Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

meni kad se primekne neko kog znam chiji neko ima pozitivan pcr, to znachi da je blizu. kad znash nekog ko zna nekog.

koje su vashe procene, koje mere mozemo da ochekujmo posle "nishta do chetvrtka dusho"? :unsure:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, vememah said:

Kad je broj pacijenata na respiratoru 19.5, dakle pre 4 nedelje, prvi put pao na 15, u Srbiji je bilo 234 umrlih. Sad ih je 255, za 21 više, a broj na respiratoru je ponovo 15.

Toliko o tome da je virus slab.

U jednom trenutku, broj na respiratoru se bio spustio na svega 8 (29.5), ali ne zadugo.

Broj na respiratoru je i dalje dosta niži od perioda kad je virus bio na maksimumu. Pošto je to statistika koju smatram za najrelevantniju kad smo mi u pitanju, postavlja se pitanje da li je moguće da su potpuno promjenili pristup što se stavljanja na respiratore tiče?

Priča koja kruži je da, dok smo slušali Kineze, odmah se pri prvim komplikacijama slalo na respirator, a to sad nije slučaj.

6 minutes ago, gospa buba said:

meni kad se primekne neko kog znam chiji neko ima pozitivan pcr, to znachi da je blizu. kad znash nekog ko zna nekog.

koje su vashe procene, koje mere mozemo da ochekujmo posle "nishta do chetvrtka dusho"? :unsure:

Valjda ce te mere zavisiti od toga "sta je dozvoljeno" u vanrednoj situaciji?! Sve one silne rasprave iz marta meseca "sve je ovo moglo i bez vanrednog stanja"..... bla...bla...bla...

E sad, sta zakon o zdravstvu propisuje u okviru vanredne situacije? Zna li neko? Da li mogu da zatvaraju i zabranjuju?!

6 minutes ago, gospa buba said:

49 minutes ago, gospa buba said:

U svakom slucaju nema zamah kao u martu.

Tesko je predvideti ako je drava protiv pameti i opsteg dobra, mogu da friziraju stvar kako hoce te ja npr. gledam/slusam kakvo je stanje na klinikama.  A stanje se postepeno (ne dramaticno) pogorsava:(

Valjda ima neka kriticna tacka kada kriva krene nezaustavljivo da raste, e sad da li smo kod te tacke ko ce znati.

Mi smo prestali relativno skoro da pratimo sta se desava, ceo svet, zato sto su nam takvi kapaciteti, nema nikoga sada, da ne veruje, da je sve slabo, nikakvo i podnosljivo, ako bas naletimo. Mislim da ne testiraju veliku kolicinu ljudi koji imaju infekciju sa tim simptomima koji su al bas svakakvi, sve sto postoji od podnosljivih komplikacija

Ne znam kakve su procene za izbore al cenim da ce dosta ljudi ostati kuci, zato meni salju pozive za ljude koji ne zive kod mene a ja imam tri ona listica na moje ime

Ako ne izadjem i glasam i ako ovi sto ne zive glasaju, onda eu da jede govna, evo konstatuju da nije dobra situacija cim drze zatvorene granice ali gradjani ove zemlje mogu da izvole, ako zele, da poopiju virus

mozda su tri poziva regularna, nesto se ne secam da je bilo pre, razliciti brojevi, isto  br.mesto :huh:

Edited by villiem

Da li živiš u Vojvodini? Možda su pozivi za tri vrste izbora u nedelju?

Crtica iz kliničkog centra:

2 lekara sa simptomima javila se na testiranje. (Jedan je morao da poteže kontakte da bi ga testirali, jer nije imao veliku temperaturu, isprva, kasnije jeste)

Ime jednog se odmah pojavilo u centralnom registru testiranih (kome je pristup ograničen i uz pass, ali imam info iz prve ruke), sa statusom "uzet uzorak" a zatim i koji dan kasnije "pozitivan".

Ime drugog lekara, njegovog kolege, testiranog istog dana - nikad se nije pojavilo u registru. Javljeno mu je telefonom da je pozitivan i to je to. Za zvaničnu statistiku -ne postoji.

Druga crtica -koleginicin prijatelj se testirao, sedmi dan nema rezultata. Toliko se nije čekalo ni u vrhuncu u aprilu.

29 minutes ago, villiem said:

mozda su tri poziva regularna, nesto se ne secam da je bilo pre, razliciti brojevi, isto  br.mesto :huh:

Razliciti brojevi su za lokalne i republicke, ako si na pokrajini ili imas jos jedan nivo vlasti to je treci listic. Nemaju svi pravo glasa na svim izborima. 

