Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, maheem said:

Koliko sam ja shvatio problem pored imanja respiratora je i broj ljudi koji su obučeni za rad sa njima.

Ma daj, pa nije u pitanju upravljanje avionom.

Inace, radeci u zdravstvu sam se svega nagledao, od lekara koji nakon par godina rada na ultrazvucnom aparatu otkrije (to jest pokazu mu) da moze da ukljuci boju i da aparat nije crno-beli, do doktorke koja pedalu za stroboskop koji se koristi za pregled glasnih zica i koja ima potenciometar koji sluzi za podesavanje brzine rada stroba gazi kao pedalu bas bubnja.

I koja je cena tih respiratora, kad su tako detficitarni u gotovo svim zemljama?

4 minutes ago, JozoMujica said:

Inace, radeci u zdravstvu sam se svega nagledao, od lekara koji nakon par godina rada na ultrazvucnom aparatu otkrije (to jest pokazu mu) da moze da ukljuci boju i da aparat nije crno-beli, do doktorke koja pedalu za stroboskop koji se koristi za pregled glasnih zica i koja ima potenciometar koji sluzi za podesavanje brzine rada stroba gazi kao pedalu bas bubnja.

Samo prenosim :) Uopšte me ne bi čudilo da je tako

Just now, bejzbolka said:

I koja je cena tih respiratora, kad su tako detficitarni u gotovo svim zemljama?

Rekoše gore 5-10k €

Nisu basnoslovni nego ih nikad nije trebalo toliko operativnih odjednom. 

A ovo za rad na njima kao da je vožnja spejs šatla neću da komentarišem, pa nisu retardirani ljudi da ne mogu da isprate uputstvo. Nauči član porodice ako ima u kući na palijativnoj a neće medicinska sestra. 

9 minutes ago, JozoMujica said:

Sam pitas sam odgovaras :D Verovatno ne treba test za pilota ali nije ni pegla ili usisivac. Nesto citao po forumima, za rukovanje respiratorom neophodno je strucno lice.

5 minutes ago, bejzbolka said:

Mislim da nije do cene nego do realne potrebe. Sada je potreba velika, kada je redovno stanje potreba je neuporedivo manja.

Edited by Caligula

Just now, Caligula said:

nije ni pegla

A kenjaš da znaš da peglaš?!

Just now, Caligula said:

Sam pitas sam odgovaras.

A i to sto kazes.

Srecom, nisu svi lekari takvi (bar vecina ovih mladjih nije), a i ne treba strucno lice da sedi pored sve vreme, to se podesi i povremeno proverava.

9 minutes ago, maheem said:

A kenjaš da znaš da peglaš?!

tjah, ako je tabla daska za peglanje dobra to je vec pola posla.

Bez zezanija, naleteo sam u ovom ludilu korone na neki tekst o neznanju rukovanja respiratorom u medicinara, da nije stvar na dugme.

@JozoMujica ma jasno.

Edited by Caligula

Krenuli su sa hapsenjima, decko je verovatno setao psa. Po stavu bi se reklo da ni karantin ne bi bas postovao. Udri

https://gofile.io/?c=eKcXx9

Edited by Krcun

I opet, sta je problem da u svakoj drzavi sedne tim ljudi, uzme jedan respirator, rasturi ga, provede 5 dana nad njim, ili da proizvodjaci daju blueprintove, firme koje se bave srodnim delatnostima (elektronika, mehanika...) brzinski osvoje proizvodnju i cepaj.

Citam neki klinci u Italiji na 3D stampacu krenuli da prave neke ventile koji brzo propadaju, neki cikica u (valjda) UK nasao nacin da poveze 9 pacijenata na jedan, mislim, sto to rade entuzijasti, koji je kurac drzavama da u kriznim momentima ne reaguju odgovorom nego ludilom? Salju sonde da setaju po Marsu a frka da se pokrene masovna proizvodnja  jebenih pumpi upravljanih procesorom.

Ili se to jednostavno ne isplati?

ona, izbacila sise na izvolte

To u uzivo obracanju, a i ovom prilogu tek, mada je zakopcana do grla

Obratiti paznju na trenutak kada prilazi konferencijskom stolu sa pokrajnskim Sekretarom za zdravstvo, sta je vec, u poslednjoj trecini priloga.
Vidi sa je neka estradna, plastikanerka, ali ko njoj da veruje bilo sta -.-

http://rs.n1info.com/Video/Info/a579425/Da-li-je-Srbija-lestvicu-za-testiranje-postavila-visoko-ili-deluje-prema-mogucnostima.html

Sta je tek uradio onaj nesrecnik iz Mostara. Nema veze ovo sa obrazovanjem, generalno covek je budala.

9 minutes ago, Krcun said:

Krenuli su sa hapsenjima, decko je verovatno setao psa. Po stavu bi se reklo da ni karantin ne bi bas postovao. Udri

https://gofile.io/?c=eKcXx9

nestalo. ali videla sam jednom, i onog psa pored. potreslo me. 

aplauz za nasu policiju. 

Edited by darling

1 minute ago, Jumanji said:

Obratiti paznju na trenutak kada prilazi konferencijskom stolu sa pokrajnskim Sekretarom za zdravstvo, sta je vec, u poslednjoj trecini priloga.
Vidi sa je neka estradna, plastikanerka, ali ko njoj da veruje bilo sta -.-

Naprednjacki kalup. Imala je jedan jako zloban komentar na prvoj KZS pre nekoliko dana.

Debil.

13 minutes ago, JozoMujica said:

I opet, sta je problem da u svakoj drzavi sedne tim ljudi, uzme jedan respirator, rasturi ga, provede 5 dana nad njim, ili da proizvodjaci daju blueprintove, firme koje se bave srodnim delatnostima (elektronika, mehanika...) brzinski osvoje proizvodnju i cepaj.

Salju sonde da setaju po Marsu a frka da se pokrene masovna proizvodnja  jebenih pumpi upravljanih procesorom.

Krenuli su sa tim, ali treba vremena. UK vlada je napravila neki blueprint minimalnog funkcionalnog  respiratora i poslala ga RR, Aerobusu i sličnim industrijskim proizvođačima da pokrenu proizvodnju ako mogu...

Edited by Spooky

10 minutes ago, JozoMujica said:

Citam neki klinci u Italiji na 3D stampacu krenuli da prave neke ventile koji brzo propadaju

Tuzio ih neki proizvodjac respiratora :isuse: neka padne kometa i razjebe ovu kuglu