Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Zena, baba, kraljica Ceca pozitivna na koronu, kao i sin debil Veljko
Juče rekli da nije...

... Shiit has hit the fan

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

• Author

Pa juce na antitela, danas pravi test...

Potrebno je da se skine zaštitna folija sa vizira, kaže moja žena (apotekarka). To je samo fabrička folija da se ne ošteti vizir pre kupovine a nema nikakvu funkciju protiv korone. Biće ti mutno pred očima. To je inače standardna greška u preko 90% slučajeva kupaca vizira. Prenosim njene reči. [emoji4]
Znam, probao, nego ajd...

... Shiit has hit the fan

1 hour ago, slepa živana said:

a otkud ovolike hiljade testiranih dnevno ako su prestali da testiraju, to jest promenili proceduru?

pa smanjeno testiraju. bio je jedan period kad su skoro svaki dan radili 6.000 testova, a sad u poslednjih 10-15 dana da se izračuna prosek verovatno je tu negde oko 4.000, ako ne i manje

btw,

Trg u Novom Sadu priprema se za miting SNS, odluka o dolasku 30 hiljada pristalica do sutra u podne

Mi sada imamo jedan problem. Može da se dogodi da po treći put otkažemo predizborni skup. Planirali smo za petak skup u Novom Sadu na kojem se očekuje 30.000 ljudi. Da li ćemo ga imati, odlučićemo sutra do 12 sati", rekao je Vučić.

:covid19:

a zašto sad ne donesu odluku? što čekaju sutra?

večeras igra Partizan vs Zvezda sa publikom, a nećkaju se oko mitinga.

garant imaju spisak od 30.000 ljudi pa su uradili random npr 1000 testova da vide čega sve ima u Krdu, pa će da prelome kad stignu rezultati.

1 hour ago, Tihajeza said:

Pa i u Italiji su prvo bile 20, 50, ali su porasle do par hiljada, jer su 3 nedelje ignorisali.

I kod nas su bile 20, 30, pa je uvedeno vanredno stanje i policijski čas i nije se desila eskalacija.

Šta nas sad štiti od masovnog širenja zaraze?

Još uvek nema velikih skupova u zatvorenom prostoru. Ali biće večeras derbi i ti SNS mitinzi na otvorenom pa ćemo videti. Ovako bez velikih skupova pojedinačni slučajevi nisu opasnost po opšte zdravlje.

Videćemo kakvi će biti brojevi i što je važnije stanje u bolnicama.

1 hour ago, Tihajeza said:

Ako se mnogo ljudi zarazi u isto vreme, kao u Italiji, neće biti mesta u bolnicama. Cilj mera je pre svega da se ljudi postepeno zaražavaju i ne hrupe svi u bolnice u isto vreme.

Ali ako niko ne nosi maske, ljube se grle, voze prevozom, ponašaju se uobičajeno, kako da se izbegne masovno zaražavanje?

Nikako. Mi smo samo glasacko krdo ™.  Bio danas u TC Zmaj, Emeceti, Okovu, sve na 5 min jedno od drugog, apsolutno niko ne nosi masku, mozda 5 % ljudi

Majku im jebem te im jebem, i ovoj glupoj podanickoj svetini

Pa majku im jebem

1 hour ago, slepa živana said:

a otkud ovolike hiljade testiranih dnevno ako su prestali da testiraju, to jest promenili proceduru?

Kontakte koji nemaju simptome sad ne testiraju, a pre su ih testirali. Dobijaju rešenje o izolaciji i sede kući. Testiranje ide na zahtev.

Dakle, asimptomatski se sad ne registruju. Asimptomatskih je 80%. 

Koga sve testiraju, nemam ideju.

Cek ovako:

Testiraju 4000 ljudi dnevno. Ne testiraju asimptomatske. Dakle testiraju samo ljude sa simptomima, njih 4000 dnevno, od svih ljudi sa simptomima visednevne temperature, kaslja, groznice, glavobolje etc. samo 1% je pozitivan na koronu?

I medju njima BAŠ Ceca, Veljko, Danilo, Kokeza?

Dajte ljudi ne zajebavajte

Edited by Caligula

Ранк

Територија Вредност
1 Град Београд 34
2 Град Ниш 11
3 Смедерево 5
4 Лесковац  3
5 Куршумлија 2
5 Велика Плана 2
7 Стара Пазова 1
7 Зрењанин 1
7 Инђија 1
7 Смедеревска Паланка 1
7 Брус 1
7 Алексинац 1
7 Крагујевац 1
7 Житорађа 1
7 Параћин 1
20 hours ago, Jumanji said:

Kazu vise od polovine testiranih u Bergamu ima antitela, a sta bi sa nasim testiranjima, rade li se? emoji849.png

Verovatno "najbolji" rezultat na svetu, a ipak nedovoljan za imunitet krda. Dakle, batalite tu priču.

Drugo, sve više slušam priče ljudi koji su preležali koronu na nogama ili u logorima tipa Sajma. Ljudi se žale na opštu slabost, na probleme sa srcem. Ova bolest sigurno nije nešto čime čovek treba da se razboli i da ne razmišlja.

Edited by dvb-t manijak

2 hours ago, slepa živana said:

Cula sam da se skoro iskljucivo testiraju pacijenti koji se vracaju u bolnice i na terapije prekinute/otkazane zbog epidemije.

Na kraju kad se svede statistika (kad bude mogla da se napravi realna) ispasce da je vise ljudi umrlo zbog korone (nelecenja) nego od korone. Ne samo kod nas.

Jos jedan lockdown bi doveo do revolucije,

Sumnjam. Strah lako paralise mozak. A nasi ljudi izgleda vole da se prema njima vlas' ponasa kao prema debilnoj deci. Steta sto nema Cvijica da objasni zasto.

to je jedina mjera koju je država u stanju da sprovede. Oni nisu sposobni da organizuju bilo šta drugo.

A ovo su organizovali kao da su hteli da sto vise ljudi oboli. Penzioneri zatvoreni, uglavnom bez pomoci, a onda jednom nedeljno u redove izmedju cetiri i sedam ujutro (koliko se secam). Policijski cas od pet popodne, a radno vreme prodavnica hrane i banaka (sta je jos radilo ne znam) skraceno do 13 sati tako da se opet svi nabiju u redove u tih valjda pet (umesto 12) radnih sati. Neko je izgubio iz vida da se broj stanovnika nije smanjio i da ne jedu manje, iako sede kod kuce. Otvorene pijace - koje su bezbednije od zatvorenih prodavnica - zatvorene, ali otvoreni mega-marketi sa unutrasnjom ventilacijom. Ima jos sigurno nego mi je mucno da se setim.

I neko rece, bezbedna je utakmica, na otvorenom. Koliko se secam, oboleli su svi koji su prisustvovali utakmici It-Fr na severu Italije.

Meni je apsolutno najneverovatnija stvar u celoj koroni™ da su pojedinci u stanju da Vučićeve brojke analiziraju i seciraju danima. Kao da ne znate sa kime imate posla.

Mislim da ipak ima istine u porastu. A to je jako lose.

Edited by Lila

Background Picker
Customize Layout