Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, renne said:

10 ukupno

Hvala.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

51 minutes ago, ljuttko said:

moji prijatelji , otac majka i devojčica od 13 godina pozitivni, otac i majka imali blage simptome 2, 3 dana testirali se posle 2 nedelje i negativni, dete nikakakve  i sad ima tome i 3  nedelje i na drugom testu je mala pozitivna . ne izlaze iz stana . platili su inače testove jer su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.  Ljudi koji imaju blage simptome , ne idu kod lekara i dok ne zagusti i neće su na svakom koraku , ja znam bar dvojicu takodje.  žive sami, idu u prodavnicu, dokazati ne možeš ništa jer ni u glavu nisu u vinklu

Jednoj koleginici dete pozitivno, mala je išla na proslavu male mature, jer roditelji nisu imali srca da joj zabrane da ide tamo. I sada da sedi kod kuće u samoizolaciji, ta koleginica ,inače zdravstveni radnik, dolazi na posao. Pa nije mi ništa, to su njene reči.

jel moguce da kruzi i neki stomacni virus?  cujem za  puno ljudi sa nicim izazvanom dijarejom

drug iz bgd s kojim sam bila u kontaktu isti simptom i T 37,5. 

moja mama isto, al bez T, trajalo 1 dan i nista. a samo sa mnom je u kontaktu

2 minutes ago, InvisibleLight said:

jel moguce da kruzi i neki stomacni virus?  cujem za  puno ljudi sa nicim izazvanom dijarejom

Moguće. Čula sam u poslednjih mesec dana nekoliko slučajeva, isti simptomi kako si navela.

Ja za ova relaksirana ponašanja zaraženih delimično krivim i doktore po kovid amb. Za mene nije bilo testa tog dana kad su me pregledali i otišla sam kući, sa blažim simptomima. Kad sam došla na kontrolu nakon 5 dana, rekli mi da sam ok i da mogu na posao, nakon nedelju dana u tom trenutku. A kada sam ih pitala za suvi kašalj i napomenula da ne sedim sama u kanc., rekli mi pij sirup. 

Isto, ko je možda bio u oml. brigada sigurno je to zapazio, ordinira neka med. sestra koja ljudima koji stoje u redu za pregled govori da ako imaju temperaturicu do 38, bolje da idu kući, jer nema smisla da toliki narod čeka ispred ambulante. Da „oslušnu svoj organizam“, da skapiraju da je obična prehlada, i da sigurno nije kovid i zašto bi se tu maltretirali čekajući. Na ove reči je njih 15ak napustilo red i otislo kući bez pregleda.

Edited by fren

14 minutes ago, InvisibleLight said:

Imao i ja prošle nedelje...4-5 dana sa prekidima, bez T.

14 minutes ago, InvisibleLight said:

Ne vidim što ne bi, to što se pojavila korona ne znači da je sve drugo prestalo da postoji, pogoto leti su takve stvari (relativno) uobičajene

5 minutes ago, Time Crisis said:

Ne vidim što ne bi, to što se pojavila korona ne znači da je sve drugo prestalo da postoji, pogoto leti su takve stvari (relativno) uobičajene

ma ok, nego znam da je i  dijareja potencijalni  simptom kovida a pitam upucenije jel ima primera da je kl.slika samo s dijarejom i povisenom T a bez respiratornih problema>?

ps

jeste videli sabac, 70% testiranih pozitivno. oni su isto puni.

u NP tokom noci 10 umrlo :ph34r:

Edited by InvisibleLight

Ja za ova relaksirana ponašanja zaraženih delimično krivim i doktore po kovid amb. Za mene nije bilo testa tog dana kad su me pregledali i otišla sam kući, sa blažim simptomima. Kad sam došla na kontrolu nakon 5 dana, rekli mi da sam ok i da mogu na posao, nakon nedelju dana u tom trenutku. A kada sam ih pitala za suvi kašalj i napomenula da ne sedim sama u kanc., rekli mi pij sirup. 
Isto, ko je možda bio u oml. brigada sigurno je to zapazio, ordinira neka med. sestra koja ljudima koji stoje u redu za pregled govori da ako imaju temperaturicu do 38, bolje da idu kući, jer nema smisla da toliki narod čeka ispred ambulante. Da „oslušnu svoj organizam“, da skapiraju da je obična prehlada, i da sigurno nije kovid i zašto bi se tu maltretirali čekajući. Na ove reči je njih 15ak napustilo red i otislo kući bez pregleda.
E to za O. Brigada mi ovaj kumić što je bio rekao za tu sestru isto...
I onda što i kako se ljudi ponašaju, pa slušaju doktore. [emoji58]
BTW, pisao sam vam za tog momka, prvo simptomi temperatura, kašalj... Ode tamo u med. rada brzi test negativan.
Ode kući, posle 4-5 dana izgubi čulo mirisa i ukusa u međuvremenu nestala temp, nema kašlja ode opet PCR test i jave mu za 5 dana da je pozitivan...

.... Shiit has hit the fan!

jpg.jpg.7c76d7954f32f58b9d4cf77d6fa24a21.jpg

Ja se testirah...u utorak bese. Brzi test, krv iz prsta...negativan.

Ali mi je receno da je to, sto u Banatu kazu "kerin qrac" i da se na to ne valja oslanjati. 

Ujak, sestra, zet..na tom testiranju svi negativni. Kad se radio bris, svo troje pozitivni. 

Verovatno sam i ja bio..mozda jesam jos uvek ali mi je valjda bolje da se samoizolujem i cekam nego da se guram po kovid ambulantama.

5 minutes ago, InvisibleLight said:

jpg.jpg.7c76d7954f32f58b9d4cf77d6fa24a21.jpg

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić gostujući na Dnevniku HRT-a opisala je najčešće simptome oboljelih tijekom ljeta.

"Mi smo u ovom novom vladu ili nastavku prvog vala, kako god to zvali, primijetili da dosta pacijenata razvija trbušne smetnje. Činjenica je da se u određenom trenutku javlja i kašalj, pa ima i tih respiratornih problema, ali nije onako kako je bilo ranije sa značajnim pneumonijama i visokim febrilitetom, Sada su febrilitet s trbušnim tegobama češći barem u našoj populaciji.

A kod nas baš suprotno. Nije mi jasno kako toliko varira...

Englez jutjuber, bio na derbi i cekao deset dana od pocetka sipmtoma u hotelu :frust:

1 minute ago, Halvard said:

A kod nas baš suprotno. Nije mi jasno kako toliko varira...

Moguće da kad uneseš veću količinu virusa u sebe, i klinička slika bude teža. Tj., nije isto ako se zaraziš tako što ti prodavačica u Maksiju dnepr u celer, ili ako fasuješ u klubu u kojem je pola ljudi zaraženo. 

Ja se testirah...u utorak bese. Brzi test, krv iz prsta...negativan.

Ali mi je receno da je to, sto u Banatu kazu "kerin qrac" i da se na to ne valja oslanjati. 

Ujak, sestra, zet..na tom testiranju svi negativni. Kad se radio bris, svo troje pozitivni. 

Verovatno sam i ja bio..mozda jesam jos uvek ali mi je valjda bolje da se samoizolujem i cekam nego da se guram po kovid ambulantama.
Na žalost izgleda jeste kerov...
Od poznanika potvrđeno.

.... Shiit has hit the fan!

Background Picker
Customize Layout