Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ja to gledam malo drugačije..Mi ćemo se i prvi izvući..Za dan -dva ističe karantin lekarima koji su bili u kontaktu sa zaraženim..Inače,supruga preminulog radi u Kikindskoj bolnici..Ali korona nije ušla u bolnicu..

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

9 minutes ago, trust said:

Ja to gledam malo drugačije..Mi ćemo se i prvi izvući..Za dan -dva ističe karantin lekarima koji su bili u kontaktu sa zaraženim..Inače,supruga preminulog radi u Kikindskoj bolnici..Ali korona nije ušla u bolnicu..

nemate vise registrovanih, kontrolisete ?

http://rs.n1info.com/Vesti/a580174/Kikinda-jedno-od-zarista-koronavirusa-policija-preko-razglasa-tera-ljude-kucama.html

Edited by villiem

Ovo sa kafićima mi deluje kao savršen alibi za slučaj da ova pošast osakati Srbiju. Ono, država je bila spremna kano zapeta puška ali ste vi sedeli po kafićima i zato je ispalo ovako grozno (što ih je država ostavila otvorenim, nema veze). Da ste se od prvog dana svi samoinicijativno i samodisciplinovano izolovali, prošli bismo 20 puta bolje. Ovaj alibi su verovatno smislili onog dana kada su im stručnjaci najzad objasnili u kakvu kataklizmu srljaju sa "jurite sniženja u Milanu" strategijom. Tada je već bilo jasno da je nadalje moguća samo kontrola štete a ne prevencija, pa su prvo smislili kako će sebe da operu i po običaju svale odgovornost na građane.

3 hours ago, steins said:

Mislim da je to onaj što smo ga onomad ožalili. Sa bubrežnim problemima

Samo mala ispravka, nije taj. Za ovog koji je preminuo kažu da je imao šećer i hipertenziju, i da ga je zarazio taj što je na dijalizi i što je išao kod sina u Milano (i što ste ga ožalili).

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/237279/Nacelnica-Infektivne-klinike-KCV-o-prvoj-zrtvi-od-virusa-korona-Imao-je-i-hipertenziju-dijabetes-gojaznost.html

Edited by zgembo

3 minutes ago, Redoran said:

Ovo sa kafićima mi deluje kao savršen alibi za slučaj da ova pošast osakati Srbiju. Ono, država je bila spremna kano zapeta puška ali ste vi sedeli po kafićima i zato je ispalo ovako grozno (što ih je država ostavila otvorenim, nema veze). Da ste se od prvog dana svi samoinicijativno i samodisciplinovano izolovali, prošli bismo 20 puta bolje. Ovaj alibi su verovatno smislili onog dana kada su im stručnjaci najzad objasnili u kakvu kataklizmu srljaju sa "jurite sniženja u Milanu" strategijom. Tada je već bilo jasno da je nadalje moguća samo kontrola štete a ne prevencija, pa su prvo smislili kako će sebe da operu i po običaju svale odgovornost na građane.

Zar si mislio da ce biti drugaciji scenario.

To sto nema nigde da se kupi maski,alkohola....vlaznih maramica nema veze.

da prostite, ali sta znaci mera zabrane okupljanja vise od 5 ljudi?

gde? u fabrikama, firmamama koje rade, radionicama, kancelarijama, na trgu nekom (kao, bas cu da brojim koliko je ljudi trenutno na trgu, ulici) u cekaonicama, marketima, stanovima? jel pijace zatvaraju?

nisam bas skontala.

11 minutes ago, zgembo said:

Samo mala ispravka, nije taj. Za ovog koji je preminuo kažu da je imao šećer i hipertenziju, i da ga je zarazio taj što je na dijalizi i što je išao kod sina u Milano (i što ste ga ožalili).

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/237279/Nacelnica-Infektivne-klinike-KCV-o-prvoj-zrtvi-od-virusa-korona-Imao-je-i-hipertenziju-dijabetes-gojaznost.html

Mala ispravka..Stvarno je previše dezinformacija oko svega..Nije on išao u Milano,NEGO NJEGOV SIN KOJI JE TAMO IŠAO NA LEČENJE(IZVINITE NA VELIKIM SLOVIMA)..Taj čovek je u teškom stanju i na resiratoru.Preminuli  je njegov prijatelj..

9 hours ago, Defunctus said:

Ja sam dobio simptome pre 3-4 dana, kao blagi bol u grlu. Posle toga je poceo kasalj i juce bas jaka temperatura, do 39, u talasima. Takodje, totalna malaksalost, ceo dan sam proveo u krevetu. Danas je dosta bolje, temperatura je prosla, samo je tu kasalj, nemam problema sa disanjem.

Prvo ti želim da se što pre i sa što manje nevolja oporaviš.:)

9 hours ago, Defunctus said:

Uspeo sam da dobijem jedan od onih brojeva za prijavljivanje, rekli su mi da ne izlazim iz stana i da nista ne preduzimaju u ovoj situaciji, samo u slucaju teze klinicke slike. Planiram da naredne tri nedelje ostanem zatvoren gajbi.

Molim te, ako ti ne bude bio problem i kad se budeš osećao bolje, zanima me sledeće:

Da li su te na bilo koji način evidentirali kao obolelog od korone? Testirali te nisu, ako dobro razumem, i jedino što se dogodilo bio je taj telefonski razgovor.

Da li su ti dali bilo kakve medicinske savete? Šta da primenjuješ, kako da se "lečiš"? (znam da konkretan lek ne postoji)

Da li su te pitali za osobe sa kojima si dolazio u kontakt? BIlo šta u smislu daljih koraka (njihovih) za sprečavanje širenja zaraze?

1 minute ago, nezvanova said:

gde? u fabrikama, firmamama koje rade, radionicama, kancelarijama, na trgu nekom (kao, bas cu da brojim koliko je ljudi trenutno na trgu, ulici) u cekaonicama, marketima, stanovima? jel pijace zatvaraju?

nisam bas skontala.

Porodice sa više od pet članova moraju nekog da se reše.

Evo priče, ali zaista iz prve ruke:

Na drugoj hirurškoj u kliničkom centru u Beogradu, pre mesečak dana došao specijalizant iz Italije na usavršavanje. Niko ga nije testirao, gledao operacije dolazio da obilazi pacijente i popodne...

Trenutno bolestan od korone, leži u Beogradu, 6 lekara druge hirurške je u kućnoj izolaciji (analizirali su s kim je bio najviše i u neporednom kontaktu).

auf. gotovo da zvuci kao da je neko planski to uradio.

4 minutes ago, nezvanova said:

nisam bas skontala.

Odprilike to je to.Sve otislo u tri lepe pa sada donose odluke posle konfernecije za novinare.Da budem iskren ni ja nemam pojma sta znaci.

Background Picker
Customize Layout