October 3, 20204 yr 1 minute ago, gospa buba said: razlog za bolju situaciju je shto smo se chuvali, umesto da smo se prepustili superiornoj genetici i odmah sve lepo i misteriozno zavrshili, da ne dangubi ova drzava sa nama josh krugova sent from bubamoto Samo da definišemo: cinična si? Mislim, to oko čuvanja?
October 3, 20204 yr 1 hour ago, Forest said: Samo da definišemo: cinična si? Mislim, to oko čuvanja? Nije, samo retko ide na DorČol
October 3, 20204 yr Kako su ti negativni uopšte dospeli u ovu tabelu? Ako nemaju pozitivan test ni jednom, kako su završili u COVID19 bazi umrlih? Ništa ne insinuiram nego pitam. Kako se objašnjava ovo recimo? (str 3) Quote 27/08/1948 Negativan 30/03/2020 28/03/2020 Klinički centar Srbije 3. red (kolona u originalu) je datum poslednjeg pozitivnog testa, a 4. red je datum smrti. Kako može da bude zabeležen kao negativan neko ko je dva dana nakon smrti testiran pozitivno? Sad već insinuiram barem neozbiljnost pri unošenju podataka.
October 3, 20204 yr Ja kazem da se na pocetkom epidemije nije znalo nista, za glave su se svi hvatali, zato je izmedju ostalog i uvedeno vs, sta se sve izdesavalo, koliko je tacno pozitivnih stavrno bilo, okej, mozda je bilo i vise nego ljudi sa Birnove liste,poenta je da pravu istinu verovatno niada necemo ni znati, ne samo zato sto neko krije, vec zatosto niko nista konkretno i nece umeti da kaze...
October 3, 20204 yr 3 hours ago, gospa buba said: nije uobichajeno ali nije nemoguce. korona izgleda sistemski testira gde je ko tanak, kroz ogromno naprezanje organizma i posledichno popushtanje gde je sistem tanak (to radi i trudnoca, pa neka zena sazna da ce bit kilava na bubrege, neka na srce, neka na neshto, ne sve naravno i to je isto prirodna stvar). pa ko ne zna slabu tachku moze da je sazna, i deca i odrasli. kod nas su javljali shto shta su hteli. meni je objasnjeno od strane strucnjaka (rodjaka lekar specijalista ovde u uk, nije epidemiolog al imaju seminare i predavanja kako se razno saznaje) da virus bas ovako funkcionise. kaze zena onako ugrubo da se te beshtije okace na krvna zrnca i skitaju po organizmu dok ne nadje slabu tacku pa tu udare. doduse, to je informacija od pre par meseci, mozda sad vec znaju drukcije, ko ce ga znati....
October 3, 20204 yr VS nije uvedeno zato sto su se svi hvatali za glave, nisu penzioneri bili na robiji zbog necije brige. Nego je bilo jasno da izbore treba odloziti i sacuvati glasace i obraz do leta. Odatle i one nehumane mere. Ja sam se hvatao za glavu kada je vucic masovno skupljao potpise a avioni sa Kokezama iz centra evropskog zarista stizali u Beograd i Nish bez ikakvih mera (inace vec tada smo nezvanicno imali virus u zemlji)
October 3, 20204 yr A stvarno pozitivnih naravno da ima daleko više, ne samo kod nas, nego maltene svuda. Naročito kod nas gde je od samog početka bilo ogromno cimanje uopšte i doći do toga da te testiraju. Pre par nedelja znam da je sigurno izgledalo tako što te najpre pogledaju i izvade ti krv i onda se tek testiraš ako deluješ na osnovu toga problematično. Koliko shvatam, zvanična, i verovatno tačna priča jeste da testova nema dovoljno -- ali zašto ih nema dovoljno? -- danas već ti testovi mogu da se kupe al nije ni u interesu da se testira što više, već da se testira što manje, kao što nije u interesu da se pare troše na neke tamo testove za neku tamo koronu čije rezultate ćemo ionako namestiti na kraju.
