Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

38 minutes ago, omiljeni said:

Nolo pre 2 meseca:

Svojim primerom on svakodnevno pokazuje ljudima da treba da ostanu kod kuće, ali to stalno ponavlja i majci. Dijana je pre par godina operisana, bliži se šezdesetim i Novak se brine da ne zakači opasan virus kojim je u svetu zaraženo više od pola miliona ljudi.

ali očigledno da familija troši i kad je u karantinu

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 hours ago, Kelt said:

video se jutros sa jednom koleginicom, infektivna klinika navodno puna, i to sa težim slučajevima, u heliant softveru zabranjeno testiranje kontakata na covid, forsira se da ljudi sami plaćaju test

2 hours ago, Tihajeza said:

I moja sestra, koja je provela april i maj kao lekar u jednoj od covid bolnica kaže da je u to vreme ispred Infektivne čekalo 30-50 ljudi svako jutro, zatim se zaista smanjilo na 0, sada već danima viđa dvadesetak ljudi svako jutro (radi u KC).

Išao sam sa ženom u Dr Subotića početkom meseca i ne daju da se uđe ako nisi pacijent pa sam proveo prepodne šetajući oko kola kojima sam nekog zagradio. Onda se otvorilo mesto pa sam se parkirao i mogao da odem malo dalje pa sam šetao po krugu i naiđem na zgradu svi nose maske puno ljudi ispred posle pročitam infektivna. Bilo je i onih srpskih zastava okačenih ispred, baš jadan prizor. 

Šta god da uradi Novak Đoković će biti na udaru američke i britanske javnosti, njihovih novinara. Jedan šampion ne zaslužuje takav tretman.

Ovoga puta povod za “prljavu kampanju” i nove napade na prvog tenisera sveta bio je njegov turnir “Adrija tur” koji je u petak počeo u Beogradu na Dorćolu.

Umesto da napišu nešto pozitivno zbog svega što Đoković radi za promociju tenisa i što je okupio neke od najboljih tenisera današnjice, počev od Saše Zvereva, preko Bugarina Dimitrova, do Dominika Tima, Amerikanci i Englezi rešili su da ga “prozovu” i zamere mu zbog slika punih tribinama sportskog centra “Novak”.

Očigledno im je zamestalo što pandemija koronavirusa nije potpuno prošla, te da u svetu i dalje postoje ogromna žarišta, pre svega u Americi, pa je to bio okidač na novi napad na Đokovića.

Srpski sportski novinari.

Srpska govna, ne novinari.

Sto se tice Adria Tura, kriva je samo drzava.

A sto se tice organizacije, perfektna je u datim uslovima. Izmedju sesija, dnevnog i vecrenjeg programa, sve se cisti i dezinfikuje svako sediste, kao i po zavrsetku uvece, tj. pocetku dana.

Svuda su maske koje mogu slobodno da se koriste (a na 30ak ljudi jedan sa maskom -.-), kao i sredstva za dezinfekciju, ali naravno rastojanje je smesno. No, ipak ne moze da se poredi ovaj teniski dogadjaj sa fudbalom, gde navijaci skacu i vicu jedni drugima u usta, gde se svi grle i ljube, pevaju, pljuju (dok pevaju i skandiraju), slave golove i oni dole na terenu.

Sta znam, rizik postoji, ali ja nisam imala drustveni zivot od marta meseca, jos se organizivalo ovako nesto, za sta dajem sve bukvalno.

A kafici, baste, kafane su puni, igla nema gde da padne, gde usla nisam sve ovo vreme. Cak ni na neka slavlja (nebitna doduse) nisam isla.

Koliko vas ide jos uvek samo kuca- posao, da nigde nije bio sa vise ljudi?

Ja. 

Nisam proveo 2 i po meseca u strogom režimu da se sad zarazim.

Ne razumem ljude koji nisu mogli dočekati da okupljaju u gomilama.

No, to dosta govori o njihovom životu.

A i o mom.

