June 16, 20204 yr 2 hours ago, gospa buba said: jebote dal moze gluplji narod da bude ja mislim da ne moze ali da sacekamo ipak malo
June 16, 20204 yr Iz moje bivse firme (farmaceutska kuca) sef pod temperaturom radio 4 dana ... epilog on plus jos troje pozitivni Kapitalizam je definitivno opasniji od korone
June 16, 20204 yr 12 minutes ago, Caligula said: ja mislim da ne moze ali da sacekamo ipak malo Uvek može, potrudi se nebeski narod. Pobedili smo koronu karneval traje već 35 dana. Mislio sam da će udariti ovako još ranije, ali se nadam da će barem poneke zaštitne mere posle nedeljne Vučićijade vratiti, da ne ode baš sve skroz u Honduras. Edited June 16, 20204 yr by Facundo Orellana
June 16, 20204 yr 2 hours ago, Pexa said: Slozices se da 100 hospitalizovanih u vanrednom stanju i 29 hospitalizovanih mesec dana nakon otvaranja (pri cemu i sam kazes da su skoro svi iz Sandzaka kao izolovanog zarista) nije isto? Slozices se da je na osnovu suvih brojki koje si ti izneo jedini moguci zakljucak da epidemija prolazi? Niko ne može da se složi sa ovim pošto nemamo tačne brojke zato što je napravljen haos sa kriterijumima za testiranje, pa i hospitalizaciju, ukinuta karantinizacija pacijenata i sve u svemu političkom odlukom cela priča o koroni žestoko gurnuta pod tepih. Nama je glavni epidemiolog u državi otišao na jebeni odmor usred epidemije! Jebote!
June 16, 20204 yr 2 hours ago, Pexa said: Slozices se da 100 hospitalizovanih u vanrednom stanju i 29 hospitalizovanih mesec dana nakon otvaranja (pri cemu i sam kazes da su skoro svi iz Sandzaka kao izolovanog zarista) nije isto? Slozices se da je na osnovu suvih brojki koje si ti izneo jedini moguci zakljucak da epidemija prolazi? Kapiram da verujes podacima koje Vucic plasira Ajde da te podatke koristimo kao argumente
June 16, 20204 yr Nije bas sve do podataka i naredbi, znamo da koristimo isti ulaz/izlaz sa pola sata razmaka i da nosimo maske do nosa, ne znam kako to da nazovem, nije glupost vec ljudi hoce da se zavrsi pa kakogod
June 16, 20204 yr 51 minutes ago, Caligula said: Kapiram da verujes podacima koje Vucic plasira Ajde da te podatke koristimo kao argumente Jok, verujem podacima koje je izneo clan ovog foruma koji je ocigledno na izvoru desavanja, a koji se poklapaju sa onim sto pricaju epidemiolozi. Postoji i opcija da se veruje onom liku od pre neki dan koji je izbrojao 180 mrtvih u zemunskoj bolnici pa ko kako voli. Edited June 16, 20204 yr by Pexa
June 16, 20204 yr Više desetina Pazaraca u Kragujevcu u veoma lošem stanju. To ne može da bude dobro. Vučić im je odneo respiratore, održao Rasimu i gradonačelniku obuku i oni u velikom broju ovde. Prema pravilima trebalo bi baš najteži slučajevi da dođu. Ne znam šta se radi dole i što predsednik ne ponovi kurs, ali nije dobro. Jedino što je lokalno dobro što u Kragujevcu i dalje nema ili je sporadično bez simptoma.
June 16, 20204 yr 3 hours ago, gospa buba said: ma nije problem, mnogima ce biti nije strashno. strashno je onima shto chekaju stentove pola godine, pa ce sad opet da im zakrche bolnice, pa ti sedi i chekaj josh ovi shto im nije nishta, njima i inache nije nishta. jebote dal moze gluplji narod da bude Gospo moja, Jel alternativa da cekamo da padne na nulu i da pustimo turisticke, muzicke, sportske i mnoge druge radnike da ostanu bez dinara ili da se resi problem ljudi koji imaju druge zdravstvene probleme? Mnogi stentovi se ugradjuju zato sto se mnogi ponasaju neodgovorno (pisenje, alkohol, nezdrava ishrana), sto je meni neodgovornije od navijaca koji se ljubi s drugim navijacima, ali ne zaskace kasirku, frizerku...