October 3, 20204 yr Odgovor pukovnika Vojske i jednog od načelnika na VMA na ponudu da povuče potpisPukovnik Vojske Srbije i načelnik Centra za ginekologiju i humanu reprodukciju Vojnomedicinske akademije (VMA) Dane Brankov Nenadić obratio se udruženju Ujedinjeni protiv kovida pismom koje je naslovio: "Moj odgovor na ponudu da povučem potpis (svedok, saučesnik ili učesnik)".Pismo, koje se pojavilo i na društvenim mrežama, prenosimo u celosti:Ja, Dane Brankov Nenadić, lekar i pukovnik Vojske Srbije, načelnik Centra za ginekologiju i humanu reprodukciju VMA, naoružan altruizmom, humanošću, hrabrošću, poštenjem, čestitošću i motivisan savešću i potrebom za Istinom, oslobođen koristoljublja i svake lične koristi, spremana na žrtvu, a u borbi za očuvanje plemenitih tradicija srpske medicine, lekarske profesije, bezuslovnog poštvanja Hipokratove zakletve i stvaranje humanijeg društva u kome će život i zdravlje uvek biti iznad bilo kakvih i bilo čijih interesa, potpisao sam zato što sam u junu 2020. god. slušao:1) „Čak i da dođe do drugog talasa nikada više ne može da bude jak kao što je bio prvi.”2) ”Najveći broj novoobolelih nema nikakve simptome.”3) "Virus nije takvog intenziteta kao što je bio pre par meseci... oslabila je mogućnost da izazove teške forme bolesti”.U isto vreme najugledniji svetski naučnici su govorili:1) “Drugi talas bi mogao biti pogubniji... najslabija karika su političari.... došlo je do upliva politike u struku”2) “60 do 80 % ljudi nema simptome i to je najveća opasnost ove bolesti..."3) “Virus nije oslabio, to je politički spin ... zašto se govori da je korona virus oslabio jer tako momentalno imate poruke da virus nije opasan“.Naučnu neistinitost i stravične posledice ovakvih i sličnih izjava gledali smo u julu i avgustu kada je višestruko porastao broj obolelihi umrlih a zdravstveni sistem bio pred kolapsom.Da li, kao lekar, treba da verujem da su za svi krivi građani zato što nisu „poštovali preporuke“ ili se nisu „na vreme javili lekaru“? Da li kao nastavnik treba da učim studente “kako se ćuti i ne potpisuje” dok se narodu šalju poruke suprotne naučnoj Istini i propisuju katastrofalne epidemiološke mere (do 500 ljudi u zatvorenom prostoru i neograničen broj na otvorenom)? Da li da ne verujem u dokaze koje imam i vidim da su brojevi pozitivnih PCR testova umanjivani za 10-15 puta!?I na kraju, da li da „mirno i bez potpisa i reči “prihvatim da sve te „junske laži“ nisu imali nikakve veze sa „julskim obolelima i mrtvima“, među kojima su, nažalost, neki meni dragi ljudi i kolege? Te kolege su prvii najvažniji razlog zbog koga neću povući svoj potpis!Neka im je večna slava i hvala. Neću povući potpis zato što ja ne tražim ništa: ni slavu, ni hvalu, ni privilegije, ni načelničko mesto, tražim samo slobodu da govorim istinu i razotkrivam laži, svestan da je moja odgovornost kao lekara u uslovima epidemije mnogo veća od odgovornosti “običnog čoveka“.Odgovornost traži razum i slobodu za prvi izbor, a za to je potrebna hrabrost. Da li sam bio uplašen kada sam potpisivao? Jesam. Da li bez straha ovo pišem? Ne. Da li bih i sutra potpisao? Bih. Da li se kajem? Ne.Ne kajem se zato što sam uspeo da pobedim strah za koji Meša Selimović piše: „A meni se čini da je strah najveća sramota ovog svijeta, i najveće poniženje čovjekovo... pomiren da bude nakazna tvorevina sačinjena od straha i pristajanja“.Kada savlada strah čovek lako promišlja svoju odgovornost i bira da li će biti svedok, saučesnik ili učesnik, a izbor nije težak ako zna da “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”. (P. P. Njegoš).Poštovani, iz svega nije teško zaključiti da ništa ne zavisi od mene, i da onoga trenutka kada neko narodu Srbije kaže istinu i objavi da će u Srbiji zdravlje i životi njenih građana zanavek biti ispred i iznad svih drugi interesa, moj potpis će ta istina i obrisati."http://rs.n1info.com/Vesti/a656640/Pismo-pukovnika-Vojske-Srbije-i-nacelnika-VMA.html
October 3, 20204 yr Ne znam ko je Dane Brankov Nenadić inače i prema vojnim licima kao takvim gajim (u najmanju ruku) nepoverenje, ali respect za pismo. Respect svakome ko se usuđuje da digne glas nakon što smo već videli kako prolaze oni koji dižu glas, uključujući neke lekare iz UPK još na samom početku. Pitam se hoće li sad i njega razvlačiti tabloidi ili će pak strategija biti da se ovo zakopa u moru nebitnijih ali luđih vesti. U krajnjem slučaju, nerado kažem to ali respect i Konu što je rekao to što je rekao, premda je neko pominjao ovde da je to i praktično povukao na TV-u posle, jer ono BIRN-ovo nije stiglo čak ni do nekih opoziciono nastrojenih ljudi a kamoli do Mileta&Slavice™. Sinoć me pita ortak jesam li videla šta kaže Kon, ja mu rekoh da je BIRN to izneo još davno a on toga nije bio ni svestan. Jebiga, uz medijski mrak i ostale okolnosti stvarno ne stiže do ljudi, Konova reč se očito dalje čuje. Dal je znao, dal je okretao glavu na drugu stranu, dal je tolika naivčina - ne znam stvarno - al na žalost trenutna pozicija je takva da je svaki whistleblowing dobrodošao. Meni je neverovatno da poverujem da Krizni štab nije znao šta se dešava ako je nama ovde to bilo jasno, naročito kad se setim da je i DKT izjavila da je prvi slučaj bio 5 dana ranije nego prijavljeno, a onda to povukla rekavši da se zbunila nešto.
