July 10, 20204 yr Ali što kučketina odmah posle saopštavanja brojki mora da odradi koronometriju sa zemljama iz okruženja, to je bitno. Mamicu ti odvratnu... Uh.
July 10, 20204 yr 1 minute ago, bejzbolka said: Po Ustavu ne moze bez vanrednog stanja, tako da je taj zakon neustavan. Ali svejedno, na snazi je, dakle moguce je. može ako je vanredna situacija u određenoj lokalnoj samoupravi, ne može za čitavu državu, ali to svakako valjda i nije opcija
July 10, 20204 yr Just now, Ted said: mala ispravka, ne može zabrana nego ograničenje kretanja. razlika je evidentna. ni po Ustavu ne može zabrana nego ograničenje. zabrana bi ila dejstvo kao faktičko lišenje slobode građana bez sudskog postupka ma ok, jasno, brljavim pojmove u brzini pisanja
July 10, 20204 yr Колико се сећам овако напамет постоје нека права и слободе зајамчена уставом која могу да се ограниче само за време ванредног/ратног стања а међу њима и слобода кретања.
July 10, 20204 yr Just now, James Marshall said: ma ok, jasno, brljavim pojmove u brzini pisanja jasno, ne zameram, ali vrlo je bitno
July 10, 20204 yr 1 minute ago, Хетерија said: Колико се сећам овако напамет постоје нека права и слободе зајамчена уставом која могу да се ограниче само за време ванредног/ратног стања а међу њима и слобода кретања. tako je, da se ograniče a ne da se ukinu
July 10, 20204 yr Quote Član 52 Ministar na osnovu predloga Komisije i Zavoda može narediti: a) zabranu okupljanja na javnim mestima; b) ograničenje kretanja stanovništva u području zahvaćenom vanrednom situacijom; v) zabranu ili ograničenje putovanja; g) zabranu ili ograničenje prometa pojedinih vrsta robe i proizvoda; d) vanrednu vakcinaciju. Mere iz stava 1. ovog člana, traju do prestanka opasnosti. E jebeš ga, pisalo se na početku prošlog VS da je moglo bez toga, pričali o tome i Šabić i Radovanović
July 10, 20204 yr I ovi su pravdali uvođenje VS time što im je to omogućavalo između ostalog da aktiviraju vojsku, a ne zbog ograničenja kretanja. Plus im je išlo na ruku da odlože izbore tako da ne bi kao kršili Ustav.
July 10, 20204 yr 1 minute ago, harper said: Svaka cast vama sto mozete danas da gledate tu groznu, besramnu osobu. ovo ni ja ne razumem. apsolutno me i potpuno vise ne interesuje sta imaju da kazu Ana Brnabic, Predrag Kon, Darija Kisic Tepavcevic, Srdjan Jakovic, Branimir Nestorovic, Goran Stevanovic, Mijomir Pelemis, Zoran Gojkovic, Zoran Loncar i svi clanovi kriznog staba koji su svesno lagali ovaj narod, svesno svakog pojedinca doveli u smrtnu opasnost(bukvalno), sve sa ciljem da bi se sopstvene guzice jos vise nakrale i zadovoljila bolesna sujeta jednog psihopate. ja cu da se ponasam u skladu sa mojim moralnim nacelima. nosicu masku i necu ici na skupove, kao sto nisam ni do sada. ali te njihove mere, procene i zabrane, za sve to mogu samo da me povuku za kurac. ako ce da me hapse jer sam izasao da prosetam, neka hapse, zabole me. svi oni zasluzuju samo jednu stvar, malo prosireno od onog sto si vec rekao, a to je da svaki gradjanin koji ih negde vidi da im se dere "ubice, ubice". znaci ne samo njemuTM, nego svima njima. i to svaki put, svaki dan, i za 10 godina ako vidimo ikog od njih, isto da im se kaze.
July 10, 20204 yr Tačno se sav besmisao i nemoć i diletantizam ove vlasti vidi u ove tri KZŠ u posljednjih par dana, 2x Vučić i Brnabić, apsolutno ništa nisu rekli sem što su se usrali jer ne kontrolišu situaciju, a opet ne mogu to da nam saopšte jer bi time sami sebi skočili u usta.
July 10, 20204 yr može i u vanrednoj situaciji da se ograniči kretanje u ugroženom području, da se angažuje vojska itd. ali vanredeno stanje ima veću težinu https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_stanovnistva_od_zaraznih_bolesti.html
July 10, 20204 yr da je proglašena vanredna situacija ne teritoriji države moglo bi i da se ograniči kretanje na teritoriji cele države. za to nije neophodno VS, to je jasno kao dan
July 10, 20204 yr Vanredno stanje je jače jer omogućava privremenu suspenziju nekih prava, ali za borbu protiv zaraznih bolesti vanredna situacija i ovaj Zakon su sasvim dovoljni, ako se primjenjuju kako treba i ako se ne mulja.
July 10, 20204 yr 19 minutes ago, freakns said: ovo ni ja ne razumem. apsolutno me i potpuno vise ne interesuje sta imaju da kazu Ana Brnabic, Predrag Kon, Darija Kisic Tepavcevic, Srdjan Jakovic, Branimir Nestorovic, Goran Stevanovic, Mijomir Pelemis, Zoran Gojkovic, Zoran Loncar i svi clanovi kriznog staba koji su svesno lagali ovaj narod, svesno svakog pojedinca doveli u smrtnu opasnost(bukvalno), sve sa ciljem da bi se sopstvene guzice jos vise nakrale i zadovoljila bolesna sujeta jednog psihopate. ja cu da se ponasam u skladu sa mojim moralnim nacelima. nosicu masku i necu ici na skupove, kao sto nisam ni do sada. ali te njihove mere, procene i zabrane, za sve to mogu samo da me povuku za kurac. ako ce da me hapse jer sam izasao da prosetam, neka hapse, zabole me. svi oni zasluzuju samo jednu stvar, malo prosireno od onog sto si vec rekao, a to je da svaki gradjanin koji ih negde vidi da im se dere "ubice, ubice". znaci ne samo njemuTM, nego svima njima. i to svaki put, svaki dan, i za 10 godina ako vidimo ikog od njih, isto da im se kaze. Imam apsolutno isti sentiment, vec dobrih par meseci. Sa koronom se borim koriscenjem zdravog razuma i skupljanjem relevantnih informacija iz inostranih izvora, uopste se ne obazirem na ono sto govori ova grupa ubica i njihovih saucesnika. Zabole me kurac za njihove mere koje podesavaju po ukusu politicara i onoga sto im je u tom momentu u interesu, ne obaziruci se uopste na javno zdravlje i interes gradjana.