June 16, 20204 yr ja sad pretpostavljam treba da vadim ljude koji nisu krivi za svoju bolest i starost (!), onda cesh ti da skochish nalevo, pa cu ja nadesno, pa kontra, pa opet. razumemo se savrsheno o chemu se radi. moze da se minimizuje shteta koliko moze, moze i maksimalno ludenje, moze i sve izmedju, sve je korisnije od punjenja bolnica u celoj drzavi istovremeno. hajde prosto nemoj. Edited June 16, 20204 yr by gospa buba
June 16, 20204 yr 31 minutes ago, Pexa said: Jok, verujem podacima koje je izneo clan ovog foruma koji je ocigledno na izvoru desavanja, a koji se poklapaju sa onim sto pricaju epidemiolozi. Postoji i opcija da se veruje onom liku od pre neki dan koji je izbrojao 180 mrtvih u zemunskoj bolnici pa ko kako voli. Svaka opcija je bolja od verovanja u drzavne podatke. Kradu i lazu na veliko.
June 16, 20204 yr Quote “Imamo oko 40 novih slučajeva dnevno, bar 10 je za hospitalizaciju”: Porast broja zaraženih koronavirusom u Novom Pazaru Beta, 16.6.2020. Novopazarska bolnica transportovala je tokom poslednja dva dana u Klinički centar Kragujevac sedam pacijenata zaraženih koronavirusom, preneo je Radio Sto plus. Nagli skok zaraženih potvrdio je direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić, koji je rekao da je više desetina Novopazaraca hospitalizovano u Kragujevcu, a da je dvoje na respiratoru. “Danas su prebačena četiri, a juče su u Kragujevac prevezena tri pacijenta s težom kliničkom slikom”, preneo je taj medij potvrdu više izvora u Opštoj bolnici Novi Pazar. Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić u izjavi za Sto plus je potvrdio nagli skok broja potvrđenih slučajeva i broja pacijenata na Infektivnom odeljenju, u kovid-ambulanti i privremenoj bolnici. “Trenutno imamo više od 40 novih slučajeva dnevno, od kojih barem po desetak moramo da hospitalizujemo”, rekao je Spahić. On je potvrdio i da je na lečenju u Kragujevcu više desetina pacijenata iz Novog Pazara, od kojih je dvoje na respiratoru. Direktor Zavoda je ocenio da njegovi apeli da se smanje kontakti i građani pridržavaju sanitarnih i mera opreza nisu dali rezultat. Epidemiolog je ukazao i na naglo opuštanje i nepridržavanja mera zaštite u novopazarskim ugostiteljskim objektima. “Sanitarna inspekcija je obilaskom više desetina lokala tek u par njih videla adekvatne mere zaštite. Zbog svega toga sam siguran da ćemo u predstojećem periodu imati dalje povećanje broja obolelih”, naglasio je Spahić. https://www.nedeljnik.rs/imamo-oko-40-novih-slucajeva-dnevno-bar-10-je-za-hospitalizaciju-porast-broja-zarazenih-koronavirusom-u-novom-pazaru/?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1592328669 Edited June 16, 20204 yr by vememah
June 16, 20204 yr 6 minutes ago, gospa buba said: ja sad pretpostavljam treba da vadim ljude koji nisu krivi za svoju bolest i starost (!), onda cesh ti da skochish nalevo, pa cu ja nadesno, pa kontra, pa opet. razumemo se savrsheno o chemu se radi. moze da se minimizuje shteta koliko moze, moze i maksimalno ludenje, moze i sve izmedju, sve je korisnije od punjenja bolnica u celoj drzavi istovremeno. hajde prosto nemoj. nisi ti ni rekla da su neodgovorni, nego zastupas umeren stav, samo me zanima sta je to izmedju... da li je to ovo trenutno stanje ili smo postigli maximum ili je preslo tvoju granicu... nema potrebe za nemoj... pricamo opusteno...