October 3, 20204 yr 6 hours ago, Jumanji said: Odgovor pukovnika Vojske i jednog od načelnika na VMA na ponudu da povuče potpis Pukovnik Vojske Srbije i načelnik Centra za ginekologiju i humanu reprodukciju Vojnomedicinske akademije (VMA) Dane Brankov Nenadić obratio se udruženju Ujedinjeni protiv kovida pismom koje je naslovio: "Moj odgovor na ponudu da povučem potpis (svedok, saučesnik ili učesnik)". Pismo, koje se pojavilo i na društvenim mrežama, prenosimo u celosti: Ja, Dane Brankov Nenadić, lekar i pukovnik Vojske Srbije, načelnik Centra za ginekologiju i humanu reprodukciju VMA, naoružan altruizmom, humanošću, hrabrošću, poštenjem, čestitošću i motivisan savešću i potrebom za Istinom, oslobođen koristoljublja i svake lične koristi, spremana na žrtvu, a u borbi za očuvanje plemenitih tradicija srpske medicine, lekarske profesije, bezuslovnog poštvanja Hipokratove zakletve i stvaranje humanijeg društva u kome će život i zdravlje uvek biti iznad bilo kakvih i bilo čijih interesa, potpisao sam zato što sam u junu 2020. god. slušao: 1) „Čak i da dođe do drugog talasa nikada više ne može da bude jak kao što je bio prvi.” 2) ”Najveći broj novoobolelih nema nikakve simptome.” 3) "Virus nije takvog intenziteta kao što je bio pre par meseci... oslabila je mogućnost da izazove teške forme bolesti”. U isto vreme najugledniji svetski naučnici su govorili: 1) “Drugi talas bi mogao biti pogubniji... najslabija karika su političari.... došlo je do upliva politike u struku” 2) “60 do 80 % ljudi nema simptome i to je najveća opasnost ove bolesti..." 3) “Virus nije oslabio, to je politički spin ... zašto se govori da je korona virus oslabio jer tako momentalno imate poruke da virus nije opasan“. Naučnu neistinitost i stravične posledice ovakvih i sličnih izjava gledali smo u julu i avgustu kada je višestruko porastao broj obolelihi umrlih a zdravstveni sistem bio pred kolapsom. Da li, kao lekar, treba da verujem da su za svi krivi građani zato što nisu „poštovali preporuke“ ili se nisu „na vreme javili lekaru“? Da li kao nastavnik treba da učim studente “kako se ćuti i ne potpisuje” dok se narodu šalju poruke suprotne naučnoj Istini i propisuju katastrofalne epidemiološke mere (do 500 ljudi u zatvorenom prostoru i neograničen broj na otvorenom)? Da li da ne verujem u dokaze koje imam i vidim da su brojevi pozitivnih PCR testova umanjivani za 10-15 puta!? I na kraju, da li da „mirno i bez potpisa i reči “prihvatim da sve te „junske laži“ nisu imali nikakve veze sa „julskim obolelima i mrtvima“, među kojima su, nažalost, neki meni dragi ljudi i kolege? Te kolege su prvii najvažniji razlog zbog koga neću povući svoj potpis! Neka im je večna slava i hvala. Neću povući potpis zato što ja ne tražim ništa: ni slavu, ni hvalu, ni privilegije, ni načelničko mesto, tražim samo slobodu da govorim istinu i razotkrivam laži, svestan da je moja odgovornost kao lekara u uslovima epidemije mnogo veća od odgovornosti “običnog čoveka“. Odgovornost traži razum i slobodu za prvi izbor, a za to je potrebna hrabrost. Da li sam bio uplašen kada sam potpisivao? Jesam. Da li bez straha ovo pišem? Ne. Da li bih i sutra potpisao? Bih. Da li se kajem? Ne. Ne kajem se zato što sam uspeo da pobedim strah za koji Meša Selimović piše: „A meni se čini da je strah najveća sramota ovog svijeta, i najveće poniženje čovjekovo... pomiren da bude nakazna tvorevina sačinjena od straha i pristajanja“. Kada savlada strah čovek lako promišlja svoju odgovornost i bira da li će biti svedok, saučesnik ili učesnik, a izbor nije težak ako zna da “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”. (P. P. Njegoš). Poštovani, iz svega nije teško zaključiti da ništa ne zavisi od mene, i da onoga trenutka kada neko narodu Srbije kaže istinu i objavi da će u Srbiji zdravlje i životi njenih građana zanavek biti ispred i iznad svih drugi interesa, moj potpis će ta istina i obrisati." http://rs.n1info.com/Vesti/a656640/Pismo-pukovnika-Vojske-Srbije-i-nacelnika-VMA.html Овакав нама треба,а не сисата и лопов.
