June 16, 20204 yr 18 minutes ago, Bogotac said: Kod nas skoro sve banke a i mnoge druge radnje opet uvele obavezne maske gospode, odakle si ti beshe?
June 16, 20204 yr gospode, odakle si ti beshe? sa neba se javljaInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
June 16, 20204 yr 2 hours ago, Shitgenstein said: Zašto je ona prvo pitanje kad te pozovu ovih dana - kako ste zadovoljni merama protiv covid? A ja ti mogu reći ovako anegdotalno... kad je tek počelo sranje kod nas, razni moji prijatelji koji nisu nikada bili pro-SNS/Vučić (naprotiv!) su imali iznenađujuće pro-Vučić izjave na temu toga kako je "dobro hendlovao situaciju", kako su se iznenadili što je shvatio ozbiljno ovu zarazu, i za razliku od većine zapadnog sveta nas odmah sve pozaključavao, kako i dolikuje. Mogu misliti koliko su tek oni koji mu inače pomalo veruju svršavali na njegovu čvrstu ruku. I da su tako rekli, nikad ne bi glasali za njega. Ne znam nikog ko je blizinji nekog preminulog od korone ili preminulog sa sumnjom na koronu, ali sam misljenja da ce krivca videti u zdravstvu i lekarima, nego u Vucicu. Mnogo je vise prezivelih koji ce biti zahvalni lekarima. A Vucicu tacno onoliko koliko bi bili i pre korone. Navijaci svakako nece glasati za Vucica, zato sto im je dozvolio da idu ma derbi. One mere koje uticu na ishod izbora su bile uzasne i samo su mu odmogle. Ovo labavljenje ne utice ni na sta, osim sto podseca da je bilo bespotrebno onako ogranicavati. I pitanje za ove sto su za razvlacenje mera, kada bi to glumci trebalo opet da glume u pozoristu, pevaci da pevaju, sportisti da igraju lopte i ostalih igara? Radnici da se vrate u fabrike... Mesec dana, tri, pet ili dokle god imamo zarazenih, vremenski da se ne ogranicavamo... Ili da smo drzali karantin do 1. jula do 0 zarazenih, a onda hermeticki drzi granice i ne pustaj nikog, pa raspali po guchi i exitu. Pretpostavljam da je Dejvida Getu korona zadesila negde u Srbiji, pa ce moci da otvori i zatvori ovogodisnji exit...
June 16, 20204 yr 2 minutes ago, Bogotac said: Arandjelovac takoe, ostala mi neka shumadija u secanju
June 16, 20204 yr 1 hour ago, Bogotac said: Kod nas skoro sve banke a i mnoge druge radnje opet uvele obavezne maske Kad su to bile obavezne maske u radnjama?
June 16, 20204 yr 4 hours ago, Pexa said: Hvala na ovom odgovoru. Da li mislis da su ove brojke sasvim prihvatljive obzirom da je pre mesec dana sve otvoreno i obzirom da su pacijenti uglavnom iz Sandzaka? Ako govorimo samo o gradu Kragujevcu i njegovim stanovnicima jesu. Ako govorimo o opterećenjima kliničkog centra, on se vratio radu iz vremena vanrednog stanja. To naravno nije dobro.