47 minutes ago, Jumanji said:

Svuda su maske koje mogu slobodno da se koriste (a na 30ak ljudi jedan sa maskom -.-), kao i sredstva za dezinfekciju, ali naravno rastojanje je smesno. No, ipak ne moze da se poredi ovaj teniski dogadjaj sa fudbalom, gde navijaci skacu i vicu jedni drugima u usta, gde se svi grle i ljube, pevaju, pljuju (dok pevaju i skandiraju), slave golove i oni dole na terenu.

Sta znam, rizik postoji, ali ja nisam imala drustveni zivot od marta meseca, jos se organizivalo ovako nesto, za sta dajem sve bukvalno.

A kafici, baste, kafane su puni, igla nema gde da padne, gde usla nisam sve ovo vreme. Cak ni na neka slavlja (nebitna doduse) nisam isla.

Koliko vas ide jos uvek samo kuca- posao, da nigde nije bio sa vise ljudi?

... to su one racionalizacije o kojima toliko govorimo ovde, i sve si u pravu, vidis neke druge i kazes "pa zar sam ja budala".

Zato je drzava tu da zabrani okupljanja, da kaznjava kafice koji se ne pridrzavaju mera, da organizuje zemlju da ekonomija, zdravstvo i stanovnistvo sto manje trpe.

Vidim na pijaci zena se naglas buni sto niko ne nosi maske (kupac je, nije prodavac)... ja prestao masku da trosim na otvorenom odavno.

Edited by Caligula

Nista mi ne vredi sto sam odgovorna, ako okolina oko mene nije. To je sustina. Odem na posao a tamo svi negde uveliko zuje, sem mene, imaju decu veliku koja idu kojekuda, mnogi se voze prepunim prevozom i ...? Sta da radim?

Da li me neko zbog toga osudjuje?

Ali zato na dogadjaj, koji jeste rizican, ali sam preduzela neke mere ipak, kazu ljudi, nije ti to trebalo, neodgovorna si.

A on je sada bio, pa ko zna kada ili da li ikada vise :(

Dobra priča na radioapart.com oko zdravstva i covid, predsednik sindikata zdravstva...

... Shiit has hit the fan

I u Oslu su kafici puni... Lepo vreme, dug dan, za malim stolom 10 ljudi...

Kad bude opet buknulo, ljudi ce se cuvati. Ja se ni pre korone nisam muljao sa ljudima, ne volim koncerte, utakmice pratim sa svog mesta, iznad mene nema onih koji pljuju semenke. Tokom korone nisam mirovao, iako sam bio u kontaktu sa zarazenima koji su zavrsili na respiratoru. Bio sam negativan. 

Pustite ljude da se zaraze, njihovo pravo da preleze koronu.

4 minutes ago, hefaca said:

Pustite ljude da se zaraze, njihovo pravo da preleze koronu.

:isuse:

jebote.

Njihovo je pravo da se useru u zivot medicinskim radnicima koji treba da obigravaju oko njih nedeljama i rizikuju da se i sami zaraze, njihovo pravo je da sire zarazu i ubijaju druge, njihovo je pravo... šta tačno?

Da je prva epidemija u istoriji sveta mozda bih i razumeo ovaj ... hm ... post. Ovako, znamo iz iskustva da su se ljudi u prethodnim epidemijama trudili da zarazu obuzdaju, narocito ako se ovoliko umire.

Edited by Caligula

Adria tour će da bude mala maca , kad se u avgustu dogodi Exit. Gledala jutros u Jutarnjem programu nekog lika iz organizacije, kako balavi od uzbuđenja što je naša država stala iza njih i omogućila im da to organizuju i kao očekuju puno ljudi, onda je tužnim glasom dodao, oko polovine koja inače dolazi (ali poklonu se u zube ne gleda).

Ipak treba nešto zaraditi. ;)

I Beer fest...tek nam predstoje masovni dogadjaji

sushtina je samo da li bolnice mogu da postignu?

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout