June 15, 20204 yr Nisu nuzno isti redni brojevi na listicima. Ima slucajeva kda neko ima pravo glasa na republickim, a nema na lokalnim i slicno.
June 15, 20204 yr 3 hours ago, gospa buba said: meni kad se primekne neko kog znam chiji neko ima pozitivan pcr, to znachi da je blizu. kad znash nekog ko zna nekog. koje su vashe procene, koje mere mozemo da ochekujmo posle "nishta do chetvrtka dusho"? napisah vec nema mera osim ako ozbiljno ne odemo u kurac... fingirace sta god i kolko god stignu, ne samo do izbora, vec i nakon, jer mi cemo najebati od ekonomije mnogo gore nego od korone. fabrike su radile sve vreme, gradjevina isto tako, i opet su morali sve da pootvaraju jer se najvece pare u ovoj drzavi vrte kroz kladionice i kafice.
June 15, 20204 yr 9 minutes ago, nick1986 said: Nisu nuzno isti redni brojevi na listicima. Ima slucajeva kda neko ima pravo glasa na republickim, a nema na lokalnim i slicno. Koji su to slucajevi?
June 15, 20204 yr 5 hours ago, Caligula said: Previse da bi se objavilo u dnevniku. Privezan za respirator obicno umre od bubrega, tromboze, sepse, infarkta, popustanja srca, aritmija, ... nikako od upale pluca to sto je privezan za respirator se ne uzima u obzir jebiga, "komorbiditet" da je covek postao bi clan UO SNSa. A da da... I onda zbog druga clana Niko nece da zavapi "kako bre nula"... Nego kad je jedan, onda je stvar resena... I nikako da ukacim vezu izmedju izbora i virusa... Moglo je da podje po zlu, pa da se napune bolnice pred izbornu tisinu...
June 15, 20204 yr 23 minutes ago, jms_uk said: Koji su to slucajevi? Kao i za glasanje u inostranstvu moze svako da se prijavi u nekom roku (mislim 5 dana do izbora) da glasa van mesta prebivalista. Npr. Student iz Cacka nece da ide kuci nego ce glasati u BG. On ce u BG na tom birackom mestu biti pod nekim rednim brojem za republicke izbore ali na lokalnim nema pravo glasa na tom birackom mestu i nece ga biti u spisku. Drugi slicaj su interno raseljena lica koja glasaju u mestu boravista ali opet nemaju pravo glasa za lokalne izbore posto nemaju prebivaliste na toj jedinico lokalne samouprave. Edited June 15, 20204 yr by nick1986
June 15, 20204 yr A može li obrnuto, da nemaju pravo glasa na parlamentarnim, a imaju na lokalnim? Da neko ko nema državljanstvo države u kojoj živi ne može da glasa na parlamentarnim izborima, ali na lokalnim može, pošto ima prebivalište. Tako ide ovde gde ja živim, ali ne znam može li u Srbiji tako.
June 15, 20204 yr 23 minutes ago, hefaca said: A da da... I onda zbog druga clana Niko nece da zavapi "kako bre nula"... Nego kad je jedan, onda je stvar resena... I nikako da ukacim vezu izmedju izbora i virusa... Moglo je da podje po zlu, pa da se napune bolnice pred izbornu tisinu... Pa u Kragujevcu se napunila. I to su u vrlo lošem stanju pacijenti.
June 15, 20204 yr 13 minutes ago, nick1986 said: Kao i za glasanje u inostranstvu moze svako da se prijavi u nekom roku (mislim 5 dana do izbora) da glasa van mesta prebivalista. Npr. Student iz Cacka nece da ide kuci nego ce glasati u BG. On ce u BG na tom birackom mestu biti pod nekim rednim brojem za republicke izbore ali na lokalnim nema pravo glasa na tom birackom mestu i nece ga biti u spisku. Drugi slicaj su interno raseljena lica koja glasaju u mestu boravista ali opet nemaju pravo glasa za lokalne izbore posto nemaju prebivaliste na toj jedinico lokalne samouprave. Nema to veze. I ranije smo imali lokalne izbore+parlamentarne. Broj u izvodu biračkog spiska MORA da bude isti. - Molim moderatore i admine da ovaj i ostale postove koji su vezani za izbore prebace u pdf "Politika".-
June 15, 20204 yr 1 hour ago, hefaca said: A da da... I onda zbog druga clana Niko nece da zavapi "kako bre nula"... Nego kad je jedan, onda je stvar resena... I nikako da ukacim vezu izmedju izbora i virusa... Moglo je da podje po zlu, pa da se napune bolnice pred izbornu tisinu... 38 minutes ago, Jozef K. said: Pa u Kragujevcu se napunila. I to su u vrlo lošem stanju pacijenti. JEBIGA
June 15, 20204 yr Onda Vucic gubi izbore... Kragujevac se zrtvovao... A ne ono Valjevo... Ceo Beograd za vikend na Divcibarama, niko do hitne da svrati... Svi u Kragujevac...
June 15, 20204 yr Nis, sa prve linije fronta: covid ambulanta u Duvanistu svakog dana 120 pacijenata (nisam pitao koliko je zarazenih), kaze cuvajte se, nosite maske....infektivna ponovo nema mesta ( i tamo prva ruka), kaze, ona prva prva ruka da od sutra u Duvanistu nece biti ni testiranja...
June 16, 20204 yr 2 hours ago, hefaca said: Onda Vucic gubi izbore... Kragujevac se zrtvovao... A ne ono Valjevo... Ceo Beograd za vikend na Divcibarama, niko do hitne da svrati... Svi u Kragujevac... Nemoj da se ljutis, ali ako se Krle 22 umorio, ti bi mogao, verujem, da ne uskratis planetu pravim doprinosom...evo ja kazem Zivela Francuska, sta ti mislis, daj da prepisujemo!
June 16, 20204 yr 10 hours ago, Tihajeza said: Crtica iz kliničkog centra: 2 lekara sa simptomima javila se na testiranje. (Jedan je morao da poteže kontakte da bi ga testirali, jer nije imao veliku temperaturu, isprva, kasnije jeste) Ime jednog se odmah pojavilo u centralnom registru testiranih (kome je pristup ograničen i uz pass, ali imam info iz prve ruke), sa statusom "uzet uzorak" a zatim i koji dan kasnije "pozitivan". Ime drugog lekara, njegovog kolege, testiranog istog dana - nikad se nije pojavilo u registru. Javljeno mu je telefonom da je pozitivan i to je to. Za zvaničnu statistiku -ne postoji. Druga crtica -koleginicin prijatelj se testirao, sedmi dan nema rezultata. Toliko se nije čekalo ni u vrhuncu u aprilu. Jedan pišem, jedan pamtim. To je taj princip.
June 16, 20204 yr 54 minutes ago, Jozef K. said: Čovek je dobio svoj sendvič i odrađuje. To je ta argumentacija... Informacije i sendvici iz prve ruke. Sendvic se odradjuje po ucinku. Da hocu da vas preobratim, drugacije bih pisao. I u nedelju biste glasovali Sergeja. Naravno da SNS svaku meru donosi u skladu sa kampanjom koju vodi 24/7 vec 8 godina, izbori su jos jedna rutinska aktivnost. Nijedna vlast ne bi pozelela koronu, ova se protiv nje bori, tako kako se bori, samo ne vidim vezu uspeha na izborima sa ovim merama.