Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

11 minutes ago, Milosh76 said:

Pomoc koju ocekujem od EU, nema nagovestaja da ce se uskoro isporuciti.

Hvala Im za medicinsku opremu I pomoc firmama, kao i za to sto ih je bas briga sto to Vucic prikazuje da je on/drzava nesto uradila, a ne pomoc sa strane.

Ne znam da li se secas, dobili smo pomoc od EU otprilike u isto vreme kada su Kinezi sleteli i Vucic se bratimio sa njima, uz sto kamera i milion TV prenosa. Njihova pomoc bila je nesrazmerno manja od pomoci EU.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Dobijam sve više izveštaja da COVID ambulante u Srbiji na više mesta daju ljudima koji dođu sa simptomima test na antitela. Ako je test negativan, kažu pacijentu da nema COVID i da može da ide kući, samo da se pazi. Antitela ne nastaju do oko 8 dana u toku infekcije; a IgG antitela, na koja su najosetljiviji ovi testovi, ne nastaju do 20-tak dana u toku infekcije. U prvoj nedelji bolesti, kod SVIH BOLESNIKA, ovaj test će UVEK biti negativan.

Jedini način dijagnoziranja aktivne bolesti je PCR test.

Dati ljudima sa simptomima test na antitela je doslovno kriminalan čin. Ako je iz neznanja, to je kriminalan nivo neznanja za koga treba otpustiti hitno sve nadležne. Ako je namerno i sa predznanjem, treba ih hapsiti.

autor je američki naučnik našeg porekla

kako se zove?

3 minutes ago, ToniAdams said:

kako se zove?

ne želi da se zna dok još ne proveri...

Ovo gore mogu da potvrdim i iz šire porodice. Svi simptomi su tu. Test na antitela negativan. PCR dakle nije ni urađen. Četiri dana teško stanje, u bolnici, na intenzivnoj.

pa cega je onda autor? jel to neki clanak il poruka licne prirode?

Just now, Tihajeza said:

Ovo gore mogu da potvrdim i iz šire porodice. Svi simptomi su tu. Test na antitela negativan. PCR dakle nije ni urađen. Četiri dana teško stanje, u bolnici, na intenzivnoj.

plus skroz ima logike

4 minutes ago, Tihajeza said:

Meni su prošle srede uvalili test iz krvi, kao isto je to. Naravno bio negativan. Rezime znate, evo me u bolnici. 

Tako rade već nedeljama,seroloski da , PCR ne.Koliko je to pogresno znaju svi ali ih zabole.Takvu su direktivu dobili od direktora.Ti seroloski su jeftini ali neprecizni, valjda smo to dobili / kupili od Kineza.PCR je skuplji i nesto precizniji test ali jedini na koji se sad moze osloniti.Izgleda da ih nemamo dovoljno a paradoksalno izgleda i da nema dovoljno laboratorija koje to mogu da odrade masovno na dnevnom nivou.Privatnicima ne daju da rade jer bi se saznalo da ima x puta vise pozitivnih.Sve treba pamtiti, možda jednog dana ipak neko stane pred porotu ...

Edited by Haralampije

Potvrđujem iz druge ruke dečko 30 god prvo taj serološki ili kako već test - negativan
Posle 4 dana PCR pozitivan.
Srećom pluća ok

.... Shiit has hit the fan!

Drugov ujak, u kcv, 2x negativan na seroloskom, upala pluca, jedva prica. Konacno su mu uzeli bris..

33 minutes ago, ToniAdams said:

pa cega je onda autor? jel to neki clanak il poruka licne prirode?

privatan fezbuk status

a, oke.

cuo sam pre par dana istu pricu, isto od naseg iz amerike, pa me zanimalo.

ja se izvinjavam, ali zasto bi radili seroloski test uopste? mora da postoji neki razlog. nece raditi test samo da bi uradili test... mislim, u Srbiji je i to moguce, ali ipak, ovo je next lvl glupost

Background Picker
Customize Layout