Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

To u uzivo obracanju, a i ovom prilogu tek, mada je zakopcana do grla

Obratiti paznju na trenutak kada prilazi konferencijskom stolu sa pokrajnskim Sekretarom za zdravstvo, sta je vec, u poslednjoj trecini priloga.
Vidi sa je neka estradna, plastikanerka, ali ko njoj da veruje bilo sta -.-

http://rs.n1info.com/Video/Info/a579425/Da-li-je-Srbija-lestvicu-za-testiranje-postavila-visoko-ili-deluje-prema-mogucnostima.html

Sta je tek uradio onaj nesrecnik iz Mostara. Nema veze ovo sa obrazovanjem, generalno covek je budala.

Dobre čizme
Just now, Spooky said:

Krenuli su sa tim. UK vlada je napravila neki blueprint minimalnog funkcionalnog  respiratora i poslala ga RR, Aerobusu i sličnim industrijskim proizvođačima da pokrenu proizvodnju ako mogu...

Vidim.

Calls to step up the production of ventilators for coronavirus patients are 'pointless' without the additional staff and extra equipment needed, medics warn as engineers admit it could take MONTHS to meet demand

:blink:

• Author

Prosla prazna 74ka upravo  :D

2 minutes ago, Caligula said:

Tuzio ih neki proizvodjac respiratora :isuse: neka padne kometa i razjebe ovu kuglu

15 minutes ago, JozoMujica said:

Ili se to jednostavno ne isplati?

:fantom:

i ko će da intubira te pacijente, jer za razliku od američkih serija gde to znaju da urade i slučajni prolaznici kod nas to rade samo anesteziolozi, čak ni lekari opšte prakse nemaju pojma da to urade a kamoli sestre ili vatrogasci kao u serijama

- a neki od pacijenata se koliko sam razumeo, drže u veštačkoj komi kako bi se oporavili, nije to baš samo on/off mašina kojom mogu da rukuju čistačice u bolnici

Pa ni u serijama to ne rade vatrogasci nego paramedikal ekipa, obučeni medicinari

Just now, gone fishing said:

i ko će da intubira te pacijente, jer za razliku od američkih serija gde to znaju da urade i slučajni prolaznici kod nas to rade samo anesteziolozi, čak ni lekari opšte prakse nemaju pojma da to urade a kamoli sestre ili vatrogasci kao u serijama

- a neki od pacijenata se koliko sam razumeo, drže u veštačkoj komi kako bi se oporavili, nije to baš samo on/off mašina kojom mogu da rukuju čistačice u bolnici

Može i neivazivno bez intubacije.

Po snimku iz Italije većina je bez intubacije, samo preko maske ili čak neki imaju neki balon preko glave

Just now, gone fishing said:

Sve je to tacno, samo ne stoji anesteziolog pored respiratora sve vreme, nego ga intubira podesi i posle se samo kontrolise.

I nekako mi zvuci optimisticnije scenario u kome neki procenat pacijenata koji ne docekaju da dodju na red nastrada zbog nestrucnog rukovanja ili loseg rada na brzinu sklepane masine, nego da svi oni umru jer nema aparata.

Dobre čizme
[emoji3] ali lose joj stoje
1 minute ago, Spooky said:

Može i neivazivno bez intubacije.

Po snimku iz Italije većina je bez intubacije, samo preko maske ili čak neki imaju neki balon preko glave

Mislim da su ti samo na kiseoniku.

Ako ima neki doktor medicine trenutno online neka nam kaze.

2 minutes ago, JozoMujica said:

Mislim da su ti samo na kiseoniku.

Ako ima neki doktor medicine trenutno online neka nam kaze.

Ma bre respiratori, vide se mašine pored svakog.

https://m.facebook.com/giacomo.spinardi.1/videos/2773599909421796/

Ovi u hodnicima ponekad imaju kiseonik...

Edited by Spooky

koloiko sam ja razumela dok sam pratila vuhan, to je kiseonik, respirator je daleko ozbiljnija stvar.

Lidl od 8 do 18

a i mi se valjda svugde mesamo.

povodom naseg nagadanja na prethodnoj strani o respiratorima. 

Edited by Aleksija

Just now, Aleksija said:

koloiko sam ja razumela dok sam pratila vuhan, to je kiseonik, respirator je daleko ozbiljnija stvar.

Kada pogledaš šta mu je krajnji rezultat rada, a to je da u određenim intervalima izbacuje određenu količinu smeše gasova pod kontrolisanim pritiskom i zatim to isto uradi u suprotnom smeru, ne deluje baš kao space shuttle tehnologija.

Možda bi moderacija ovo mogla da prebaci i na opštu temu.