Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kako saznati, odakle?

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

42 minutes ago, Milošica said:

E ozbiljno,bez ikakve druge namere pitam,samo me zanima...Da li znate nekoga ili neko od vaše porodice/prijatelja zna nekoga ko je preminuo od korone?

da

1 minute ago, steins said:

Šta je jedini put okončanja epidemije?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ako mesec ipo nakon otvaranja imamo 50 slucajeva na 5000 testiranih to je 1%. Da kazemo da doktori lazu pa imamo 100 na 5000, tj 2%. To je prihvatljivo i broj ce padati.

4 minutes ago, Pexa said:

Ako mesec ipo nakon otvaranja imamo 50 slucajeva na 5000 testiranih to je 1%. Da kazemo da doktori lazu pa imamo 100 na 5000, tj 2%. To je prihvatljivo i broj ce padati.

ekspertski nema sta :covid19:

8 minutes ago, Filozof manijak said:

Kako saznati, odakle?

Kako jebote odakle saznati. Pa jel živimo u zatvorenom društvu gde niko nema nikakav pristup medijima, gde je totalno nemoguće saznati koliko je loša situacija, daj bre nemoj da se zajebavamo.

Uz to, hvatate se ovih brojki dal su tačne ili netačne. Totalno nebitno je dal ima 50 na 5000 ili 100 na 4000 u ovom trenutku ako su većina tih što su pozitivni ASIMPTOMATIČNI. Što znači da situacija nije ko na početku a ljudi ovde zvone alarme kao da je Ebola stigla u Srbiju. 

Mržnja prema Vučiću vam je totalna zamaglila pogled, uopšte ne posmatrate stvari realno. Ali uopšte. Postalo je tužno života mi. 

Utrkuju se ljudi da kače neke informacije i poluinformacije sa izvora, onaj jedan mrtav ladan napiše kako bi bilo zanimljivo videti da virus mutira i da počne da ubija masovno mlađe osobe, da se vidi kako bi se tada nešto skrivalo. Još samo kokice nam fale i sve super. U kom svetu se vi krećete i živite, ali izađite malo napolje i vidite koliko ljudi bleje, koliko izlaze, koliko se druže već mesec dana maltene i ništa se epohalno nije desilo. 

Edited by theanswer

Postoji tu i još jedna stvar, uz sav rizik da ispadnem bot. Masovna hospitalizacija svih zaraženih košta na više načina, između ostalog i tako što se njome indirektno blokira pristup medicinskoj nezi pacijentima koji pate od drugih oboljenja, što na duže staze može imati makar jednako ozbiljne posledice kao i epidemija korone. Logično je da se pokušava naći nekakav balans i menjanje protokola samo po sebi nije ništa preterano čudno. Naravno, nemam nikakve sumnje da je u praksi to potpuno nakaradno sprovedeno.
pa kakvo ti je ovo botovanje, tako i ja mogu :hihi:

sent from bubamoto

@theanswer

Kako znaš da je većina asimptomatična?  Rekli nam Kon i Darija?

Možda situacija nije kao na početku, ali ko nam garantuje da se neće pogoršati na jesen?

Živimo u društvu kom je vrlo kontrolisan protok informacija u zvaničnim medijima, sigurno nismo Severna Koreja, ali nismo ni bastion slobodnih medija, Da li neko kao pojedinac može da sazna broj hospitalizovanih po bolnicama? čisto sumnjam, I onda nam ostaje da verujemo zvaničnim podacima iz kriznog štaba, ili da kopamo informacije na twitteru,

Evo ja imam informacije iz borske bolnice da je puna, i da su se opet pojavili teški slučajevi. Nigde taj na taj info nisam našao u zvaničnim statiskima.

to je to ciklicno rezonovanje - u sbiji ne moze da se sakrije nista, zato sto smo mala zemlja i znalo bi se da se podaci steluju, stoga ovi sto pricaju da se podaci steluju lupaju gluposti.

9 minutes ago, Halvard said:

Postoji tu i još jedna stvar, uz sav rizik da ispadnem bot. Masovna hospitalizacija svih zaraženih košta na više načina, između ostalog i tako što se njome indirektno blokira pristup medicinskoj nezi pacijentima koji pate od drugih oboljenja, što na duže staze može imati makar jednako ozbiljne posledice kao i epidemija korone. Logično je da se pokušava naći nekakav balans i menjanje protokola samo po sebi nije ništa preterano čudno. Naravno, nemam nikakve sumnje da je u praksi to potpuno nakaradno sprovedeno.

Da, naravno, plus valjda je tačno da je klinička slika novozaraženih blaža nego na početku epidemije. Normalno je da se traži balans da ceo sistem (zdravstvo, ekonomija) opstane dok se ne nađe vakcina.

