Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

59 novozaraženo (3,27% testiranih)
1802 testirano
1 preminulo
15 na respiratoru (=)
545 aktivnih (+12, tj. +2,2%)

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Kisić Tepavčević: Većina novoobolelih su u Beogradu, zarazili su se na proslavama

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je velika većina novozaraženih virusom korona sa područja Beograda i da su istraživanja pokazala da je do prenošenja infekcije došlo u zatvorenom prostoru, na proslavama, gde su bila veća okupljanja.

Kisić Tepavčević je za RTS rekla da je to glavni razlog zbog kog se prethodnih dana registruju dvocifreni brojevi novih slučajeva virusa. 

Ona je, međutim, ukazala da u najvećem delu Srbije duže od dve nedelje nema prijavljenih slučajeva infekcije.

Kisić Tepavčević je istakla da više od 75 odsto svih novopotvrđenih slučajeva nema nijedan simptom infekcije i da ne bi ni bili otkriveni da nisu testirani i da se za njima nije tragalo.

"Tako će se nastaviti u u narednom periodu, da li će se oni testirati zavisi od metodoloških protokola i saveta Svetske zdravstvene organizacije", istakla je Kisić Tepavčević.

S obzirom na to da je od sutra najavljeno otvaranje granica ka Grčkoj, ona je ponovila da su odgovornost i procena rizika ključne mere i glavno oružje u borbi protiv Covid-19.

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/245887/Kisic-Tepavcevic-Vecina-novoobolelih-su-u-Beogradu-zarazili-su-se-na-proslavama.html

Očigledno moraju da obore testiranje da bi zadovoljili šefa.

Podsećam na vest od srede:

"Ako bude bilo ugroženo zdravlje ljudi i ako budemo imali više simptomatskih slučajeva koje moramo da lečimo i da tretiramo na takav način kako lekari kažu, uvek ću biti i ostati na strani zaštite zdravlja i zaštiti struke lekarske, ali to sad nije slučaj, zato što naravno kad se zemlja otovrila i kada niko ni o čemu ne brine, uvek ćete imati tako do 80 ili 100 zaraženih, ali mi imamo toliko broj zato što testiramo 4-5.000 ljudi", rekao je Vučić.

http://rs.n1info.com/Vesti/a608283/Koronavirus-u-Srbiji-nejasnoce-prilikom-objavljivanja-podataka-na-sajtu.html

Nova čarobna brojka je 1. 1 preminuli svaki dan. Barem smo tu kao narod disciplinovani...

Evo sad jedan 40+ ostade da lezi u Glavnoj. Nije srce, kaze slabost, ljudi oko njega, zove se hitna.

1 hour ago, hefaca said:

Imas pravo da se stitis od zaraze. Imas pravo da ne ides na posao. Kao sto drugi imaju pravo da igraju tenis, fudbal, drze koncert. Imas pravo da ides nocu u hipermarket.

I mi smo se trudili da je obuzdamo, ta strategija je dala rezultate ili nije, zavisi kako gledas, sad se radi drugacije. Sto bi reko Palma, sedi u svoja cetir zida i hm... pisi po forumu.

Imas pravo da ubijes zdravstveni sistem dokle god ti drzava to dozvoljava i pusta te da lundzaš po utakmicama kladionicama i kaficima. Slazem se, drzava je kriva, a stoka je stoka svejedno.

Edited by Caligula

Imas pravo da se stitis od zaraze. Imas pravo da ne ides na posao. Kao sto drugi imaju pravo da igraju tenis, fudbal, drze koncert. Imas pravo da ides nocu u hipermarket.
I mi smo se trudili da je obuzdamo, ta strategija je dala rezultate ili nije, zavisi kako gledas, sad se radi drugacije. Sto bi reko Palma, sedi u svoja cetir zida i hm... pisi po forumu.
Te slobode i prava koje ti spominješ mogu da se sprovode, dok njima ne ugrožavaš tuđa prava i integritet.
Naravno to nije na pojedincu da odluči on ima izbor da bude debil...
Država treba da predupredi da debili nanesu štetu...
No to ne menja činjenicu da su oni debili.

... Shiit has hit the fan

3 hours ago, vememah said:

59 novozaraženo (3,27% testiranih)
1802 testirano

Kon od 14. maja:

Ukoliko u narednih desetak dana broj novoobolelih počne naglo da raste, mogle bi ponovo da se uvedu restriktivne mere, ocenjuju epidemiolozi.

"Ako bi se to podiglo na preko dva odsto, čak i tri odsto, onda bi to postalo nužno. Mi ne smemo dozvoliti da ponovo krene porast", ističe Kon.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/3954443/koronavirus-srbija-procenat-zarazeni.html

Edited by vememah

Dajte vise bre,koji Kon i stab i picke materine,obican paravan,potkupljenih i ucenjenih,cim je poceo da kenja,odma 10 dana  na odmor,dok izbori ne prodju posto su im istrazivanja pokazala da nemaju ni 50 posto podrske,a sranja na jesen tek stizu.

3 hours ago, Tihajeza said:

Važi, samo ako ti prihvatiš pravo lekara i bolnice da tebe ili nekog tvog bliskog ne prime u bolnicu jer nema mesta i nema ko da ih leči, jer su lekari svi zauzeti.

Uvek bilo!

Jurio vezu za nekog za gastroskopiju, inace u decembru te prime.

Sacekacemo prvi slobodni respirator.

Kad budu bolnice pune, onda ce se i ljudi disciplinovati i ponovo drzati distancu. 

