June 11, 20204 yr 7 minutes ago, James Marshall said: Ovo će ići na "žmiri, proći će". Ma ne moze da ide na zmurenje. Nije do Vucica jbg, ovde su neke druge sile u pitanju. Lockdown je bio glupa mera jos onomad, ali glupanderi mogu da uvode samo glupe mere tako da racunam kada ljudi pocnu da padaju po ulicama kao u Wuhanu, idemo u novi krug preterivanja i zatvaranja. Realno je bilo i od marta da ne uvode policijski cas nego prosto da kaznjavaju. Ali kako da kaznjavas kada Danilo moze da se razboli a da njegov jadni, balavi, ludi otac ostane na slobodi da bi balavio pred kamerama, 24/7? Prvo njih treba kazniti da bi stvar sa kaznjavanjem zazivela. Do tada, neka Aca Lukas peva po privatnim mafijaskim zurkama u vreme policijskog casa a penzioneri neka ustaju u 3 ujutru subotom da idu masovno u nedeljne nabavke. Nije da se vec nije desilo, bez posledica naravno. Moze ovaj narod mnogo vise da istrpi i ocuti. Edited June 11, 20204 yr by Caligula
June 11, 20204 yr Pa kad definitivno imamo dvije države jednu za Danila, Lukasa i ovu s Pinka a drugu za koju važe zakoni. Još kad bi to virus mogao da skonta, ali neće nikako, džabe slati na njega ekipu Rošavog i slične, neće da zaražava samo sirotinju
June 11, 20204 yr Izjava direktora klinike za anesteziju KC Nis iz aprila:U jednom trenutku smo imali 840 pacijenata. Mislim da se nikada u istoriji srpske medicine nije desilo da je jedna bolnica imala toliki prijem pacijenata u roku od dve nedelje - kaže Janković.A zmurili smo samo kraj februara i mozda 25 dana u martu.
June 11, 20204 yr 28 minutes ago, Caligula said: Ma ne moze da ide na zmurenje. Nije do Vucica jbg, ovde su neke druge sile u pitanju. Lockdown je bio glupa mera jos onomad, ali glupanderi mogu da uvode samo glupe mere tako da racunam kada ljudi pocnu da padaju po ulicama kao u Wuhanu, idemo u novi krug preterivanja i zatvaranja. Realno je bilo i od marta da ne uvode policijski cas nego prosto da kaznjavaju. Ali kako da kaznjavas kada Danilo moze da se razboli a da njegov jadni, balavi, ludi otac ostane na slobodi da bi balavio pred kamerama, 24/7? Prvo njih treba kazniti da bi stvar sa kaznjavanjem zazivela. Do tada, neka Aca Lukas peva po privatnim mafijaskim zurkama u vreme policijskog casa a penzioneri neka ustaju u 3 ujutru subotom da idu masovno u nedeljne nabavke. Nije da se vec nije desilo, bez posledica naravno. Moze ovaj narod mnogo vise da istrpi i ocuti. A ko da ih kazni? Policija? Komunalna milicija? To su ljudi koji ne pristaju da budu kažnjeni, nego kažnjavaču nalupaju 3 šamara i odu dalje. I onda će frustrriani pandur da ode do prve pijace i da ubije prvu babu koja ne nosi masku. Novine će da spinuju da je baba napala patrolu sumnjivim kašljem i da su branili goli život. Za to vreme će taj baja sa nadimkom da fasuje koronu, ako ima karme , a te iste novine će nam opširno prenositi kako je imao temperaturu, kako je pio čajić, ili u slučaju težeg oblika, kako su m u tekli bilnički dani.
June 11, 20204 yr Jedna od većih i iskreno glupljih zabluda je da država aka Vučić situaciju oko korone vezuje sa izborima. Koje je logično uporište za takvu tezu? Izbori moraju da se održe da bi SNS ostao na vlasti? Jer ako se ne održe neće biti na vlasti? Ako se pomere sa marta na jun nešto će se promeniti? Oh, wait. Ako se pomere sa juna na septembar nešto će se promeniti? Ovde ne postoji kritična masa za smenu vlasti. It's the economy stupid.
June 11, 20204 yr 20 minutes ago, Arkadija said: A ko da ih kazni? Policija? Komunalna milicija? To su ljudi koji ne pristaju da budu kažnjeni, nego kažnjavaču nalupaju 3 šamara i odu dalje To i kazem. U drzavi u kojoj najebe neki ministar jer se vozio privatno u vreme policijskog casa nije tesko naterati narod da se plasi kazne. Ovako, kod duplih arshina, ni narod ne shvata drzavu ozbiljno. Edited June 11, 20204 yr by Caligula
June 11, 20204 yr 1 minute ago, theanswer said: Jedna od većih i iskreno glupljih zabluda je da država aka Vučić situaciju oko korone vezuje sa izborima. Koje je logično uporište za takvu tezu? Izbori moraju da se održe da bi SNS ostao na vlasti? Jer ako se ne održe neće biti na vlasti? Ako se pomere sa marta na jun nešto će se promeniti? Oh, wait. Ako se pomere sa juna na septembar nešto će se promeniti? Ovde ne postoji kritična masa za smenu vlasti. It's the economy stupid. Nije mu isto da li ce da ih odrzi odmah posle 100Evra ili u jesen kada treba placati ogrev, zaostale poreze i rate na kredite etc. I te kako mu je bitno da to zavrsi sad i prebrine sledece 4 godine usranog parlamenta.
June 11, 20204 yr Just now, Caligula said: Nije mu isto da li ce da ih odrzi odmah posle 100Evra ili u jesen kada treba placati ogrev, zaostale poreze i rate na kredite etc. I te kako mu je bitno da to zavrsi sad i prebrine sledece 4 godine usranog parlamenta. Ma da, seljačka buna samo što nije krenula. Ja stvarno ne znam gde vi živite. Ja bih razumeo ovo da postoji ujedinjena opozicija koja izlazi sa opasnom logistikom na izbore. Ovako je totalno svejedno.
June 11, 20204 yr Quote Fudbalska utakmica između Partizana i Crvene zvezde okupila je najviše ljudi na jednom mestu u Evropi od, kako se čini, ukidanja restrikcija zbog pandemije koronavirusa, prenela je agencija Frans pres. Utakmici Kupa Srbije u fudbalu na stadionu Partizana je po zvaničnim podacima prisustvovalo 15.803 gledaoca. AFP navodi da događaj u Beogradu nije bio u protivnom merama države Srbije, koja je dozvolila masovna okupljanja u neograničenom broju. Ipak, dodaje se da nisu primećene zdravstvene mere opreza među navijačima. http://rs.n1info.com/Vesti/a608779/AFP-o-derbiju-i-koronavirusu.html
June 11, 20204 yr Jedna od većih i iskreno glupljih zabluda je da država aka Vučić situaciju oko korone vezuje sa izborima. Koje je logično uporište za takvu tezu? Izbori moraju da se održe da bi SNS ostao na vlasti? Jer ako se ne održe neće biti na vlasti? Ako se pomere sa marta na jun nešto će se promeniti? Oh, wait. Ako se pomere sa juna na septembar nešto će se promeniti? Ovde ne postoji kritična masa za smenu vlasti. It's the economy stupid. Ili da pomeri izbore za 2025?Ne moze tek tako da pomera izbore. Za to je potrebno vanredno stanje. A vanredno stanje dolazi uz cenu koju on nije spreman da plati. Oni su uz pomoc lockdowna smanjili broj zarazenih na neki mali broj, pa su racunali da su kupili window za organizaciju izbora. Ali uslov za izbore i kampanju (kako je oni zamisljaju) je da se svi pravimo ludi i ignorisemo da postoji i to malo zarazenih. Problem kod toga je sto onda na svakih 10 dana mozes da dodas jos jednu nulu na broj zarazenih. A izbori su bili mesec-mesec i po dana daleko od tog trenutka kad smo imali minimum inficiranih i od tada broj nula rastu.Probace na o-ruk da naprave ove izbore 21-og, ali to polako vec prelazi u ruski rulet.On da je normalan ( tj da smo mi Island, Kanada ili Norveska) rekao bi "ljudi ne znam sta da radim, mi te izbore me mozemo da organizujemo, evo neka se formira neka tehnicka vlada koja ima mandat do septembra ili decembra ili do kad bude potrebno". Ali away, on je sve samo normalan nije, a i koliko je on normalan toliko smo i mi Norveska.Sad je samo pitanje koliko cemo mi imati inficiranih. Ako to bude 20-30-50 hiljada onda ce opet biti taj scenario iz prvog talasa "eto umrlo ih je 300, neka su i slagali za jos 300 ali bar nismo Brazil Meksiko ili Indija, ja sam zadovoljan"Ali ako taj broj ode na 100-200 hiljada i vise, e onda se mozemo slikati i mi i Vucic.
June 11, 20204 yr 2 hours ago, Frank Pembleton said: Mislim da nema šanse da opet uvedu onakve mere. Možda nema sad, za mesec dana kad virus zbog nedelanja i neuvođenja makar obaveznog nošenja maski u zatvorenom i zabrane svih iole većih skupova na otvorenom uzme maha opet će uvoditi kao bele lale pošto im neće ništa drugo ostati ako ne budu hteli da imaju dvocifreni broj mrtvih svaki dan.
June 11, 20204 yr Jedna od većih i iskreno glupljih zabluda je da država aka Vučić situaciju oko korone vezuje sa izborima. Koje je logično uporište za takvu tezu? Izbori moraju da se održe da bi SNS ostao na vlasti? Jer ako se ne održe neće biti na vlasti? Ako se pomere sa marta na jun nešto će se promeniti? Oh, wait. Ako se pomere sa juna na septembar nešto će se promeniti? Ovde ne postoji kritična masa za smenu vlasti. It's the economy stupid. Opet ti kao onomad kada si tvrdio da nema šanse da oni jednog dana proglase "pobedu nad koronom" i da će sve posle toga biti "umire se od gripa". Što se dogodilo. On izbore gleda kao instrument za produžava je svoje vladavine. I sve mu je tu bitno pa i korona. I tu je postavio parametre svojima. BTW, on je sad već lagano u fokusu na izbore za predsednika... ... Shiit has hit the fan