su hronicne bolesti sve ostalo.

sad uzmi coveka koji kaslje jer je bolestan od kovida, ali ne oseca se preterano lose, ima neke obaveze i ide okolo po gradu - koja je verovatnoca da ce taj covek da se nekome iskaslje u facu? pogledajmo to iz ugla svih onih koji prolaze pored takvog coveka, pa uzmimo da ima rusevna nezasticena zgrada pored koje dnevno prolazi odredjen broj ljudi s jedne strane, a i ima taj zarazen covek koji ide ulicom i kaslje (bez maske) sa druge

da li deo fasade otpada sa zgrade svakih par minuta? pa ne otpada

da li u urbanim centrima ima toliko rusevnih zgrada koliko bi moglo biti navedenih primera ljudi koji nekoga mogu da zaraze? pa nema

dalje, treba poceti od pitanja zasto se nosi maska kad se ide napolje

odgovor se temelji na premisi da se nosi da bi se iz jednog bezbednog prostora (stan) preslo u rizican prostor (bilo koji drugi zatvoren prostor), a da se rizik svede na minimum

ako se ide iz kuce sa maskom u banku ili slicno, treba staviti masku tamo gde je to najbezbednije, dakle kuci, i tako zasticen otici u banku, a u medjuvremenu ne treba skidati masku, i to narocito ne posle izlaska iz banke, nego se sa tom istom neskinutom maskom treba vratiti kuci ili do kuci i dezinfikovati se (baciti masku, staviti masku na pranje itd.)

to je citava logika maski

ako relativizujemo tu premisu time da ne ide svako vani da bi iz jednog zatvorenog prostora presao u drugi nego samo da bi proveo vreme na otvorenom, onda je opet pitanje da li ce neko da ti se iskaslje u facu, ali ima i drugi problem a to je da nikada ne mozes biti 100% siguran kakvim ces se rizicima izloziti kada izlazis iz stana

bravo, to je poenta, ko da je jebeni smak sveta da se nosi maska.

Ma nije problem da se nosi maska, problem je sto postoji mnogo aktivnosti koje su dopustene a koje su gore od nenosenja maske po ulici.

Doduse ima ljudi koji imaju neki potpuno neracionalan i nenormalan otpor prema nosenju maske. Ono, caps lock po mrezama, HOCU DA DISEM

13 minutes ago, slepa živana said:

@gospa buba samo da podsetim da je danas 16. oktobar 

zivana znam, ali shta treba da bude danas? moci su moje ogranichene. da li je 16 oktobar novi 17 septembar? :unsure:

kako da se vladam, shta mi je chiniti :ohmy:

shta ako mi se neko govedo zakashlje u lice u punom busu, shta ako mi rikne zavrat neka emteesova shalterska sluzbenica u redu po maksiju, shta ako mi neki asimptomatski /asimptotski lepotan pirne u uho na izlozbi opskurnog stripa? a shto znaju ljudi da se nikad nije desilo u poznatoj istoriji poznatog univerzuma, chak ni kad su ljudi imali samo one male gripove za sisice, a ne ovaj pomor otkog strada samo staramajka, neka strada i treba da strada! :s_w:

a od kriznog shtaba moze samo uvazeni kon da se spase, otishavshi u mirovinu (moram da pecam, chuvam unuche, nadoknadim fiziku sa prve godine, za koju svi znaju da je nikakva odvajkada, nadoknadim statistiku koja se nije predavala u doba aleksandra makedonskog, pa je ni uvazeni aristoteles ne znade, pevam u horu (mozda ne ipak hor), pevam solo u svoja 4 zida, razvijem nove supermoci itakoto).

dochim uvazena kisic ima da gusla i peva uz gusle kolko treba.

nje mi je zao ko i mene shto bi mi bilo zao da moram to. dakle nishta :hihi:

@Krošek hajde najpre da sprovedemo da ljudi nose maske pravilno, što nam nije pošlo za rukom od marta do sada, pa onda da pričamo o tome da li je i gde na otvorenom neophodno nošenje maske.

Ako idem u šetnju bez posete bilo kakvim zatvorenim prostorima, i pri tome izbegavam bilo kakve gužve (npr. prolazim na distanci od 2-3m od bilo koga, kao što i radim poslednjih 7 meseci), zašto bih nosio masku, osim ako nemam simptome prehlade? 

Kad sam svojevremeno pričao da su hirurške maske za jednokratnu upotrebu i da ih treba bacati odmah po upotrebi, ovde je bilo drvlje i kamenje - nema maski, to je bahato, skupo, itd. Vrlo je diskutabilno koji procenat ovih pamučnih maski štiti od bilo čega, a svakako takva maska koja se nosi tokom dužeg perioda, koliko god štitila od virusa i bakterija od spolja, predstavlja rasadnik za bakterije koje su već prisutne u našem respiratornom sistemu. Naježim se kad vidim da ljudi u kafiću skinu masku i stave je na sto, time prenevši na tu površinu sve što je na masci bilo. Mislim da je to čak i gore nego da nisu ni nosili masku...

Kafane i klubovi apeluju :isuse:
9a1199bb77be20c29cc40773dcb60c6f.jpg

4 minutes ago, renne said:

Kafane i klubovi apeluju :isuse:

Ok, sta je njihov plan?

Da i dalje seju zarazu ili da uzimaju reket od ostatka privrede koja valjda ne trpi nista? Sta onda da kazu turisticke agencije jbg.

NOB mog detinjstva protiv NOBa...hm, dedinog detinjstva.

Ja bih za kafiće i klubove propisao sledeće mere:

- nastupi uživo mogu ali samo iza pleksiglasa (bine moraju da budu odvojene od auditorijuma)

- nema đuske na plesnom podijumu, jbg, isključivo oko stolova

- svi stolovi na minimum 3m razdaljine jedni od drugih

- broj ljudi ograničen na 1/4 normalnih kapaciteta

- obavezna dezinfekcija pri ulasku i redovna dezinfekcija više puta tokom dana

- svo osoblje da nosi maske i to kako treba

- inspekcija/komunalna svako veče da kontroliše svaki lokal

- za klubove, samo na rezervaciju i posetioci moraju da ostavljaju ime prezime i validan kontakt za praćenje kontakata u slučaju da se otkrije da je to bio korona hotspot

Background Picker
Customize Layout