Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pre ovog lažova se statistika često štelovala. Ovi su naravno i to doveli na jedan sasvim viši nivo. Svaki podatak se spinuje, namerno interpretira na način koji odgovara vlasti, naravno da će se svojski potruditi da prikažu situaciju u mnogo boljem svetlu i tokom epidemije. Istina se mora zatirati, zato što uvek može oštetiti režim, pritom ga prikazati daleko slabijim. Naravno da nema hiljade mrtvih, ali nas je ovo mnogo jače pogodilo od prikazanog (šifra Južna Srbija). Mislim već godinama zaista teško dolazimo do pravih informacija, jako je malo kanala preko kojih možemo stići do njih, dok se režim svojski trudi da te rupe zapuši. Protok bilo kakvih informacija se pokušava kontrolisati, pritom informacije vlasti same kreiraju, često bez ikakve veze sa realnim stanjem na terenu.

Edited by Facundo Orellana

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Tako je, protokoli se menjaju na par dan, ko se testira, ko se ne testira, i sami medicinski radnici su sluđeni. tako je bilo i tokom vanrednog stanja: prvo ne dolazite u domove zdravlja ako sumnjate na infekciju, posle svi inficirani moraju u privremene bolnice, ima samoizoloacije, nema samoizolacije..

I ti posle veruj zvaničnim podacima.

1 minute ago, fren said:

ne, nisu ih testirali, poslali ih kuci. visoke temperature, kasljucanje itd. 

u mojoj firmi jedan pozitivan, njegove kolege s kanca poslali bez testiranja kuci u samoizolaciju. onda su pomislili da bi mogli da se testiraju ipak svi koji zele, i testirali ih na antitela (?!), niko nema antitela. 

ovo je sve nebuloza. to hocu da kazem.

Nije to nebuloza, zove se namerno laziranje podataka. I mi trosimo tastaturu na botove u ovo kisno prepodne iscekujuci da i danasnju +1 novu zrtvu covida u zemlji Srbiji

Naravno da ne treba bezrezervno verovati zvaničnim podacima, ali ne samo zato što se radi o nekakvoj zaveri, već i zbog toga što je u ovoj vanrednoj (u svakom smislu) situaciji objektivno teško voditi preciznu statistiku, čak i u mnogo ozbiljnijim zemljama. Vidimo kako se po Francuskama i Švedskama svako malo revidira broj umrlih i zapravo niko i ne zna koliko ih tačno ima, kako onda očekivati od raspale Srbije da izađe na kraj s tim. 

Vlasti svakako odgovara da situaciju predstavi manje dramatičnom nego što jeste i da borbu protiv korone predstave kao svoj uspeh, ali s druge strane, situacija sada jeste lošija nego pre nekoliko nedelja i to čak niko i ne osporava. Imamo više novih slučajeva, broj hospitalizovanih i pacijenata na respiratoru je prilično konstantan već neko vreme, što svakako ne bi bio slučaj da se epidemija zaista bliži kraju, ponovo ima i obolelih sa težom kliničkom slilkom i o tome se prilično otvoreno govori. 

Dakle, da je sve u savršenom redu i pod kontrolom i baš onako kako se očekivalo, kako pokušava da nam se plasira, nije, ali se slažem sa theanswerom da bi masovno umiranje bilo moguće sakriti taman toliko koliko je svojevremeno bilo moguće sakriti navodne hiljade podavljenih po Obrenovcu.

Reakcija države na ovu situaciju, odustajanje od bilo kakvih pokušaja kontrole i sprovođenja preventivnih mera, dozvoljavanje masovnih okupljanja i slične stvari su naravno sasvim druga tema. 

1 minute ago, Halvard said:

situacija sada jeste lošija nego pre nekoliko nedelja i to čak niko i ne osporava

Khm.

17 hours ago, Pexa said:

Slozices se da je na osnovu suvih brojki koje si ti izneo jedini moguci zakljucak da epidemija prolazi? 

10 minutes ago, Filozof manijak said:

Tako je, protokoli se menjaju na par dan, ko se testira, ko se ne testira, i sami medicinski radnici su sluđeni. tako je bilo i tokom vanrednog stanja: prvo ne dolazite u domove zdravlja ako sumnjate na infekciju, posle svi inficirani moraju u privremene bolnice, ima samoizoloacije, nema samoizolacije..