@Tihajeza Pa dobro, svi znamo da muljaju, pitanje je samo koliko.

I da malo muljaju to je kriminal realno. Bukvalno za krivično gonjenje.  A siguran sam da muljaju dosta.

35 minutes ago, villiem said:

Mi smo prestali relativno skoro da pratimo sta se desava, ceo svet, zato sto su nam takvi kapaciteti, nema nikoga sada, da ne veruje, da je sve slabo, nikakvo i podnosljivo, ako bas naletimo. Mislim da ne testiraju veliku kolicinu ljudi koji imaju infekciju sa tim simptomima koji su al bas svakakvi, sve sto postoji od podnosljivih komplikacija

Ne znam kakve su procene za izbore al cenim da ce dosta ljudi ostati kuci, zato meni salju pozive za ljude koji ne zive kod mene a ja imam tri ona listica na moje ime

Ako ne izadjem i glasam i ako ovi sto ne zive glasaju, onda eu da jede govna, evo konstatuju da nije dobra situacija cim drze zatvorene granice ali gradjani ove zemlje mogu da izvole, ako zele, da poopiju virus

Meni su stigla 2 poziva (na stari, odnosno novi naziv ulice). Keva isto 2 listica. Cale cak 3 (zavedena adresa kao da smo u zgradi, mada je kuca u pitanju). Bonus su dva poziva za nn lice, koje tu nije nikada zivelo. 

Imace biracki spisak bar 10 miliona registrovanih. :rolleyes:

27 minutes ago, Jozef K. said:

Da li živiš u Vojvodini? Možda su pozivi za tri vrste izbora u nedelju?

Ok, samo mi je ostalo da smo uvek dobijali samo jedan poziv(listic), verovatno gresim

24 minutes ago, nick1986 said:

Razliciti brojevi su za lokalne i republicke, ako si na pokrajini ili imas jos jedan nivo vlasti to je treci listic. Nemaju svi pravo glasa na svim izborima. 

+1

14 minutes ago, Miljenko said:

Meni su stigla 2 poziva (na stari, odnosno novi naziv ulice). Keva isto 2 listica. Cale cak 3 (zavedena adresa kao da smo u zgradi, mada je kuca u pitanju). Bonus su dva poziva za nn lice, koje tu nije nikada zivelo. 

Imace biracki spisak bar 10 miliona registrovanih. :rolleyes:

Pa da, nn, verovatno mogu da provuku kroz sistem da su oni tu/bili/bice, kada bih sada udario dreku. Imam dojave da se radi o ljudima koji su u inostranstvu, onda nece tamo glasati, mi ne znamo ko su, njih tamo bas briga i to je to. Cimam se bzv jer mi dosadjuju, bili nesto prosle nedelje i evo juce opet

Crtica iz kliničkog centra:

2 lekara sa simptomima javila se na testiranje. (Jedan je morao da poteže kontakte da bi ga testirali, jer nije imao veliku temperaturu, isprva, kasnije jeste)

Ime jednog se odmah pojavilo u centralnom registru testiranih (kome je pristup ograničen i uz pass, ali imam info iz prve ruke), sa statusom "uzet uzorak" a zatim i koji dan kasnije "pozitivan".

Ime drugog lekara, njegovog kolege, testiranog istog dana - nikad se nije pojavilo u registru. Javljeno mu je telefonom da je pozitivan i to je to. Za zvaničnu statistiku -ne postoji.

Druga crtica -koleginicin prijatelj se testirao, sedmi dan nema rezultata. Toliko se nije čekalo ni u vrhuncu u aprilu.
to sve neko mora da naredi, da bi se tako radilo. e taj treba da nas interesuje :dry:

sent from bubamoto

12 minutes ago, villiem said:

Ok, samo mi je ostalo da smo uvek dobijali samo jedan poziv(listic)

Imaš gore u levom uglu za koje izbore je listić. U Vojvodini se dobija tri (republički, pokrajinski, lokalni), u Centralnoj Srbiji dva listića (republički, lokalni).

21 minutes ago, Facundo Orellana said:

Imaš gore u levom uglu za koje izbore je listić. U Vojvodini se dobija tri (republički, pokrajinski, lokalni), u Centralnoj Srbiji dva listića (republički, lokalni).

Ne sećam se da je tako bilo pre. Papirić služi da se ime lakše nađe u spisku, prema rednom broju koji piše na papiriću. Na istom biračkom mestu, redni brojevi su isti za oba glasanja.

Ali čak i da je tako kao što ti kažeš, kod mene, jedan od ukućana je dobio dva, ostali jedan poziv. A neki i nijedan.

Background Picker
Customize Layout