A ovim forumasima, sto ih zarazeni zaskacu i filuju telesnim tekucinama, nudim besplatnu obuku drzanja distance. Nije mi trebala korona, da bih izbegao muljanje... Zakon o namernom zarazavanju i dalje vazi, prijavite onog ko vas ugrozava...

Mene niko 💪

28 minutes ago, hefaca said:

Sacekacemo prvi slobodni respirator.

Načuo sam da slabo pomaže u zagrobnom životu.

1 hour ago, hefaca said:

A ovim forumasima, sto ih zarazeni zaskacu i filuju telesnim tekucinama, nudim besplatnu obuku drzanja distance. Nije mi trebala korona, da bih izbegao muljanje... Zakon o namernom zarazavanju i dalje vazi, prijavite onog ko vas ugrozava...

Mene niko 💪

Kako ce kasirka da drzi distancu li apotekarka, kako ce radnici u fabrici da drze distancu? Radi se prosto o tome da poturas neki iscasen princip kao legitiman, tipa "pustite ljude da se zaraze ako hoce". U sistemu spojenih sudova ovo je jedan vrlo neinteligentan stav, cak nije ni upitan, na prvu je jasno da je pogresan.

Eno u Borskoj bolnici odlazu operacije jer nema dovoljno hirurskih rukavica (?) a mi nismo ni presli broj od recimo 10 umrlih dnevno. Sta bi bilo po svim bolnicama u Srbiji kada bi taj broj bio recimo pedeset ili sto, a nije da Italijani npr. nisu imali mnogo goru situaciju.

Spoiler

otkad si se prosro sa RTS Oliverom nekako te citam sa rezervom, i ne gresim jer i ovde si se nalupetao za sve pare.

Edited by Caligula

6 hours ago, Sammael said:

Izuzetno malo uzoraka, zašto?

Jer je doneta odluka da se ne testira. Testira se na sopstveni zahtev ili ako su simptomi više nego očigledni.

1 hour ago, Caligula said:

Kako ce kasirka da drzi distancu li apotekarka, kako ce radnici u fabrici da drze distancu? Radi se prosto o tome da poturas neki iscasen princip kao legitiman, tipa "pustite ljude da se zaraze ako hoce". U sistemu spojenih sudova ovo je jedan vrlo neinteligentan stav, cak nije ni upitan, na prvu je jasno da je pogresan.

Eno u Borskoj bolnici odlazu operacije jer nema dovoljno hirurskih rukavica (?) a mi nismo ni presli broj od recimo 10 umrlih dnevno. Sta bi bilo po svim bolnicama u Srbiji kada bi taj broj bio recimo pedeset ili sto, a nije da Italijani npr. nisu imali mnogo goru situaciju.

Reveal hidden contents

otkad si se prosro sa RTS Oliverom nekako te citam sa rezervom, i ne gresim jer i ovde si se nalupetao za sve pare.

Ne mere bez Olivere...

Jos se i rimuje...

Eno u valjevskoj nema korone, a kolega tuzi koleginicu sto lika sa 39 nije stavila u izolaciju, nakon sto su ga pokupili dok je na suncu cekao licnu kartu radi prijave za 100 jura... Test negativan, Ali ce doktorka da popije suspenziju, dok ljudi umiru u cekaonici, cekajuci rezultate testa.

Apotekarke i kasirke su prezivele najteze, prezivece i navijace i muzicke fanove koji razbijaju pleksiglas i kaslju u njih.

Ali, svakako ako ponovis 3 puta po postu da lupam gluposti, pocecu da stedim za svoj prvi respirator. 

Veoma je loše pod navodnicima što čak ni ovi ne prave mitinge pred izbore, verovatno je baš situacija realno malo gora nego što kažu. Inače posle one utakmice dva tužna tima koji nam jedu pare ovaj teniski turnir je došao ko kec na jedanaest. Đoković jeste vrhunski u onom čime se bavi ali je van toga već dugo odlepio, a sada što ogroman deo Srbije slepo svršava na sve što radi je naš problem. A i gledam n1,ovo ono o koronu a njihov sport klub prenosi tenis gde su transu kako je sve fenomenalno a možda će zaraziti i jednog čoveka nekako koji će umreti zbog turnira...Na jesen ako ne i pre neka nam je sa srećom jer će nam baš trebati u svakom pogledu. Bilo bi zanimljivo videti kada bi virus mutirai da pogađa i mlađe kako bi koka drugačije pevala...

1 minute ago, arkonada said:

Veoma je loše pod navodnicima što čak ni ovi ne prave mitinge pred izbore, verovatno je baš situacija realno malo gora nego što kažu. Inače posle one utakmice dva tužna tima koji nam jedu pare ovaj teniski turnir je došao ko kec na jedanaest. Đoković jeste vrhunski u onom čime se bavi ali je van toga već dugo odlepio, a sada što ogroman deo Srbije slepo svršava na sve što radi je naš problem. A i gledam n1,ovo ono o koronu a njihov sport klub prenosi tenis gde su transu kako je sve fenomenalno a možda će zaraziti i jednog čoveka nekako koji će umreti zbog turnira...Na jesen ako ne i pre neka nam je sa srećom jer će nam baš trebati u svakom pogledu. Bilo bi zanimljivo videti kada bi virus mutirai da pogađa i mlađe kako bi koka drugačije pevala...

Ma bilo bi super ako bi virus mutirao da ubija i mlađe, baš bi bilo jebeno zanimljivo. 

Background Picker
Customize Layout