June 16, 20204 yr Author Javlja mi drugar, u Domu Zdravlja Zeleznicara ili kako se vec zove, ima zarazenih covidom. Normalno se primaju pacijenti, samo je jedan ulaz predvidjen samo za njih, a druga dva za ostale pacijente. GOmila lekara na odmorima/bolovanjima, vracaju se od ponedeljka. Nema panike, doktorka mu rekla da nije to nista strasno, samo se prenosi brze nego neki drugi virusi Nisam ga posle toga slusao
June 16, 20204 yr ma nije problem, mnogima ce biti nije strashno. strashno je onima shto chekaju stentove pola godine, pa ce sad opet da im zakrche bolnice, pa ti sedi i chekaj josh ovi shto im nije nishta, njima i inache nije nishta. jebote dal moze gluplji narod da bude Edited June 16, 20204 yr by gospa buba
June 16, 20204 yr 2 hours ago, harper said: Klasicna autoritarnost koja obicno pokulja iz ljudi kad dupe krene da zvace gace od straha. Sumnjam da on od tih ljudi moze ocekivati preveliki broj glasova, to su akutna psihicka stanja. 1 hour ago, hefaca said: I da su tako rekli, nikad ne bi glasali za njega. Ne znam nikog ko je blizinji nekog preminulog od korone ili preminulog sa sumnjom na koronu, ali sam misljenja da ce krivca videti u zdravstvu i lekarima, nego u Vucicu. Mnogo je vise prezivelih koji ce biti zahvalni lekarima. A Vucicu tacno onoliko koliko bi bili i pre korone. Navijaci svakako nece glasati za Vucica, zato sto im je dozvolio da idu ma derbi. One mere koje uticu na ishod izbora su bile uzasne i samo su mu odmogle. Ovo labavljenje ne utice ni na sta, osim sto podseca da je bilo bespotrebno onako ogranicavati. I pitanje za ove sto su za razvlacenje mera, kada bi to glumci trebalo opet da glume u pozoristu, pevaci da pevaju, sportisti da igraju lopte i ostalih igara? Radnici da se vrate u fabrike... Mesec dana, tri, pet ili dokle god imamo zarazenih, vremenski da se ne ogranicavamo... Ili da smo drzali karantin do 1. jula do 0 zarazenih, a onda hermeticki drzi granice i ne pustaj nikog, pa raspali po guchi i exitu. Pretpostavljam da je Dejvida Getu korona zadesila negde u Srbiji, pa ce moci da otvori i zatvori ovogodisnji exit... Da, definitivno ti ljudi nisu postali uopšte SNS glasači, i u međuvremenu shvatili da je to budalaština, nego ako je to kod anti-SNS ljudi izazvalo divljenje, šta li je tek sa neutralnim ili pro-SNS?
June 16, 20204 yr 17 minutes ago, Shitgenstein said: Da, definitivno ti ljudi nisu postali uopšte SNS glasači, i u međuvremenu shvatili da je to budalaština, nego ako je to kod anti-SNS ljudi izazvalo divljenje, šta li je tek sa neutralnim ili pro-SNS? Mislim da to nema neke prevelike veze, kako je ko glasao pre ovoga glasace i posle. Ta autoritarna potreba za cvrstom rukom je u psiholoskom smislu starija od politicke afilijacije. Vecina takvih ionako glasa za vlast, u ovom konkretnom kontekstu za Vucica. Kod tradicionalnih politickih zajednica obicno je najveci problem to sto ljudi ne povezuju uvek stanje u kojem zive sa politickim angazmanom na vrhu politicke piramide. Njima je potrebna neka izvesnost i predvidljivost na tom vrhu jer se tako osecaju bezbednijim, a ako im se nesto lose desi krivicu za to obicno delegiraju na neposredan nivo. Otuda te price tipa "dobar je on ali ovi oko njega" koju politicari na vlasti masivno podgrevaju. Generalno je mnogo dobar posao biti politicar na vlasti u Srbiji, ciji moralni kompas moze da izdrzi. U nasem politickom recniku toliko ne postoji rec accountability da cak nema ni dostojan prevod.
June 16, 20204 yr 5 minutes ago, harper said: toliko ne postoji rec accountability da cak nema ni dostojan prevod. Jbt, vidi stvarno.
June 16, 20204 yr 1 hour ago, Jozef K. said: Ako govorimo samo o gradu Kragujevcu i njegovim stanovnicima jesu. Ako govorimo o opterećenjima kliničkog centra, on se vratio radu iz vremena vanrednog stanja. To naravno nije dobro. Slozices se da 100 hospitalizovanih u vanrednom stanju i 29 hospitalizovanih mesec dana nakon otvaranja (pri cemu i sam kazes da su skoro svi iz Sandzaka kao izolovanog zarista) nije isto? Slozices se da je na osnovu suvih brojki koje si ti izneo jedini moguci zakljucak da epidemija prolazi?
June 16, 20204 yr Ne znam šta imam da se slažem. Bilo je sto, pa nula oko prvog juna, pa u nekoliko dana 30.