Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kako misliš da saznaš za vagone, gomilu ljudi u teškom stanju. zakrćene bolnice? Od državnih medija? Ili na tviteru?

Jesi bio skoro u nekoj bolnici?

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 minutes ago, Filozof manijak said:

Kako misliš da saznaš za vagone, gomilu ljudi u teškom stanju. zakrćene bolnice? Od državnih medija? Ili na tviteru?

Jesi bio skoro u nekoj bolnici?

Ako treba da biram izmedju izvesne Vesne "Vucic nije moj predsednik" iz tweeta sa prethodne strane i onoga sto zvanicno saopstavaju lekari izbor je zaista tezak...

16 minutes ago, Pexa said:

Bilo juce, a vec si zaboravio:

Na ovo tvoje ja napisao:

"Izvini, ali sa nekim ko izvede ovakvu akrobaciju je vrlo tesko ozbiljno diskutovati. Zbog ovakvih nebuloza sam se naterao da posle toliko godina nesto napisem. Niko od nas ne voli Vucica ali je mnogima mrznja pomutila razum i to pogubno utice na kvalitet i ozbiljnost postova."

Tvoj post potvrdjuje moju tvrdnju. Mislim da je Cowboya bilo lakse za svariti. Izgleda da to ide sa godinama...

Ajmo ovako (ne pisem radi tebe, da se razumemo)

Vucic ima izbore i 200 zarazenih dnevno. Najvise zarazenih (40) je u Beogradu recimo.    

Vucic kaze, "pisite da ih je pedeset za celu Srbiju."  Pošto podataka po gradovima nema, starosne strukture nema, nikakvih detalja nema, broj pedeset legne i zaposlenima po bolnicama u BG ("kod nas 40, u ostatku Srbije 10") a takodje i po ostalim gradovima ("kod nas u Cupriji danas 25, dakle u ostatku Srbije jos 25")... nastavi niz.

Danas je bilo 15 mrtvih, od toga npr. sa komorbiditetom njih 10. Njih odmah i u bolnicama otpisuju kao srcane, bubrezne i ostale, dakle ostaje 5. I to je onih 2% smrtnosti :D

Vucic kaze "a koliko ih je umrlo u nekom gradu najvise?" ovi kazu dvoje u Bg. "Onda pisite dvoje za celu Srbiju"... etc, logika je jasna. Onaj jedan u Kragujevcu se vodi u to dvoje, kao i ona umrla u Nisu.

NEMA informacija po gradovima, nema starosne strukture. Nema koji je broj ljudi u karantinu i po kojim gradovima. NE TESTIRAJU SE ASIMPTOMATSKI (?). Mi samo dobijamo (netacne) brojeve, a i realni rezultati se dodatno friziraju. Dakle jedini razlog za ovo skrivanje informacija je laganje i manipulacija, ukratko težak kriminal.

Imamo posla sa ljudima koji su organizovali Srebrenicu i pucali iz snajpera sa Pala na decu i zene koje nose kanistere vode. Sad cu ovde da se nadgornjavam jesu li sposobni da lazu masno. Pa jebote.

Edited by Caligula

@Pexa

Pa dobro, svako od nas bira sa kog izvora informacija će se napajati.

Samo nas nemoj ubeđivati da je tvoj izvor bakteriološki najispravniji, molim te.

S druge strane, svako od nas ima informacije iz prve ili druge ruke direkt iz bolnica. Moj doušnik iz borske bolnice mi kaže da situacija nikako nije dobra tamo, a ne vidim da se Bor igde zvanično pominje, I kome sad verovati?

2 minutes ago, Caligula said:

NEMA informacija po gradovima, nema starosne strukture. Nema koji je broj ljudi u karantinu i po kojim gradovima. NE TESTIRAJU SE ASIMPTOMATSKI (?). Mi samo dobijamo (netacne) brojeve, a i realni rezultati se dodatno friziraju.

dok sam bila prosle nedelje u covid amb. nisu testirali ni one s 39 temperaturom. prepisivali to prehladi.

1 minute ago, fren said:

Pa sta, jel bilo mrtvih po hodnicima? 

E ozbiljno,bez ikakve druge namere pitam,samo me zanima...Da li znate nekoga ili neko od vaše porodice/prijatelja zna nekoga ko je preminuo od korone?

Edited by Milošica

znam dvoje

Znam ja, devojku od 29 godina. Koja nije bila u statistici, posto zvanicno u tom momentu niko nije mladji od 30 godina preminuo od korone.

Ali i dalje ne mislim da je moguce kriti stotine mrtvih. Verujem da su gde god su mogli pripisali smrt necemu drugom ali da je to sad puta 5 od zvanicnih cifara preminulih to tesko.

Znam četvoro. Ne znam ih lično: dvoje su rodbina komšija iz susedne zgrade; jedan je poznanik člana porodice; jedan je kolega iz druge firme s kim su moje kolege sarađivale

4 minutes ago, Milošica said:

E ozbiljno,bez ikakve druge namere pitam,samo me zanima...Da li znate nekoga ili neko od vaše porodice/prijatelja zna nekoga ko je preminuo od korona?

Nije tema za Srbiju ali Ja znam oko 20ak ali u Italiji a zna se da i zabari lazu, osvedocio sve onaj milogorac koji je uhvatio babu s juga Italije u kladionici u Budvi kako krade 20€

Just now, Milošica said:

E ozbiljno,bez ikakve druge namere pitam,samo me zanima...Da li znate nekoga ili neko od vaše porodice/prijatelja zna nekoga ko je preminuo od korona?

Komsija moje majke u Paracinu, 50 i kusur godina. Umro za deset dana. Njegov klaster (kolege) troje na respiratorima, jedva se izvukli. Jedan od njih (oko 47 godina, sportski tip), kaže mi drugarica pricala sa njim, mrsav, zali se na slabost i nedostatak vazduha, dva i po meseca posle zarazavanja.

Poznajem gomilu ljudi u Paracinu koji su se zarazili, neki prosli lakse neki teze.

Drugar iz Niša čekao da sahrani dedu 11 dana u martu. Mislim, možemo ko balkanski spijun u izvidnicu do bolnica, u grmlje sa fotoaparatom i cekaj. Ko nema pametnija posla.

6 minutes ago, Milošica said:

Ja ne, na srecu...

7 minutes ago, lo zingaro said:

Pa sta, jel bilo mrtvih po hodnicima? 

ne, nisu ih testirali, poslali ih kuci. visoke temperature, kasljucanje itd. 

u mojoj firmi jedan pozitivan, njegove kolege s kanca poslali bez testiranja kuci u samoizolaciju. onda su pomislili da bi mogli da se testiraju ipak svi koji zele, i testirali ih na antitela (?!), niko nema antitela. 

ovo je sve nebuloza. to hocu da kazem.

Background Picker
Customize Layout