I ti posle veruj zvaničnim podacima.

Ovo za protokole je tacno, ali je logicno da se protokoli menjaju. Srbija testira najvise u regionu, ali se ne moze ocekivati da se jos tipa godinu dana testira 5-6000 ljudi dnevno po 6000din...

Morace da se plati ko se ne uklapa u protokol...

Edited by Pexa

Pexa Kon :D

Hvala na odgovorima.

Edited by Milošica

5 minutes ago, Pexa said:

Ovo za protokole je tacno, ali je logicno da se protokoli menjaju. Srbija testira najvise u regionu, ali se ne moze ocekivati da se jos tipa godinu dana testira 5-6000 ljudi dnevno po 6000din...

Morace da se plati...

sad sam se ja iznervirala.

protokol je da ti vade krv i gledaju leukocite, jer su skontali da broj leukocita kod covid+ budu 3-4,

ali to nije uvek tako, tj. ne mora da znaci da i ako imas ok leukocite, da nemas koronu. ovo su tvrdnje lekara.

dakle, vade ti krv, vide leukociti recimo 5 ili 6, super nemas koronu.

a imas roditelje 70+ i treba da mislis da li ce im se nesto desiti.

Edited by fren

3 minutes ago, fren said:

sad sam se ja iznerivarala.

protokol je da ti vade krv i gledaju leukocite, jer su skontali da broj leukocita kod covid+ budu 3-4,

ali to nije uvek tako, tj. ne mora da znaci da i ako imas ok leukocite, da nemas koronu. ovo su tvrdnje lekara.

dakle, vade ti krv, vide leukociti recimo 5 ili 6, super nemas koronu.

a imas roditelje 70+ i treba da mislis da li ce im se nesto desiti.

Ni PCR test nije 100% tacan. A da je visestruko skuplji nema dileme...

12 minutes ago, vememah said:

Khm.

Ja sam se obracao Jozefu ili tako nesto, a ne Halvardu. Situacija sada kada je sve otvoreno je losija nego kada je bilo sve zatvoreno, to je valjda logicno. Poenta je da nakon otvaranja brojke ne odu u nebesa i to je jedini put okoncanja epidemije.

19 minutes ago, lo zingaro said:

Nije to nebuloza, zove se namerno laziranje podataka. I mi trosimo tastaturu na botove u ovo kisno prepodne iscekujuci da i danasnju +1 novu zrtvu covida u zemlji Srbiji

u pravu si.

5 minutes ago, Pexa said:

Ni PCR test nije 100% tacan. A da je visestruko skuplji nema dileme...

PCR je 80% tačan, krvna slika leukociti 30% ukazuju na prisustvo korone.

a ti mirno spavaj zbog skupoće PCR testa ako kojim slučajem zahvatiš nečije stare roditelje. 

Ja sam se obracao Jozefu ili tako nesto, a ne Halvardu. Situacija sada kada je sve otvoreno je losija nego kada je bilo sve zatvoreno, to je valjda logicno. Poenta je da nakon otvaranja brojke ne odu u nebesa i to je jedini put okoncanja epidemije.
Šta je jedini put okončanja epidemije?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Postoji tu i još jedna stvar, uz sav rizik da ispadnem bot. Masovna hospitalizacija svih zaraženih košta na više načina, između ostalog i tako što se njome indirektno blokira pristup medicinskoj nezi pacijentima koji pate od drugih oboljenja, što na duže staze može imati makar jednako ozbiljne posledice kao i epidemija korone. Logično je da se pokušava naći nekakav balans i menjanje protokola samo po sebi nije ništa preterano čudno. Naravno, nemam nikakve sumnje da je u praksi to potpuno nakaradno sprovedeno.

55 minutes ago, Filozof manijak said:

Kako misliš da saznaš za vagone, gomilu ljudi u teškom stanju. zakrćene bolnice? Od državnih medija? Ili na tviteru?

Jesi bio skoro u nekoj bolnici?

Vrlo lako pošto ne živimo u Severnoj Koreji. 

Edited by theanswer

Background Picker
Customize Layout