October 3, 20204 yr 11 hours ago, kud u maglu Simoviću said: nije, al posle sepse il šta je već zakomplikovalo njegovo stanje i opšti imuni sistem covid je imao priliku da mu dodatno zakomplikuje stanje. respirator je bio neminovnost taj protokol nije naša struka izmislila, već who diskutujemo o konkretnoj situaciji, a o njoj nemamo niti jedan input. sem krajnjeg ishoda o&a pa da, ne znamo ništa osim par detalja, ali možemo nagađati da li bi Struka taj slučaj upisala u kolonu korona ili kolona autobus/čir/nešto treće. u koju kolonu je upisan Michael Ojo? Izlečen od korone i otišla mu čuka. Svi znamo gde su ga upisali. Ali je verovatno umro zbog korone. Bio je profi sportista kojem bi tako ozbiljni srčani problemi sigurno odavno bili detektovani, bio je zdrav dok mu korona oštetila čuku, lekari to nisu skontali jer su neznalice ili ih je prosto bolelo uvo i umre onakva momčina sa 27 godina.
October 3, 20204 yr možemo samo da pretpostavljamo. i za to nesretno dete i za odža i za iliju petković pa valjda je i zbog želje da se ne meša od i zbog korone uputstvo who je da se sve vodi kao kovid a razliku između od i zbog bojim se da nikada nećemo saznati, a u konačnici mislim da nije ni bitno
October 3, 20204 yr 44 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: pa valjda je i zbog želje da se ne meša od i zbog korone uputstvo who je da se sve vodi kao kovid Ovo je postala prilično rasprostranjena rečenica u gradu ovih dana. I niko ne završava misao, samo te značajno gleda. Ne mislim na tebe, ti si misao završio kako treba.
October 4, 20204 yr 8 hours ago, Shitgenstein said: Ne znam ko je Dane Brankov Nenadić inače i prema vojnim licima kao takvim gajim (u najmanju ruku) nepoverenje, ali respect za pismo. Respect svakome ko se usuđuje da digne glas nakon što smo već videli kako prolaze oni koji dižu glas, uključujući neke lekare iz UPK još na samom početku. Pitam se hoće li sad i njega razvlačiti tabloidi ili će pak strategija biti da se ovo zakopa u moru nebitnijih ali luđih vesti. U krajnjem slučaju, nerado kažem to ali respect i Konu što je rekao to što je rekao, premda je neko pominjao ovde da je to i praktično povukao na TV-u posle, jer ono BIRN-ovo nije stiglo čak ni do nekih opoziciono nastrojenih ljudi a kamoli do Mileta&Slavice™. Sinoć me pita ortak jesam li videla šta kaže Kon, ja mu rekoh da je BIRN to izneo još davno a on toga nije bio ni svestan. Jebiga, uz medijski mrak i ostale okolnosti stvarno ne stiže do ljudi, Konova reč se očito dalje čuje. Dal je znao, dal je okretao glavu na drugu stranu, dal je tolika naivčina - ne znam stvarno - al na žalost trenutna pozicija je takva da je svaki whistleblowing dobrodošao. Meni je neverovatno da poverujem da Krizni štab nije znao šta se dešava ako je nama ovde to bilo jasno, naročito kad se setim da je i DKT izjavila da je prvi slučaj bio 5 dana ranije nego prijavljeno, a onda to povukla rekavši da se zbunila nešto. Samo da podsetim da je Kon predsednik kriznog štaba. U normalnoj zemlji bi završio u zatvoru posle čitave priče.