Međutim, na sve to, nije mi jasno postoji li ikakva logika (ili medicinsko opravdanje, svejedno) zašto se na sve moguće načine izbegava testiranje.

Među navodnih 5000 testiranih (ako je broj uopšte tačan) najmanje ima ljudi koji bi normalnim okolonostima bili testirani  zato što imaju simptome ili su kontakti zaraženih.

Just now, Filozof manijak said:

@theanswer

Kako znaš da je većina asimptomatična?  Rekli nam Kon i Darija?

Možda situacija nije kao na početku, ali ko nam garantuje da se neće pogoršati na jesen?

Živimo u društvu kom je vrlo kontrolisan protok informacija u zvaničnim medijima, sigurno nismo Severna Koreja, ali nismo ni bastion slobodnih medija, Da li neko kao pojedinac može da sazna broj hospitalizovanih po bolnicama? čisto sumnjam, I onda nam ostaje da verujemo zvaničnim podacima iz kriznog štaba, ili da kopamo informacije na twitteru,

Evo ja imam informacije iz borske bolnice da je puna, i da su se opet pojavili teški slučajevi. Nigde taj na taj info nisam našao u zvaničnim statiskima.

Kako znaš da je nebo plavo, pogledaš u nebo i vidiš. Kakve veze situacija danas ima sa jeseni???? AKo na jesen dođe drugi talas, to ne znači da si ti bio u pravu svo vreme kad si pričao kako je u junu teška situacija. Kakve veze imaju jun i oktobar, svi se slažu da može biti drugog talasa, kakve to veze ima sa situacijom danas? Od početka se ovde pojavljuju gomile informacije koje se navodno ne slažu sa statistikom, pa se onda ispostavi kako to baš i nije sve tako. Ti ovde nastupaš iz totalno druge krajnosti. Tvrdiš nešto kontra i kažeš gde je dokaz za ono prvo, pa gde je tebi dokaz za ovo drugo? Imam i ja gomilu informacija samo ih ne iznosim jer mislim da anegdotalno objavljivanje informacija i hear say tvrdnji bar što se ove teme tiče je neozbiljno. Evo ja znam da su kod nas u bolnici do skoro testirali sve što ostaju da leže, da su jako rigorozni po pitanju poseta, da ne daju da dođeš da vidiš nekog ko umire, da se testiraju zaposleni itd. Da sad imam sto informacija sa drugih strana da je u Srbiji generalno drugačije, onda ok. 

I neko reče da je gore sad nego pre par nedelja. Pa naravno da je gore. Logična posledica totalnog otvaranja. Samo je pitanje koliko je gore, jel gore da nemamo mesta za ljude, da nema mesta za lečenje, da je većina u teškom stanju ko na početku? Uključite malo mozak jebote. 

testiraju se zdravstveni radnici, policajci, službena lica, pacijenti koji dolaze u bolnice drugim non-covid povodom (na operacije npr.), sportisti...

Najmanje se testiraju ljudi koji pokazuju simptome ili sumnjaju na zarazu zbog kontakata sa inficiranim osobama. Meni je to apsolutno nejasno,

14 minutes ago, theanswer said:

Kako jebote odakle saznati. Pa jel živimo u zatvorenom društvu gde niko nema nikakav pristup medijima, gde je totalno nemoguće saznati koliko je loša situacija, daj bre nemoj da se zajebavamo.

kako te samo ne mrzi...

5 minutes ago, Joe D said:

to je to ciklicno rezonovanje - u sbiji ne moze da se sakrije nista, zato sto smo mala zemlja i znalo bi se da se podaci steluju, stoga ovi sto pricaju da se podaci steluju lupaju gluposti.

ne nego bi ovi što kažu da se šteluju trebalo da iznesu neke dokaze i konkretne tvrdnje. pritom niko ni ne priča dal se podaci šteluju nego o opštoj situaciji. u srbiji može da se sakrije svašta, ali nekako te velike afere kad tad izađu na videlo. to što je država takva da za to nema posledica, to je druga stvar, ali nije da se ne saznaju mnogo bitne stvari. kako samo saznaše za stefanovića i njegovog ćaleta

1 minute ago, Frile said:

kako te samo ne mrzi...

sjajan post, evo daću ti jedan onaj gore kurac što drži palac gore

SAčekajmo da prođe 21.jun pa ćemo verovatno saznati svašta. 

edit: što se tiče težine kliničke slike, možda to ima veze sa godišnjim dobom i temperaturom, možda će se na jesen pogoršati klinička slika. To još ne znamo, ali nije nemoguće pretpostaviti da će tako biti. 

Plus se tačno vidi vremenski lag od nekih mesec i po dana u odnosu na pojačavanje/popuštanje mera. Dakle, tek ćemo videti kakvo je stanje.

Edited by Filozof manijak

Background Picker
Customize Layout